EXPERIMENT OCULT: INTERVENTIE IN VIITOR (2)


Prima parte este aici : LINK

Despre indivinatie

Am sa folosesc un exemplu pentru a ma face bine inteles in ceeace doresc sa afirm referitor la cum se procedeaza corect atunci cand alegem exercitiul anticipatiei in indivinare.

TAROT este cea mai cunoscuta forma de indivinatie , aceasta se bazeaza pe simbol esoteric si impresie data de simturi.

In una din intruniriile periodice din Lisboa unde convocam diverese persoane apte pentru experimente oculte , am luat ca tema in dezbatere : “ Initierea in TAROT” .

Finalul discutiilor a conchis asa:

<Relatoriu inregistrat FIVEBLUEAPPLES 05.01.2011 Lisboa Pt.>

“ …o mare parte din persoanele care , singure, decid sa urmeze aceste exercitii au o sensibilitate anume; aceasta sensibilitate vine din simturi , care, stimuleaza imaginatia. Persoanele in cauza sunt de regula din randul celor care au trait experinete dure in viata sau acelora care au avut un impact psihic puternic cu ceva legat de ele , tocmai acelea care au realizat de o forma sau alta ca EXISTA si ca NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR.

Partea proasta a laturii studiului este ca in general , persoanele, adopta o ambitie forte, asidua in invatarea simboluriilor si a logici combinarii lor pentru a da o rezolutie.

Este absolut eronat sa faci aceasta!

Aceasta categorie de persoane cad in “patima” (eroarea) tocilarului ; acestea devin Wikipedia in termeni de ocultism insa ZERO intermeni de practica indinvinatorie.

Singurul motiv este ca , prea mult studiu omoara personalitatea si odata cu ea sensibilitatea proprie , prin urmare , totul devine atat de logic incat nu releva mai nimic.

Studiul arcanelor se face la modul “ DE PRINCIPIU” si nu in detaliu , dacat daca doresti sa filosofezi; pentru a indivina nu este necesar sa cunosti in detaliu valoarea si sensul ARCANEI dar desigur sa te lasi in voia propriei inspiratii relationata cu ea.

In Portugalia foarte multe persoane uzeza propriul TAROT , cu propriul design si cu propria etalare. Acest fapt dovedeste ca oamenii in general vorbesc despre lucruri asemenea in diverse puncte de vedere apropiate sau mai putin apropiate. Totul tine de puterea de perceptie a ficaru ia ! De modul in care sa spunem :

ROSU este ROSU (pentru unii este un rosu mai cald sau mai rece, pentru altii acesta este luminos sau boscur, pentru altii ROSUL bate n …diverse alte culori insa nicodata nu vom gasi UN ROSU ABSOLUT EGAL la toti. Este o chestiune de perceptie.

La fel ca si cu situatia intelesului Arcanelor.

Arcanele au rolul de a incita , respectiv de a stimula imaginatia, daca nu lasam absolut liber acest sentiment…suntem pe calea probabilitatii sau a erorii.”

O alta situatie discutata a fost cea a deontologiei sa spunem, privind indivinarea in Tarot mai precis: ATENTIE CE SI CUM SPUNEM.

Este absolut interzis (in mod corect) sa spunem EXACT ceeace vedem , tertiilor consultanti.

Va reamintesc ca “inspiratia” vine dintr o zona absolut necunoscuta chiar stiintei : INCONSTIENTUL , acel spatiu obscur ce paradoxal contine o licarire de lumina.

Inconstientul este portalul inspiratiei, prin el avem puterea sa “vedem” cu ochiul mintii ce si cum despre ce ne intereseaza. Daca acest ochi al mintii este orbit de logica sau de reguli , operatia de indivinare este esuata si eronata.

Nu avem voie sa spunem AD LITERAM ceeace vedem; va spuneam in partea I-a a articolului ca : VERBUL este mijlocul (unealta) pentru A SE FACE …acest fapt nu este o gluma si nici o poveste cu balbaiala biblica! Acest fapt este recunoscut de toate credintele fie ele religii fie pur spiritual non religios.Aceasta se numeste manipulare , daca greseste cel ce consulta va gresi si cel ce asculta; de aici pericolul subiectivismului speculativ despre care va vorbeam mai sus.

In momentul exercitiului indivinarii se creaeza un spatiu forte , un spatiu in care sunt concentrate energii masive…consultantul este plug-in cu cel care consulta …orice fapt spus in acele momente are o revelanta mai tarziu in viata celui ce o primeste ca “informatie”. Pentru ca parte este informatie speculativa ,parte este inspiratie.

Este cea mai cunoscuta manipulare din lumea esoterica , in care cel care consulta inspirat spune lucrururi ce influenteaza karma ; aici pericolul consta in faptul ca, daca, suntem prost inspirati jucand un rol ascuns speculativ am putea produce rau informand terti.

In cele mai reusite exercitii de indivinare de pana acum doar povestiile sa spunem absolut ILOGICE ca si continut au fost relevate 100% in real si confirmate de catre cel ce a cerut sedinta de indivinare. Restul in care am simtit ca sunt speculativ fie ca au esuat fie ca nu s-au adeverit.

Ce denumesc eu ILOGIC aici…sa spunem cazul unei persoane X pe care, culmea o si cunosc, despre care stiu…daca in czul ei apare o etalare la care nu ma gandesc prea mult si spun exact ceeace vad (in doua variante , intotdeauna! Pentru a evita manipularea voluntara) este 90% realizabila in real; din contrariu facut, esueaza intotdeauna!

Aceste exercitii de indivinare au fost facute ca studiu periodic cu statistica si analiza; eroriile au fost foarte mici.

In fapt, ORICINE poate avea puterea indivinarii , in conditiile in care ORICINE inseamna: cultura, non-ignorant si sensibil.

Relationat cu Tarotul…

Tarotul este acela pe care tu il alegi, sau acela pe care chiar tu il faci desenand cu mana ta. Portuguesii , doxa in materie sustin ca Tarotul cel mai puternic este acela facut pe moment asa cum il vedem fiecare in parte dar care respecta modelul tarot baza, standart.

Folosim extrem de putin din totalul capcitatii memoriei cu care suntem dotati, extrem de putin! Acest fapt impiedica sa “vedem” doua lucruri distincte: ceeace logic urmeaza sa se intample si ceeace se va intampla prin metoda : asa vreau sa fie!

In urmatoarea perioada activitatea nostra va fi orientat catre , levitatie prin puterea de grup.

Acest exercitiu este absolut pretentios si cere foarte mult antrenament inainte.

Banuiala noastra ca mariile pietre ale Piramidelor din Gizeh si numai au fost ridicate de mii de oameni prin puterea de concentrare a mintii.

In anii1980 inLisboa , in grupuri restranse (in general studenti) executau  aceste experimente la acea vreme acestea constituiau o normalitate , un fapt pe cat de inexplicabil pe atat de cunoscut generatiei ce la acea vreme nu depasea 25 ani.

In anul 2005 am reusit , doar, levitatia bratelor corpului unui individ care nu a fost avizat ce anume urmeaza sa I se intample. Acesta a ridicat mainiile in aer fara vointa lui si tehnica adoptata a fost: vointa grupului ce a meditat la aceasta focalizand in acelas timp ideia ca : individul x va ridica mainile in aer fapt care a rezultat!

Despre : manipularea la distanta ,un alt experment frecvent in cadrul FIVEBLUEAPLES , in urmatoarele bloguri.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s