GLORIA LUMINII PURE


SPADA este un obiect metalic , este un simbol itifalic, este un instrument , este o arma , este un obiect ce poate avea rol de paratraznet sau de obiect prin care energiile negative sau pozitive se scurg in corpul nostru (vezi semnificatie exosterica a ritualului relationata cu utlizarea spadei sau a pumnalului)..spada exprima in afara noastra starea noastra sau cum ne gasim din perspectiva psihica si culturala .Prin spada se scurge lumina orbitoare a traznetului..spada este gandirea si obiectul prin care are loc iluminarea ta, puterea si frumusetea ta ca om -uman.

 

Adresat tie , nobila fiinta umana!

 

Intelectul si lucruriile ce apartin de el inseamna EXCELENTA , ardoarea cunoasterii lucruriilor mai putin utilizate , despre care se vorbeste mai putin nu este o nebunie ci tocmai insusirea unor lucruri ce mai tarziu pot face miracole.

Ar putea fi mai nesanatoasa NEBUNIA decat PROSTIA ? Ar putea fi mai rea incercarea in necunoastere decat ignoranta?

Lucruriile slabe necesita observare, recunoasterea si identificarea lor , studiul si concluzia pentru ca prin acest suport si efort intelectual sa putem depasii conditia umana de limitare , de perceptie slaba a unei imagini ce ingradeste si da o vizune obtuza orizontului nostru asa cum el este perceput de un ochi atrofiat.

Interventia in propria KARMA este un fapt , practic si nu unul teoretic , nu serveste la nimic sa stii despre tine CUM si CE daca tot nu aplici nimic in imbunatatirea conditiei tale umane. Cum ai putea distinge BINELE de RAU daca la baza vietii tale nu exista : experienta, concluzia si principiul adoptat?

Cum ai putea intelege geometric quadratura cercului si dualitatea sufletului sau ce este Sufletul si Spiritul…acele nevazute energii ce exista in tine si pretutindeni in tot ceeace este viu daca nu cunosti, daca nu te cunosti daca nu faci un minim efort sa intelegi ca tote cele ce sunt in afara ta sunt inauntrul tau?

Aceste invataturi ale transmutatiei alchimice, ale schimbarii tale din sclav in Rege te repun in drepturiile tale de fiinta , copie a Divinului , de fiinta libera si nesubjugata de subiectivisme si rationamente infectate de cei care iti sunt stapani, sefi, directori, presedinti , cler s.a.m.d. .

VICTORIA si PUTEREA REGALA sunt acel Sulphurum , acel spirit adevarat si neoxidabil nascut din FOC si AER , din Lumina Pura si Aenema , acel lucru ce aduce PACEA interioara si armonia cu tine si cu ceeace te inconjoara.

Este acel fapt ce transforma 4 in 1 , ce comprima patru stari diferite in totunitar.

Ce poate fi mai inaltator decat CUNOASTEREA REALITATII in care traiesti temporar in aceasta dimensiune?

Ai mai alege metafora : “ oaia blanda si alba in turma” ca fiind adevarata pentru tine ..ori, cine te conduce stii? Incotro te duci , ai aflat? Esti chiar o OAIE sau depasesti aceasta conditie de om-animal in om-uman avansat?

Cunoasterea acestor esente , acestor patru esente , garanteaza sufletul legii universal prin carea acestea functioneaza si se manifesta prin ele insasi..prin care TU EXISITI.

 

-TU EXISTI?

-Cum stii ca esti viu? La ce iti foloseste sa aflii aceasta? La ce bun sa cunosti si sa participi la memoria universala imbogatindo?

 

CUNOASTEREA macar a unei laturi a ADEVARULUI este echivalentul unui fruct necopt, a unui lucru ce cu atat mai putin nu da roade sau te mentine ORB intro viata pasagera in care observi ca te misti insa nu stii sa spui ce se petrece cu tine.

CUNOASTEREA este un adversar al celui ce te foloseste , te conduce ,te manipuleaza indiferent ca aici vorbim despre UMBRA TA (partea negativa interioara, partea slaba) sau tertii din exteriorul tau . Revelatia prin Cunoastere deci prin experienta este cea mai aproape de adevar.

Nimeni nu reuseste sa concluzioneze aprioric daca nu a incercat practic, simturiile sunt cele care iti releva ce este adevarat pentru tine si ce este fals.

Pentru ca TOTI vorbim despre acelas lucru insa in timpi si moduri diferite, pentru ca OCHIUL este asemenea pentru toti insa nu este identic din ceeace ofera ca imagine si prin urmare intelegere.

Cine a aflat si concorda cu acest lucru deja a facut un pas mare in arta cunoasterii. Nimeni nu cunoaste ADEVARUL IN TOTALITATEA LUI dar nu putem sa nu observam ca tot ce se petrece cu noi si in jurul nostru nu este din intamplare.

Stiinta fara Cunoastere este un posibil rau , este ca si cum ai asculta de simturi ce vin din inconstient fara corespondenta gandirii si analizei..este ca si cum ai juca la ruleta ruseasca sau ca si cum ai extrage FIERUL din pamant , ai face din el o spada fara ca sa stii ce sa faci cu ea si la ce bun este utilizata.

