Simboluri alchimice –magia


Explicatii eXoterice cu privire la simbolul hermetic.

Sunt unele persoane ce in timpul unei conversatii despre un anume subiect profund au obiceiul uzului unui colt de hartie pentru a-l mazgali cu : forme,litere,desene diverse sau pur si simplu o mazgaleala haotica sau bine detailata, dupa caz.
Cred ca din perspectiva unui psiholog aceste desene ar reprezenta “oglinda” a ceeace zace in subconstientul autorului. Mai precis , pe cat mai clar desenul pe atat mai evidenta in contur ideia pe care o are in gand acesta si vice versa pentru acele “mazgaleli” haotice.

In cazul alchimiei situatia sta la fel cu o mica deosebire insa!
Cunoasterea in detaliu a simbologiei relationata cu psihicul poate releva in doua forme un adevar , astfel:
Un desen facut din simboluri fara a folosi ideia : intentionat, este acea stare de relavare din inconstienta a unui fapt ce sta “in ascuns” in memorie care mai tarziu, dupa un timp anume, analizand desenul si facand conexiuni intre sensul simboluriilor (in contextual neeaparat) avem sansa revelatiei unui adevar legat de o dilema (sa spunem) pe care noi o percepem citind sensul simbologiei.
Un desen facut cu buna stiinta care este o urmare a unui gand (dilema) are mai de graba sens de “fetish” sau : gandul expus pe hartie prin desen al simbolului alchimic este o reprezentare misterioasa a subconstientului care de aceasta data ramane un mister si nu o revelatie.
Se mai poate intampla un fenomen interesant, inexplicabil, acel desen venit din inconstient poate influenta in baza limbajului lui enuntarea unei solutii in dilema , acel fapt MAGIC, daca doriti..ce nu are explicatie logica dar care pune in ordine ganduriile prin analiza si observatie.
Ideia este ca aceste desene sunt harti orientative ale mintii umane scrise prescurtat ce releva o intreaga filosofie despre, sau releva o dilema asa cum este ea nesubiectiv exprimata ,pe care in mod curent din cauza unor situatii nu putem sa o deducem.
Cumva mai simplu spus…un pacient vizteza un psiholog, acesta il invita la conversatia de rutina si il determina sa deseneze despre un subiect anume. In baza acelei planse colaborat cu discutia avuta , psihologul este capabil sa deduca “ce si cum “ sta in subconstientul pacientului.
In cazul mistic, aceste simboluri (vezi imaginile anexate) au un alt rol, ceva mai diferit decat cele doua cazuri prezentate mai sus.
Carls Jung ne explica ,justificand simbolul ca fiind o parte din sistemul nostru de gandire, acel :”manager” sau MSDOS al PC ; este un limbaj prescurtat sau un cod prin care se releva o imagine ce sta in universul intelectual adanc infundata. Jung sustine ca aceste simboluri se bazeaza pe gandire fundamentala si universal valabil insa individual aplicabil in inteles; fiinta umana percepe diferit de la individ la individ acelas reper.
Revenind la cazul mistic, ritualic…aceste simboluri sunt un pur fetish , puterea lor tin de crez; cu cat crezul este mai puternic cu atat efectul lor este mai mare insa este un fetish periculos. Reamintesc ca aceste simboluri contin legaturi cu subconstientul si adeseori avem surpriza ca “fetishul” utilizat nu are efectul scontat in unele situatii (cazul fericit) sau se releva ca fiind negativ si in defavoarea (psihica) a celui ce utilizeaza.
Explicatia este una…omul modern s-a obisnuit sa apeleze la solutii “de-a gata”, acesta nu se informeaza mai mult si nu are timp sa studieze; este ca si cum am face instalarea unui nou softweare in PC atunci cand apare fereastra : Termeni si Conditii…sa nu spuna cineva ca a citit pe indelete acele instructiuni. Este acelas lucru in cazul fetishului alchimic!
Consider ca aparitia si publicarea de desen hermetic cu titlu fetish poate fi periculoasa pentru cel ce utilizeaza tocmai pentru faptul ca acesta constient face una iar in subconstient se petrec alte lucruri.
In desenele anexate sunt reprezentate cateva solutii pentru: noroc ,sanatate, fericire, magie diversa… . Am marcat cifre aceste pentagrame (noi le numim PENTACULE, in Dex nu exista cuvantul!) tocmai pentru a nu influenta cititorul in ceeace eu numesc GRESALA in jocul cu psihicul.
Daca sunt intrebari relationate , ca de obicei va raspundem email sau ONLINE.

Imi amintesc de uzul simbologiei egiptene in diverse desene a unor designeri , acest fapt este egal ca ideie relationat cu ceeace spuneam mai sus.
Simbologia are legatura cu intelectul, acest fapt este dat de eficienta stimulativa a unei reclame; mintea umana memoreaza si face conexiuni , prin urmare orice simbol ce apare intrun cerc , genul W ne face sa ne gandim la : WordPress spre exemplu sau la Wolkswagen. Acum ce realmente inseamna “W” ca desen esoteric va las pe voi sa cautati pe internet.
Apropos de aceasta, sunt multi care sustin ca www inseamna: 666; consulta tabele de valori ale alfabetului exprimat in numere si o sa ai sansa sa conchizi cu mine ca : w nu are valoarea 6 deci www nu este 666 ci tocmai altceva oglindit in desenul literei si nu in “valoarea” ca cifra.

Final:
Recomand studiul, observarea si intelegerea a simbologiei; tocilaritul este pierdere de timp si periculos in aplicarea speculativa/operativa.
Pentru fiecare din noi aceste simboluri au un curs al intelegerii personalizat in conformitate cu puterea noastra de conexiune, observare si adevar asa cum noi individual il percepem ; asa cum acesta se formeaza de la sine in propria noastra memorie.
Uzul de fetisuri (de-a gata) nu este recomandabil din doua motive:
1. nu stii ce faci
2. nu stii cum iese la final.
Alester Crowley spunea bine in studiile sale, din aceasta perspectiva, anume:
Orice ritual are un “template” (model general) in aplicare, dar orice ritual nu este identic cu altul ci este asa cum “simti” ca trebuie sa faci si sa spui.
Aceasta ideie este cat se poate de veridica relationat cu personalitatea specifica a individului ce difera de la individ la individ in perceptie. Perceptia este foarte importanta pentru ca aceasta impresioneaza sau nu, prin urmare are efect sau nuscontat sau si mai rau…are un efect negativ asa cum am mai spus maisus.

Orientativ pentru o ideie mai detalilata , urmatorul LINK va va duce la o explicatie ceva mai detailata (atat cat permite legea tacerii in esoterism) la o scurta analiza a PENTAGRAMEI,OCTAGRAMEI s.a m.d. .

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s