FIVEBLUEAPPLES Info 18-03-2011 (Primavara 6010)


Prin stanga, cu stangul..de bun augur!

 

MEMPHIS

 

Am pornit in acest an 2011 (6010) cu stangul pentru ca asa dupa cum pare din perspectiva proiectelor in curs de solutionare anterioare inclusiv proiectul “MEMPHIS” acestea au avut au un curs de exceptie pana la aceasta data, rapid si foarte bun! (Nu este intamplator)

Am stabilit un nou curs al studiiilor pe care ne vom axa in viitor, diferit de cel cunoscut pana in prezent si speram mult mai interesant pentru cei care studiaza esoterismul.

Astfel am stabilit numele si orientarea grupului ce se va ocupa la Lisabona de : “ Practica hermetica a transmutatiei alchimice dupa modelul scolii antice egiptene”.

Cu mari eforturi , anul trecut am facut search-ing de persoane cunoscatoare (autentic) a practicii ritualice a templului Memphis. Azi nu este usor sa gasesti interesati in practica, de “cunoscatori spoiala” insa,este plin sacul si pentru a deosebi falsul de original iti trebuie timp nu gluma.

Cu toate acestea, am avut noroc, chiar neasteptat.

Acest fapt va diferentia putin chiar si nuanta blogurilor noastre din perspectiva tematicii prezentata in paginile fara restrictii (public) ; vor fi mai multe referinte la legenda egipteana si mai putin la practica alchimica europeana.

Aceasta ideie este in forumul nostru de mai bine de 5 ani ; am considerat mereu ca alchimia provine din “alchem” si nu din scoala religioasa europeana prin urmare este momentul sa facem o intoacere in timp si sa ne reamintim de modelul initial.

Primele bloguri din acest site fac referinta la alchimia medievala si conexiunea ei la crestinism, multi vizitatori ne-au intrebat concluzionand “daca nu cumva alchimia a functionat ca un val iluminist underground al crestinismului medieval” ; raspunsul se gaseste in intrebare!

Asa cum se stie, nu ne identificam cu nici o religie sau organizatie de orice fel si cu atat mai putin cu ceeace unii numesc “secta religioasa” ; scopul nostru este de-a face conexiunea :esoteric-exoteric si de-a incerca sa explicam “cum” functioneaza simbolul in practica ritualica relationat cu constiinta umana dar mai ales cum aplicam ceeace cunoastem in realitate.

Ades am prezentat ritualul pagan ca o reamintire a spiritualitatii umane inainte de epoca crestinizarii pentru a reaminti originile si sensul simboluriilor asa cum au fost vazut si perceput in stravechi timpuri si care functioneaza si azi nealterat in constiinta noastra.

Pana la aceasta data am intrat in posesia unor documente ce descriu modelul initierii in Templul Memphis si alte cateva ritualuri de mare importanta in practica oculta a diverselor ceremonii si ritualuri .

Única problema de care ne lovim mereu tine de autentic, de descoperirea lui , in cazul nostru spunem autentic tot ce tine de perioada ARIANA , cea dinaintea lui Nefertiti respectiv a regilor negri ; aceste surse si mai ales documente sunt extrem de rare sau mai rau …tinute bine sub cheie.

O alta problema consta in traduceri din limba portuguesa in limba romana , nuantele sunt greu de exprimat prin traducere si asa cum stim, o virgula poate modifica o arhiva intreaga sau o istorie.

Reamintesc ca timpul real al PROIECTULUI MEMPHIS este datat din 08-08-2010 si a avut scadenta in data de 21-12-2010 cand a trebuit sa spunem: mergem pe aceasta cale sau nu.

La data de 21-12-2010 am avut si prima revelatie in ceeace interesa mai mult astfel incat termenul s-a prelungit pana in Martie anul acesta 2011 cu target-ul : CUBUL , sau baza de plecare.

Martie 2011 s.a dovedit asa cum am mai spus o luna cu noroc si de bun augur ce a pus in miscare formarea cubului din patru (+1) entitati fapt ce se va materializa in foarte scurt timp la o data ce va fi anuntata ulterior.

Final am pute concluziona astfel, dupa aproximativ 20 ani de studiu practic al achimiei in forma ei cunoscuta in europa , tragem era in piept si spunem : inapoi in timp la origini, deci MEMPHIS.

FIVEBLUEAPPLES Lisboa Pt. 6010 Primavara

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s