“Este al meu…”


SOCIAL

Alchima presupune transformare, transformarea cere cunoastere, cunoasterea cere experienta practica si concluzia adevarata.


POSESIVITATE

Este sotul sau sotia o proprietate ?

Este viata noastra sub control absolut?

Sunt cateva intrebari ce au fost formulate in forumul FIVEBLUEAPPLES din Lisboa in seara organizata pentru discutii tematice din data de 19 Mart. 2011 cu ocazia Equinoxiului de Primavara.

Am invitat special diverse persoane ce apartin cultelor principalelor religii si persoane ce cu desavarsire se considera non religioase , atei si repectiv spirituali adepti ai credintei libere pentru a stabili cumva, orientativ cateva adevaruri relationate cu fiinta umana si viata.

Fiinta umana se ancoreaza de trecut, de subiectivisme pentru ca intreaga ei activitate se desfasoara in reguli, legi, manipulare si ades teorii judecand in mare parte aprioric .

Cu toate acestea , cu totii ne declaram :PERSOANE LIBERE …

-Sa fie oare asa?

MARIAJUL este un acord in baza unor sentimente puternice si a unei decizii fara echivoc in mod cerebral luate bilateral si in acelas timp ( asa ar fi ideal).

In cea mai mare parte a cazuriilor partenerii “se trec” in inventarul de valori ca proprietate in loc sa fie identic tratate ca in prima zi de logona in care consimtamantul a fost LIBER ; un fel de egoism infantil in care ne jucam de-a confiscatul prin metoda: curtoasie.

Acesata este o tragedie!

Daca tot am castigat privilegiul in care el/ea au spus: “DA” si am sarbatorit marea realizare, victorie, prin coloritul penelor ostentativ demonstrate ce a pus partenerul pe “doua randuri “ atunci cum ar fi sa “batem in cuie” pentru eternitate acest eveniment intro viata data cat se poate de versatila si sinuasa?! Simplu..trecem la POLITICA.

In general…

Politica de familie se bazeaza sau nu pe acorduri bilaterale. Uita deci DEMOCRATIA!

Odata instaurata si recunoscuta PUTEREA se stabilesc: legile si cu cat mai multa ordine in gospodarie cu atat mai mult haos in spatele aceste-i imagini.Stiim de altfel : orice ordine naste o dezordine.

EL/EA au tendinta sa acapareze si sa dezarmeze insa nu prin stralucirea intelectului de fiecare data mai amplu si mai deschis ci prin puncte de vedere si ades prin obtuzitate.

Foarte putini se intreaba …”dece am o libertate atat de restransa in casnicie?” …foarte putini stiu sa raspunda la aceasta intrebare din simplu motiv : ADORMIREA INTELECTUALA.

Omul este o fiinta LIBERA, si naste liber si trebuie sa gandeasca liber. Doar astfel putem vorbi despre : nasterea de noi :idei, viziuni, filozofii..avans ca specie in esenta.

Restrangerea libertatii partenerului se datoreaza tocmai INCOMPETENTEI celui ce declara sau procedeaza la aceasta invocand : legea dictatoriala sau constrangerea in cuplu.

Din exemplul intim al familiei mele, dupa ani si ani de casatorie, sotul meu spune si sustine:

“Sotia mea este partenera mea si nu proprietatea mea din doua motive:

Teoretic:

Avem un certificat de casatorie ce atesta vointa uniunii noastre si nu un extras C.F. ; prin urmare nu putem fi instrainati sau mosteniti

Practic :

Sclavagismul a fost abolit cu ceva secole in urma “

Teoria noastra este simpla si ATENTIE , a nu se confunda aceasta cu INDIFERENTA fata de partener ci a se intelege la bunul simt urmatoarele afirmatii:

– Avansul intelectual tine de perfectionare, perfectionarea tine de :pracatica si concluzie certa si justa in raport cu tine si terti respectiv cu situatia data.

– Avansul tine de cunoastere, cunoasterea tine de orientare, orientare tine de tot de ceeace se afla in jurul tau de comparatie si cantarire partial practic partial teoretic.

– Avansul tine de deschidere si accept ; in care analiza pleaca din tine si nu este subiectiva ; in care trebuie sa acceti ca ideie constructiva CONCURENTA.

Acei ce accepta ideia de concurenta –concurent, accepta mai usor ideia de a fi mai flexibil transformariilor , de a insusii , accepta, adauga/adapta mereu ceva nou …acel :MEREU MAI BUN.

Acest tip de oameni sunt LIBERALI pentru un singur fapt, absolut simplu…sunt mereu actualizati si dotati capabili sa infrunte de la distanta chiar prin propriul model , concurenta.

Cand ai acest intrument al actualizarii si transformarii adaptate la stilul propriu iti permiti sa devii SIGUR pe tine si sa ai curajul sa spui:

“Sotia mea este partenera mea si nu proprietatea mea”

In acest caz partenerul este absolut liber si eliberat de dictatura nescrisa a “cuplului taboo” , ce nu vede, nu pratica, nu intelege si nu tine legatura decat sub imperiul stresslui, a constrangerii sau si mai rau a violentei domestice.

Indiferent de sex , a dovedi ca esti bun si de neanlocuit sau greu de inlocuit , pentru a forma de buna voie o opinie proprie a partenerului , in acest sens despre tine, tine de a OFERI CALITATE si nimic altceva. Nu confndati aici CALITATEA cu BUNATATEA sau si mai rau cu TOLERANTA absurda!

Totul tine de just si perfectionat.

Libertatea in opinia mea nu inseamna LIBERTINAJ pentru ca DEMOCRATIA nu insemana : SA FACI CE VREI ci desigur este tot ce servese bilateral in acelas timp.

La o adica , marea majoritate care citesc aceste randuri , acese idei, vor spune: “ –Aaaa, stiam aceasta!” insa eu intreb cati realmente practica aceasta cu buna stiinta?

La prima pare un banal, la a doua iti vezi propria ignoranta.

Legile transforamarii tin de intelegerea lor si de punerea in aplicare, de acorduri de armonie de adaptare de bilateral de viziunea unui proiect legat de tine, sa spunem, ce areca urmare legea : CAUZA/EFECT sau mai popular : “Dupa cum iti asterni asa dormi”

.

Sunt multi ce cred in idealuri absolute , am sa va spun un secret: nu exista cupluri perfecte , exista relatii armonioase , exista oameni ce fac pentru ei facand pentru partener , acel ping-pong , cauza/efect.

Nu detinem nimic in aceasta viata, nimic altceva decat acel interior invizibil in care inexplicabil se petrece viata in totalitatea ei .

Nu stapanim (fiind proprietarii ,sic!) nici macar stomacul , ca sa nu folosesc o alta zicala populara ce nu se asorteaza blogului dar care este justa!

Nu luam nimic cu noi Dincolo , nici creierul , nici bunuri si cu atat mai mult personalitatea partenerului sau tertelor persoane , ori obiecte.

Nimeni nu s-a intors din alte dimensiuni , nimeni nu stie decat intuitiv poate..ce ne asteapta si realmente incotro ne indreptam, nimeni nu are dreptul asupra a ceva ce nu ii apartine si nici o victorie nu este complecta daca cel ce a invins nu stie sa gestioneze.

Aceasta este arta de a sti sa traiesti LIBER : “FA TOT CE VREI INSA NIMIC RAU NIMANUI, NICI MACAR TIE!”

Doris Izvernariu Fiveblueapples Lisboa Pt.

Primavara 6011

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s