Stiinta si Cunoasterea fac sa rezulte FORTA atat de necesara pentru a lumina frumosul templu cladit de Divin , pentru a stii sa lupti cu tenebrele si pentru a pasi ca un NOBIL din INTUNERIC la LUMINA unde nu exista : spaime, dureri si umilinte.

Daca in filosofia noastra bazata pe experienta vom gasi in corpuriile inferioare similitudini cu cele astrale vom stii ca nu exista diferente si ca acestea comunica in virtutea existentei lor , sunt in permanenta miscare de la microcosmos (atomul) la macrocosmosul …materia indiferent care este ea.

Totul este in continua miscare si in contina transformre, nimic nu se pierde totul se consuma si se transforma…aceasta este esenta ideii de : “pasager in legenda personala” prin aceasta dimensiune.

Aprinderea focului cunoasterii in memoria ta , te face mai luminos si iti elimina umbra (sau partea ta negativa , animalica, subumana), (re-) devenind ceeace initial ai fost asa cum gnoza spune despre primul om creat de Divin : Adam Kadmon cel Luminos.

Ce metal mai nobil decat AURUL cunosti?

Pentru ce ar fi AURUL un metal atat de pretios ?

AURUL este un metal ce prin FOC poate fi modelat, acesta nu oxideaza si nu altereaza in nici un fel locul in care este implantat in fiinta umana. Acest metal dovedeste o relatie absolut armonioasa cu corpul nostru pentru ca in fapt, il continem, propriu si figurat.

Pentru ce ai vrea sa inveti sa producu aur in afara ta ca material? Atat timp cat acest fapt il poti produce in interiorul tau; cu prima varianta vei ramane sarac dupa trecerea ta , in a doua varianta aurul iti va apartine in eternitate. Acest aur se numeste AURUM NONVULGI. Este bogatia memoriei tale stocata in propria energie ,doar cu aceasta ramai esti constient?

Corpul tau ete destinat puteraftiei, secarii, carbunelui initial C3 …si va fi folosit ca ardere in combustia universala despre care , tu, desigur stii este ENTROPIA.

Pentru ce ai alege sa fii mereu ceva ce alimenteaza altceva (sclav) in defavoarea elibeararii tale si a bogatiei tale interioare c care in fapt ramai in eternitate?

 

Viata noastra redusa la cel mai simplu principiu este un cod binar , un model antagonic dual…este intre materie si imaterie…intre ceeace spunem LUMINA si INTUNERIC , intre cer si pamant si intre ALB si NEGRU.

Pamantul Egiptului fertil este NEGRU , este materia prima din care toate se nasc in conditia in care Soarele le face sa rasara din aceasta materie, in conditia in care ploaia este prezenta la timp …din acest pamant s-au nascut toate care exista de la uman la constructie, de la animal la planta . Putem fi constienti de acest “penibil” fapt si sa nu mai privim cu ignoranta originea lucruriilor care azi stau in fata noastra…un PC de ultima generatie …toate au derivat una din alta in evolutie dar toate se trag din acelas pamant, ploaie si lumina.

 

Nu este necesar sa faci o reantoarcere filosofica la origini ci trebuie sa te gandesti de unde au venit toate acestea si sa recunosti ca doar viata si materia au fost date de la Univers , restul se datoreaza fiintei umane ce s-a dezvoltat in aceste conditii.

Ar fi putut fi vorba de dezvoltare si avans daca OMUL ar fi fost doar o planta? Fara personalitate, gandire, simturi?

Au venit toate acestea din Cer sau au fost create aici pe pamant?

Judeca putin si observa doua notiuni distincte :

  1. Materialul si Energia provin de la Divin
  2. Viata si Personalitatea Umana provin de la Marele Arhitect

In acest “joc” vom observa doua notiuni diferite: primul a comandat ceva (prin Verb) al doilea a desavarsit insa primul isi atribuie toate drepturiile de copy right. Daca am facut inteleasa bine aceasta fraza vei intelege ce si cum despre: DUALISM.

Primul , Divinul, a creat ceva  impersonal cu titlu : EXISTENTA, al doilea a creat PERSOANA pe care tu azi o vezi si o critici sau o lauzi in fata oglinzii.

Viata ta are ca radacina aparitia, dar aparitia nu este suficienta si daca ea ar fi ramas doar o “aparitie” azi , TU, nu ai fi putut sa citesti aceste randuri si cu atat mai mlt sa le scrii.

Prin urmare Divinul are responsabilitatea creatiei sale in general insa nu se face raspunzatoare de existenta ta in vreun fel , pentru aceasta ai LIBER ARBITRU; altmintei Divinul s-ar fi preocupat de toate inclusiv de nevoile tale.

Ca traiesti este datorita Lui , cum traiesti este datorita Celui care te-a dotat cu notiunea: EU EXIST!

