ÆNIMA & ÆNIMUS


The photo shows Tool appearing at the Roskilde...

Image via Wikipedia

ÆNIMA _ Tool band /Wikipedia (see more)

"ÆNIMA"

click to zoom (+) & see lyrics

Orice este construit plecand de la baza a doua contrarii, de la doua parti opuse indiferent ca vorbim de Micro sau Macrocosmos.

Conchidem ca de la OM la DIVINITATE totul se bazeaza pe dualism, inclusiv Divinul.

PERSONALITATEA este in perpetua transformare pe intreg cursul vietii insa momentul de rascrce ce pune punct formarii ei in vederea perfectionarii mai apoi, este varsta mijlocie (middle age) ; interesant, spun, in epoca mijlocie vis a vis de istorie s-au format si primele forme ale comunitatii avand ca administrator un conducator, cumva vreau sa afirm, este prima expresie a civilizatiei umane respectiv , contextual in ceeace discut aici , maturitatea si inceperea perfectionarii speciei umane.

Am sa mai fac o observatie:

Fiecare om are propriul timp si ritm de dezvoltare . Nu cred intr-o varsta exacta a maturizarii fizice si intelectuale insa desigr exista una aproximativa ce variaza de la persoana la persoana.

Dr. Crals Gustav Jung postuleaza in teoriile sale un fapt mai putin discutat in societate , acela prin care fiecare individ in parte contine o cantitate mai mare sau mai mica ( dar atentie : contine!) din opusul sau. Este vorba de amstecul integrant al dezvoltarii biologice umane de energii ce se reflecta in psihic , fie ele de origine feminina fie masculina.

Faptul ca aceste cantitati nu sunt egale este explicabil prin raritatea aparantei fintei umane bisexuale (fizice) dar desigur fenomen relativ des intalnit prin homoxexualitate ca expresie sau pur si simplu comportamental (de suflet) .

Reamintesc, acestea sunt doar energii, sunt doar directori teoretici sau mai precis CONCEPTE si nu trebuie confundate cu SEXUL.

Aceste concepte date de energii , separate si catalogate… asa se explica ca  avem notiunea de gen . Dupa cum se stie in Europa una dintre cele mai interesante limbi ce nu expune genul persoanei este Limba Maghiara ( nu exista el sau ea dar exista alte forme prin care se exprima acaesta pentru a se face diferenta). Acest fapt este un lucru rar.

Mai mult , in Limba Engleza , din cauza multor similitudini de cuvinte este greu de mentinut separrea de genul: masculin (energie)cu masculin sex respectiv (feminin( energie) cu feminin sex ..ele par a fi egale insa nu sunt!

Cultura Orientala O “EXPRESIE” are pentru aceasta separatie (dualism) ceeace noi cunoastem despre principiul Yng/Yang , simbol Tao –ist.

Cercul divizat in doua (alb/negru) contine urmatoarea ideie:

TOTUNITARUL , adica CERCUL

DIVIZAREA , natura lui

CONTINUTUL  PARTILOR DIVIZATE , adica cele doua cercuri (buline) ce sunt continute de cele doua diviziuni ce sunt opuse culorii de fond a partii si care imprumuta culoarea partii contrare. Deci diviziunea neagra contine bulina alba si vice veresa.

Acest fapt demonstreaza ca inca din cele mai vechi timpuri , teoria Jungiana a Sec. XX era cunoscuta !

UNU este DOI dar fiecare UNU din cele DOUA contine   o mica parte din celalalt. Este un propos la Maria Profetissa (Axioma).

Cele doua divizini din Yng/Yang sunt energii.

YANG – este natura masculina si are corespondenta: uscat, logic, orientarea catre lumina etc. in vreme ce Yng este natura feminina opusa ce are corespndenta in : umed , intuitiv, vag, receptiv, orientat catre intuneric. Inconstientul am putea spune sau Portalul Inconstientului.

Barbatii din perspectiva functiunii psihologice sunt predominanti YANG iar femeiile sunt YNG. In baza teoriei jungiene bazata pe simboluri respectiv pe simbolul Tao intelegen ca cele doua naturi imprumuta “ceva” una de la cealalta.

In prima parte a vietii apare notiunea de identitate sexuala primara relationate cu energiile din continut pentru ca mai apoi , dupa maturitate , sa apara un alt fenomen , acela a integrarii energiei opuse, ÆNIMA si  ÆNIMUS , stiinta spune despre acest fenomen ca ar fi o mutare spre plenitudine.

In aceasta plenitudine barbatii invata sa gestioneze capacitatea emotionala si integrarea in relatie vis a vis de trairi, emotii , vulnerabilitate.

Femeile in schimb, trec de la emotie la puterea deciziei ce da confortul independentei, curajului, intelepciunii samd. .

Cumva, la “mijlocul vietii” barbatii sunt chemati sa serveasca (hranind) iar femeiile sa decida sau sa se pronunte ; vezi roluriile de SOT sau SOTIE respectiv cand acestia prin cuplul lor redevin vechiile valori cunoscute in copilarie : parinti.

Tot in aceasta “epoca” a vietii se petrec o serie de schimbari paradoxle, datorita emotiilor si noilor responsabilitati cu care sunt incarcati parintii acestia au tendinta de-a imprumuta in interiorul lor unu de la altul.

Astfel barbatii devin mai sensibili si mai grijuli in actiuniile lor pe cand mamele devin mai active sau mai hotarate in ceeace au de facut. Acest strop de imprumut este ceeace numim aici , ÆNIMA si  ÆNIMUS

Pe de alta parte , ÆNIMA si  ÆNIMUS mai au si sens de POZITIV sau NEGATIV .

Jung avertizeaza ca fiecare personificare a inconstientului (UMBRA sau ORIZONTALUL, AENIMA si AENIMUS dar si SINELE ) contine un aspect luminat dar si intunecat.

In acest sens , urmariile dezvoltarii AENIMUS /AENIMA pot da efecte pozitive precum DEZVOLTAREA dar si aspecte negative precum MOARTEA sau creativitatea precum opusul , pietrificarea.

Unul din pericolele enuntate de Gutav jung este INVAZIA constiintei de inconstient.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s