Traditii,minciuni sacre si alte scamatrorii…


SOCIAL

<Copilul este fiinta pura comparabila cu un firav arbore rasarit intro padure. Pe masura ce creste, ingeniosul padurar il altoieste pentru a fi : „in rand cu oamenii”  si treptat acesta devine geniune sau ..uns cu toate alifiile>

Este interesant, cum societatea ne INVATA sa credem in Mos Craciun si Iepuras..pe la varsta..de 3-4 ani.

Aceasta este poate prima lectie de spiritualitate ce relativ rapid se pierde in politica si presiune prin control a individului. Totul functioneaza precum ENTROPIA ..ei ne invata pe noi, noi ii invatam pe copii nostrii, …generatie de generatie.

Pe la vreo 7 ani, tot acea societate dezminte cu nerusinare…consternand bietul copil ,spunandu-i : „Mosu`e o cioaca”  fara alta explicatie referitor la motivul implantarii crezului.

Mai tarziu, adolescent fiind, individul descopera ca Mosul e un spirit de grup iar Iepurasul este simbolul PLAYBOY cu tot ce decurge din aceasta dar ca nici unul si nici altul nu sunt asa cum societatea a lasat sa se inteleaga in mintea ta pura de copil.

Firea umana este ancorata de trecut, este confuza in prezent si tematoare de viitor. Orice legenda ,orice traditie tine de un fapt pur petrecut pe care insa societatea l-a preschimbat in acel „geniune” asa cum a dat mai optim in mentinerea ordinii dorite, in manipularea in masa pentru ca individul sa fie submiss si neancrezator in el.

Ar putea spune cineva: ” Istoria este pura si nealterata?” sau ” Religia este aidoma cum au vazut fondatorii ei in ziua profetiei?” sau poate cineva sa spuna ca mutand o virgula intro fraza din declaratie de marturie , aceasta nu modifica arhive si intelesuri (radical opuse sau incalcite) intregi de alte marturii?

DEX

TRADÍȚIE, tradiții, s. f. Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică. ♦ Obicei, uzanță; datină. ♦ Informație (reală sau legendară) privitoare la fapte ori evenimente din trecut, transmisă pe cale orală. [Var.: (înv.tradițiúne s. f.] – Din fr. tradition.
Sursa: DEX ’98

SOCIAL CORECT

ESTE O FATADA CE OBTUREAZA O DISFUNCTIE  LEGATA DE INTERIOR: „NIMENI NU RESPECTA!”

Traditia isi are partea ei misterioasa , este precum un fetis ce tine in picioare un templu, il face valid ca existenta si ii garanteaza continuitatea.

Orice templu antic sau contemporan se bazeaza pe un mister ,orice mister are un anume fetish, orice fetish are influenta daca sta in crez si orice crez are un sambure de adevar…dar acesta , atentie…este un sambure plus foarte, foarte, multa manipulare in compozitie.

Nu cred ca exista un adevar absolut la nivel uman, „vazut” de om ci doar cateva adevaruri ca referinta mereu versatile in percepere din cauza …evolutiei.

TRADITIA este bazata si ea pe crez. Aceasta are rol de-a reuni, de-a mentine un spirit viu ce joaca rol de liant in trib ( sa spunem). Aceasta are efect si acoperire atat timp cat insufletirea comuna este focalizata si justificata de ceva,acel „ceva”, inexplicabil in cuvinte dar care paradoxal functioneaza!

In clipa in care ,crezul sufera alterari ( in sensul pierderii credibilitatii ) , adeptii dispar sau devin impotriva tocmai a ceeace au sustinut si mentinut din generatie in generatie .In acea clipa traditia devine FARA SUFLET ,moment in care nimeni nu isi mai aminteste de valoarea pe care aceasta se bazeaza, dar acest fapt nu se datoreaza traditiei pure asa cum ea a fost aidoma si initial prezentata ci tocmai din cauza alterarii ei cu interventii (prin manipulare) a celor ce o gestioneaza pana in momentul in care se creaza acel confuz.. .

Traditiile fac parte din categoria :REGULI si LEGI. Legea si regula sunt facute de OM prin urmare sunt si imperfecte si certate cu etica si morala in timp. Insa iata , traditia iti este prezentata ca ceva SACRU si NEALTERABIL ca si cum aceasta ar contine un adevar suprem si punct.

Aristotelic spus ar suna cam asa: traditia este o regula; regula este sortita pieirii din cauza evolutiei.Deci: traditia este sortita pieirii pentru ca nu reflecta decat partial un adevar.

Si atunci intreb:

-Pentru ce atata strofocare in conservarea unor traditii daca acestea se altereaza mai repede sau mai incet de la o generatie la alta?

De milenii, umanul a dovedit avans si perfectionare, umanul este incontinua transformare.Nimic nu este static in Univers!

Odata am auzit un titlu dat ca subiect de lucrare art, ciudat ca formulare : „Centrul intereselor”.

Cred ca acest titlu se potriveste perfect cu spiritul uman care in spiritul de trib se mentine UNIT ,cumva in ideia :”impreuna mai puternici” insa iata, acest” impreuna”  trebuie sa fie acoperit de ceva si acel ceva are ca si gaselnita :povestea povestiilor ,cartea cartiilor si parabola incalcita asa cum bunul plac a acelor ce conduc sau gestioneaza spiritualul uman al tribului (in cazul dat) utilizeaza aceasta nu ca si ideie pura a uniunii indivizilor dar desigur, subtil ca o unealta a manipularii lor. Treptat aceasta conspiratie cade de la sine prin faptul ca in timp neadevaruriile se releva de la sine …tot datorita evolutiei.

Nu contest importanta cunoasterii traditiei, a traditiilor mai ales, precum nu pot adormi gandind ca este o tragedie faptul ca unele traditii dispar…sau TREBUIE SA DISPARA pentru ca in timp aceste traditii devin viciate si chiar ostile noiilor concepte de viata fie prin neactualizarea lor fie prin cazul cel mai frecvent : neadevarul.

Istoria si traditia au ceva in comun , manipularea ta ! Deci se justifica ca lectie de viata , ca mijloc de ghidonare si incadrare a ta in ceeace cativa au ca interes in propriul lor scop .

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s