Asa se face ca , doar daca tu vrei poti alege intre a fi “o oaie” (animal-om) sau “on-uman” (fiinta avansata).

Pentru a face fata propriei existente , una din conditii este sa cunosti si sa stii sa deosebesti substantele , sa concluzionezi asupra naturii lor pentru a face mai tarziu o triere: ce este bine si ce este rau ,cum si in ce conditii…ce este alb si ce este negru , dar acest lucru apartine discernamantului si se face in masura in care este dezvoltat sau nu.

Divinul nu a creat umani “imbecili” prin definitie, ci prin accident sau eroare…Divinul este perfect pentru ca sa nu banuim Divinul de rea intentie spunad: “ Asa a  fost voia Lui”.

 

Revenim la metale si produsul finit , sapada despre care va vorbeam mai sus.

 

Ar fi folositoare o spada al caru-i continut in aliaj este moale sau foarte dura in raport cu utilizarea ei in diverse scopuri utile vietii?

La ce ar folosi o spada din aliaj moale ce nu este capabila sa penetreze nimic? La ce ar folosi o spada dura cu mult carbon daca aceasta s-ar farama la cea mai mica aplicatie asura unui corp dur?

Spada este o unealta, poate fi un obiect de munca, poate fi un obiect pentru vanatoare, pentru crima, lupta sau pur si simplu obiectul itifalic apartinad “mandriei” masculine ce spune: PUTERE.

Adevarul aici sta in maestria aplicatiei si cunoasterii metalurigiei , a intelegerii echilibrului intre dur si moale.

Única aplicatie a calirii ei sta in FOC si APA !

Salvador Dali (citete despre) are o intreaga opera simbol despre acest: dur-moale.

 

Spada este ceeace exprima interiorul nostru , este o spada moale…este o spada dura…sau este o spada echilibrata si bine ascutita?

Reusitele noastre tin de SPADA , esecuriile noastre tin de calitatea ei si proasta manuire, dar cum este o SPADA neascutita?

Procesul ascutirii ei este procesul finisarii mintii noastre, de aici utilitatea ei sau obiectul doar de parada ce nu este nici ofensiv si nici defensiv.

De unde si imposibilitatea concretizarii proceselor fie ele vizibile sau invizibile.

 

Sunt multe guri ce afirma ca “recent” procesul de evaporare va face sa traim extrema , ca in fapt spiritualul s-a retras prin evaporare din material , prin urmare ca traim timpuri materialiste exacerbate ( consumism) .

Acest fapt este eronat; lumea vizibila si cea invizibila nu s-a schimbat este aceia-si insa orientarea noastra a facut erori cazand in extrema ,practicul a devenit dictator si a eclipsat spiritualul, astfel incat individul contemporan traieste fara suflet, fara noima fara sa simta ca traieste.

Acest proces nu este intamplator pentru ca , acesta, a fost exploatat gresit sau de rea credinta c secole in urma in care ABUZUL de spiritual pus in sarcina moralei si a eticii clerului a devenit unealta diabolica de exploatare a dezorientatului individ .

Acest fapt se comporta azi ca un dezechilibru intre material si imaterial si ca de fapt in toate cele ce ne inconjoara …vreme, relatie interumana, relatie barbat/femeie samd ; dar nu putem afirma ca spiritualul a disparut! Daca ar disparea nu am putea constata aceasta pentru ca am disparea noi primii.

Este unul din faptele negative cu percurs dramatic a fptelor ce vor urma din aceasta. Este cauza efectului exploatarii “magiei” a celor ce au organizat religios aceasta lume speculand fatisul CREZULUI UMANULUI DISPERAT.

Efectul este unul, fetisul s-a intors importiva fetiserului tocmai prin pripriile arme, scule si pargii pe care le- utilizat importiva umanului cu secole in urma.

 

Omul modern este rezultatul cavalerului templier calator si dezertor si omul nou al erei digitatiei si a comunicarii ce a lasat spada ,o clipa, consternat de ceea ce i se intampla.

 

In aceasta conditie de perplexitate in care constatam ca pana “mai ieri” am luptat dusi de nas de manipulatorii spirituali  , azi in fata tehnologiei , a informatiei si a solutiilor stiintifice avem o noua cheie ca alternativa ce a pus “spada” deoparte pentru un moment pentru a face rational o contabilizare a situatiei date:

 

EU SUNT USER ( si nu softweare), EU SUN UMAN, EU SUNT EU PENTRU CA AM DESCOPERIT CA EXIST si ca de aici imi asum responsabilitatea propriei mele existente si a tuturor lucruriilor ce stau in jurul meu  cu o singura conditie necesara si suficienta:” EU JUDEC , DECI EXIST!”.

Dan Izvernariu _Fiveblueaples WordPress Lisboa

6010 Primavara

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „GLORIA LUMINII PURE

  1. joc divin spune:

    […] Realizarii Sinelui” – vol I De asemenea poti arunca o privire si pe aceasta pagina: https://fiveblueapples.wordpress.com/2011/03/18/gloria-luminii-pure/ Tags: joc divin, […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s