Un Pasti Fericit! Happy Easter & Blessings!


Pentru multi poate pare bizar faptul ca va felicitam de Pasti in acest site in care in mai mult de 90% promovam ritualuri antice pagane, vorbim despre esoterismul si occultul cailor alchimice, despre simbolul masonic si initierea in Arta Regala, despre Witch Craft si codul Thelemic ,despre analize ale simbolului esoteric din perpectiva Jungiana , despre liberal si liberalism si in genere despre dragoste si moarte , despre calatoria de la Intuneric la Lumina …

Nu este nimic ciudat si nici intamplator.

The Lamen and trademark of the Ordo Templi Ori...

O.T.O.Image via Wikipedia

In primul rand din anul 1993 acest FORUM ( vezi explicatii la pagina .`.FIVEBLUEAPPLES About..) a reunit diverse credinte si filosofii ,in al doilea rand suntem un grup mare de oameni intresesati de occultism ce provenim din diverse traditii ,tari si organizatii ce studiaza aceasta. Cea mai mare parte a noastra nu este adepta a religiilor , a dogmelor dar desigur nu neaga esenta si utilul acestora in educatia moral si etica ca baza a individului.

Obisnuim sa spunem asa: „Religia este o scoala generala ce trebuie facuta insa este departe de doctorat!”

Mereu,  pe drumul din Legenda Personala, incercam sa mentinem echilibrul intre valori , intre ideia de alb si negru, intre cer si pamant, intre viata si moarte, dragoste si ura, intre diabolicul uman si angelicul vulnerabil si bun, intre toate extremele ce mintea umana de milenii le-a creat prin propriul univers…in aceasta dimensiune pasagera in care DRAGOSTEA si MOARTEA sunt perpetuue …in care fiinta umana se naste din dragoste, sufera pentru aceasta si apune …cat de straniu poate fi acest fapt!

Fiecare din noi crede in ceva, in propriul ego daca nu in ceva exterior lui, nimeni nu poate afirma ca STIE de unde vine, dece exista si incotro se va indrepta in acesasta imensitate numita HAOS. Stim insa un singur lucru, ca nimic nu este intamplator si totul se aliniaza precis si matematic pentru a materializa aceasta existenta.

Legendele sunt acelea care au facut si continua sa faca o legatura codificata cu OMUL ANCESTRAL si prin conexiune si studiu , cu OMUL PERFECTIONAT al generatiilor viitoare. Toate aceste legende in timp au vorbit despre: PUTERE, LUPTA, RAZBOAIE, FRICA,DEZASTRE ,SACRIFICIU SUPREM …despre lupta umana in fata MORTII si a neputintei intro lume a extremelor , a provocarii si a marilor dileme .

Nimeni, dar absolut NIMENI nu poate sa spuna CUM este DIVINUL si ce este DIVINUL precum NIMENI nu poate sa spuna ACESTA NU EXISTA! Adevaruriile se gasesc in noi, aceste adevaruri sunt infinite, pentru ca infinitatea porneste de la UNU si se incheie in UNU; pentru ca tot ceeace se gaseste in interiorul nostru este si in afara noastra asa cum tot ceeace este sus este si jos …ca un tot unitar. Nimeni nu poate sa spuna CE ESTE ACEASTA insa stiim ca exista in acelas timp in tot si in toate.

Acum aproximativ 2000 de ani in urma , individul a decis ca viata are valoare, asa au aparut noi si noi dileme existentiale ce se leaga de morala si etica , de coexistenta, de echilibru , de gandire. Pentru aceasta generatii intregi mii de ani au suferit cele mai cumplite erori date gandirea umana ,pentru ca adevarat este, pe masura ce luptam impotriva raului acesta gaseste noi cai de-a se regenera tot mai puternic si mai pervers.

In toate religiile se vorbeste despre moarte si reanviere , in toate filosofiile exista o moarte a unor principii vechi si fara corespondenta in realitate in favoarea renasterii unei noi viziuni contemporane si actualizate, in alchimie, Moartea este identificata cu procesul necesar pentru  individul vechi, viciat care s.a vazut in oglinda si s-a recunoscut asa cum este.

In alchimie va spunem : In univers nimic nu se pierde , totul se consuma si se transforma ; acest proces este continuu si se petrece cu sau fara voia noastra.

In viata acest proces este recunoscut in : LECTIE si CONCLUZIE si este reflectat in EVOLUTIE de regula ca urmare a unui impact cunoscut ca : DEZASTRU , DURERE, LUCRU URAT si INSPAIMANTATOR.

Dupa fiecare dezastru , omenirea a avut spatiu de timp pentru regenerare, pentru reconstructie pentru a concluziona corect asupra celor petrecute anterior insa iata si paradoxul , oamenii au repetat si repeta mereu aceleasi si aceleasi erori sub diverse forme ca si cum ar suferi de amnezie .

Ce lumea mereu uita este un fapt bizar de simplu , lumea se naste prin echilibru de forte si traieste in dezechilibru prin propria vointa, ceeace se uita aici este ca reteta sta in principiul creatiei si nu in regula si legea umana, adica esti creat ca sa cladesti nu ca sa distrugi pentru a pierde.

UN PASTE FERICIT daca s-a inteles valoarea renasterii si importanta ei cu atat mai fericit cu cat sa spunem..aceasta aduce o schimbare radicala in bine in tine!

„Right In Two”

„The TOOL Band album: 10.000 days”

Angels on the sideline,
Puzzled and amused.
Why did Father give these humans free will?
Now they’re all confused.

Don’t these talking monkeys know that
Eden has enough to go around?
Plenty in this holy garden, silly monkeys,
Where there’s one you’re bound to divide it.
Right in two.

Angels on the sideline,
Baffled and confused.
Father blessed them all with reason.
And this is what they choose.
And this is what they choose…

Monkey killing monkey killing monkey
Over pieces of the ground.
Silly monkeys give them thumbs,
They forge a blade,
And where there’s one
they’re bound to divide it,
Right in two.
Right in two.

Monkey killing monkey killing monkey.
Over pieces of the ground.
Silly monkeys give them thumbs.
They make a club.
And beat their brother, down.
How they survive so misguided is a mystery.

Repugnant is a creature who would squander the ability to lift an eye to heaven conscious of his fleeting time here.

Cut it all right in two

Fight over the clouds, over wind, over sky
Fight over life, over blood, over prayer,
overhead and light
Fight over love, over sun,
over another, Fight…

Angels on the sideline again.
Benched along with patience and reason.
Angels on the sideline again
Wondering when this tug of war will end.

Cut it all right in two
RIGHT IN TWO!

Right in two…

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s