LUNA PLINA in Lisboa 19-03-2011


LUNA PLINA in LISBOA

Dupa cum se stie, azi 19-03-2011 a fost cea mai mare apropiere a Lunii de Pamant din ultimii 23 ani.

Din perspectiva esoterica , ritualica strict , acest eveniment nu are o foarte mare importanta altul decat faptul in sine, ca astrul ceresc este mai mare ca aparenta din cauza distentei lui fata de pamant respectiv : data calendaristica orientativa ritualica.

Faza Lunii 100% plina are un anume context , astronomic stabilit in calendarul ritualic iar evenimentul in sine tine de anumite pozitii ale planetelor in totalitea lor si nu numai legate de satelitul Pamntului.

Am primit foarte multe email-uri cu privire la acest eveniment , cel de azi, in care am fost intrebati ce semnificatie are acesta pentru lumea care se preocupa de esoterism.

Raspunsul este deja formulat mai sus. Lumea a celor care cunosc contextul stiu ca mai importanta este pozitia planetelor decat luarea in calcul doar a Lunei . Luna in acest caz este primul “jalon” sa spunem , orientativ pentru un ritual insa nu cel mai important.

Asa cum este stiut , ritualul pagan are un “template” general si nu unul in detaliu, prin urmare fiecare il considera asa cum simte ; in acest caz (mai putin sacerdot) oricine poate sa isi creeze propriul calendar dupa credinta individuala.

In mod special , FIVEBLUEAPPLES nu cosidera evenimentul din 19-03-2011 un eveniment deosebit mai mult decat oricare altul de Luna Plina 100%.

Am fost foarte prost impresionata de comercialul relationat cu acest eveniment! Daca pana acum in 40 de ani am vazut peste 560 de faze : LUNA PLINA nu vad pentru ce as cadea prada extazului chiar azi doar pentru ca Luna este mai aproape cu ceva de Pamant.

Totusi speculatia tine (prinde) atata timp cat lumea se entuziasmeaza usor din necunoastere.

Faptul ca Luna influenteaza psihicul ( si nu numai) este adevarat.

Faptul ca ritualul este legat de fazele lunii si aceasta este cunoscut de la celti si druizi . Undeva in aceste bloguri gasesti explictia “de ce ?” (vezi ideia de agricultura apropos de fertilitate/crestere, timpuri celtice in care fazele Lunei erau mai importante decat cele ale Soarelui).

(click in imagine pentru zoom +)

In LISABONA, nimic deosebit in afara agitatiei latino, ba chiar as putea spune, mai multa liniste decat de regula pentru un sfarsit de saptamana normal.

In Largo da Graça , unul din cele mai inalte puncte ale Lisboa, pe terasa Miradoro am servit in liniste si relax o cafea privind panoramicul vechii Lisboa si ziduriile castelului São Jorge din apropiere spalate de imensa Luna Plina.

Autoritatiile s-au pregatit din timp , cu doua zile in urma citeam in jurnale ca au fost luate masuri de securitate pentru zonele discoteciilor , unde, in special in noptiile cu Luna Plina iese scandal in mod sigur si verificat.

Daca putem face diferenta prin intelegerea eXoterica a deosebirii dintre ritualul magic si cel al vrajitoriei am intelege mai usor si mai logic (stiintific) cum de Luna plina are influenta asupra psihicului nostru si cum putem folosi aceasta “unealta” a cunoasterii in scopuri benefice .

Candva vorbeam despre metale ca si mijloc de atractie a si inducere a electricitatii, va supun o tema pentru gandire…ce despre electronii pozitivi si negativi din atmosfera atrasi prin varful unui punal (sau spada) ridicat desaupra capului; tranzmiterea ca energie prin cantitatea de apa (fluid sarat) ce o continem in corp?

Daca concluzionati atunci relationati aceasta cu ridicarea prin emotie a adrenalinei si imaginati rezultatul. Aceasta este un linii foarte mari explicatia ritualica sau a justificarii lui eXoteric si nu eSoteric.

Un fapt la indemana oricui!

Doris Izvernariu

Fiveblueapples 19-03-2011 Lisboa Pt.

6010 Primavara

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s