SANTIAGO COMPOSTELA -istorie restituita


Magicul drum spiritual  Secolul IV

Introducerea:

Dan Izvernariu

Alchimia asa cum deja stiim din bloguriile anterioare a functionat ca un subcurent al crestinismului (vezi cazul lui Nicolas Melchior din Sibiu in acest site sau LINK , Link (2)) ; acest afluent subteran s-a format ca o alternativa a acelora care, ceva mai iluminati ,mai liberi in gandire au descoperit ca DRUMUL mantuirii vine din interior si nu din afara lui.

Astfel dogma religioasa crestina impusa fortat in acele vremuri a cunoscut rezistenta miscarii underground a :liberalismului filosofic si practicilor occulte cu tenta pagana ; acest fapt a mai survenit si ca opozitie in fata alterarii intentionate a bisericii a practicii relogioase asa cum a vazut-o intocmai profetul si initiatorul ei.

In ascuns , multi au inceput sa simta, sa constientizeze ca CEVA nu este in regula asa cum este prezentat de dogma, ca CEVA exista dincolo de incalceli si politici, ca CEVA vine din individ si este legat de natura si nu de legi si reguli umane.

Multi au urmat calea magica a LEGENDEI PERSONALE in secret riscandu si viata si urmand un drum dela Intunericla Lumina , de la tenebrele propriului egola Iluminareasi Eliberarea sinelui.

Santiago de compostela este unul dintre primii alchimisti crestini ,povestea lui este una dintre cele cunoscute : toti cei care au urmat calea ELIBERARII au trecut in lumea martirilor decimati de institutia dogmei.

Un citat impresionant intr-o crte lansata in Lisboa anul acesta spune:

“ Am ascuns ca sunt EVREU ca sa nu fiu condamnat la moarte

Am ascuns ca sunt ARAB ca sa nu fiu condamnat la moarte

Am ascuns ca …am un crez, ca sa nu fiu condamnat la moarte

Cu toate aceste m-au luat…

Nimeni nu a facut nimic pentru a-mi veni in ajutor”

Despre Inchizitie si Sf. Oficiu ce in numele DRAGOSTEI a facut crime odioase secole la rand.

NICOLAS MELCHIOR Wikipedia    


 Santiago Compostela  scurta prezentare

Traducerea si adaptarea in Limba Romana:

Doris Izvernariu

Cunoscuta ca fiind Calea catre Stele si Calea Magica catre Soare ….acesta este un drum, o cale spirituala ce a existat de milenii cu mult inaintea crestinismului.

Acest drum este cunoscut sub numele (azi) : Dela Intunericla Lumina sau Legenda personala in care adeptul ,initiatul sau pelegrinul , si azi, il parcurge voluntar pentru cunoasterea sinelui, eu-lui.

Omul se naste si moare in natura; OMUL este LIBER , OMUL trebuie sa fie eliberat de propriile tenebre prin propria voluntara vointa, OMUL este o parte a naturii si se confunda cu ea…

Principiile existentei sunt date de natura, legiile si reulile sunt date de om; Principiile sunt oglindiri ale adevarului absolut in vreme ce regulile,legile…sunt imperfecte, partiale si sunt date de manipularea mintii umane.

Dar toate aceste pure crezuri au fost inlocuite de o RELIGIE ce a schimbat totul in viziunea despre viata si ADEVAR; ce a schimbat pana si TIMPUL istoric afirmand ca …lumea exista de 2000 de ani si nu mai mult.

Acest fapt a creat un  underground movement, o miscare de rezistenta a Spiritualitatii umane ce s-a opus in ascuns riscand viata impotriva terorii si indoctrinarii.

Cum a inceput totul?

In Sec. IV un oarecare episcop de Avila al caru-i nume era : Prisciliano afirma ca poate intra in contact cu divinul , acesta practicand un crez aparte legat de NATURA si libera gandire promovand astfel o credinta individuala.

Acest fapt dupa cum se pare , a fost inspirat foarte mult din credintele anterioare  pagane ce promovau ideia legaturii umane cu natura exprimat prin ritualuri pe care doar Prisciliano le stia , un episcop modest ,umil si care umbla descult spunand: “astfel eu sunt mai legat de natura si de puterea ei”.

CREZUL nu a fost pe placul institutiei religioase, aceasta vazand in comportamentul episcopului un fapt anormal, ciudat drept pentru care mai marii sefi ai bisericii l-au considerat eretic si condamnat ; a fost decapitat din ordinul Imperatorului Meximo impreuna cu cei doi discipoli ai sai.

Mitul:

Intro oarecare noapte a anului 813 , un om numit Pelagio care traia intro grota in apropiere de Iria Flavia in Galiza (astazi localitatea: Padron) ,in timp ce isi facea rugaciunea in padure a observat intr un locas vechi abandonat din vecinatate raze de lumina puternica.

Aceasta veste s-a imprastiat repede in regiune atragand atentia si curiozitatea autoritatiilor ,respectiv a bisericii si chiar propriul Episcop de Iria Flavia s-a depasat pentru a constata miracolul.

In acest loc a fost descoperit un mormant roman in care se afla un corp de sex masculin decapitat impreuna cu inca doua corpuri de acelas sex . Aceasta descoperire a fost asociata cu Prisciliano si discipolii sai dar biserica nu a putut accepta ideia ca un eretic ar putea face miracole.

Aici intervine manipularea bisericii prin care in urma aceste-i descoperiri si in conformitate cu conjuctura ei , Episcopul Teodomiro a confirmat ca aceste resturi mortuare “erau de fapt” ale Apostolului (initial, nume: Iago) Santiago care murise la fel , decapitat, dar in Judeea si ca miraculos …osemintele au aparut in Iria Flavia.

Era neceasr de a intari manipularea clerului inaintea oricarei banuieli a adevarului astfel incat s-a ordonat de catre Regele Alfonso al II lea (personalitate impunatoare al timpuriilor respective) construirea unui TEMPLU pentru ca osemintele ale acestu-i presupus sfan sa fie expuse la vedere.

Ani mai tarziu Regele Afonso al III-lea si Marele Rege de Asturias au decis trasformarea templului cu arhitectura simpla, intro impunatoare basilica care in zilele noastre este cunoscuta ca avand toate simboluriile si cheile hermetice ale unei arhitecturi de initiere occulte.

Cu aceasta ocazie a fost mediatizat in toata lumea noul cult derivat al crestinismului ce a primit numele Iago (-Santiago = Sf. Iago) cult al caru in drum aduce si azi milioane de persoane ce pelegrineaza in mitul caii dela Intuneric la Lumina a lui Santiago.

Aceste adevaruri istorice sunt multe si dovedesc  ca o religie a fost construita pe un crez pur insa alterat in timp dupa bunul plac al institutiei ce a semanat in istoria umanitatii : discordie, neadevar, ura, crima, intoleranta promovand indoctrinarea si inactusarea naturii umane.


Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s