Mercur si aur…Timpul decadentei


Plansa 55  Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Equinoxiul dePrimavaraLuna Plina 43,8% lumina, 7 zile pana la Luna Plina , 22 zile pana la Luna Noua, Luna in Leu.Primul patrar.

Me+Au

De spune ca aurul poate fi oxidat cu Mercur. In alchimie aceasta este intalnita in procesul  de “backup” (reantoarcere la initial) al constiintei.
Constiinta este mereu actualizata de exemplul vietii, de lectia vietii insa interesant, daca acest fapt ce devine concluzie nu se instaleaza in subconstient , subconstientul ramane pur nealterat asa cum stiim “copilul din noi” ; acel infantilism pur.
In timp navigand in sistemul material si spiritual al societatii devenim o parte din el, devenim o parte din el pentru ca trebuie sa ne adaptam.
Adaptariile nu sunt intotdeauna in conformitate cu  felul nostru de a fi, de unde , acea masca sau acea imagine pe care o avem in societate care nu are de a face cu realitatea ce sta in noi.
 Raul incepe de aici… acest fapt nu are limita!
In alt sens…viata, te mai duce si pe caiile REUSITEI in care totul apare ca a fi PERFECT. As putea spune , o viata de aur!
Este relativ rar sa intalnesti oameni care sa spuna : VIATA MI-A ADUS NUMAI FERICIRE . Sunt insa multi care spun: VIATA M-A IMPINS CATRE IMPLINIREA CUNOASTERII.
Nu cred ca cineva a cunoscut  TOTALITATEA LUCRURIILOR in viata , nu cred ca fiinta umana in imperfectul ei ar putea atinge aceasta perform anta  insa sunt unii care CRED ca au toata dreptatea si adevarul cuprins in experienta proprie sau in studiu (profesie).
Acest tip de oameni sunt sortiti orbirii prin propria stralucire  pentru ca ating o perform anta oarecare si spun : ACESTA ESTE ADEVAR ABSOLUT IN TOT SI IN TOATE.
Multa stralucire strica, extremele sunt acelea care strica mereu, sa fii in INTUNERIC este la fel cum ai sta in stralucire puternica…in nici ununl din cazuri nu esti capabil sa distingi.
Practica mercurului in cazul aurului , in alchimie, este in fapt un atac prin care aurului i se i-a din stralucire   ; stiim ca MERCUR in alchimie este in fapt Hermes si ca acesta este dualism .
Sadirea interbarii ce naste dubiul sau contrairerea este un moment in care putem determina ca  acea persoana sa realizeze situatia in care se afla asa cum ,pana atunci, nici macar nu avea ideie vaga despre cum este vazuta de altii din afara ei.
Este ca si cum ai convinge pe cineva care are o impresie exacta despre el (in constiinta ) insa nu s-a vazut niciodata in oglinda. In primul rand trebuie sa o determini sa accepte sa se vada, in al doilea rand trebuie sa o determini sa se accepte asa cum se vede iar in altreilea rand sa o determini sa faca ceva intru chimaeras ei asa cum ea proprie crede ca  ar fi mai bine relationat cu concluzia pe care a tras-o.
DECADENTA
Cred ca prin aceasta perioada , epoca a legendei personale, trecem toti cu sau fara sa constientizam aceasta .
DECADENTA este un moment in care se nasc rebeliuni, revolutii, demolari….ale lucruriilor vechi si viciate care au creat o stare si care a avut ca efect o revolta sau o drama .
Se spune ca procesul alchemic incepe sa devina constientizat in momentul in care persoana , individul,
incepe sa copieze un personaj cu care se identifica, un model.
La 30 ani ( aproximativ general valabil) individul este deja format insa de celel mai multe ori , exemplul de viata il obliga fie la noi experiente fie la actualizarea rolului in care acesta joaca.
Nimeni nu se poate baza doar pe teorii , atata timp cat NU INCEARCA PRACTIC…judecata apriorica este buna in masura in care planuim si proba LIVE contrarie altminteri nu am evolua; altminteri am fi o carte virtuala de cunoastere si nimic altceva reflectat in afara noastra ce da senzatia: ” aaa, teoria spune” – acea neancredere in  faptul ca totul este posibil.
De regula acest lucru apare frecvent in societate datorita legilor si regulilor (stupide) impusa tocmai de aceasta . Sa nu faci ” aia” ca nu e frumos, sa nu faci asta „ca se vorbeste despre tine” sa fi „asa in rand cu lumea”. Acestea sunt cateva reguli subiective impuse de social , aceste reguli ce impun TABOO -ul respectiv o viata „SOCIAL CORECTA” aduc trairea ei in realitate in forma in care mintea nu mai este libera, nu mai este dispusa deschiderii de unde PRECONCEPTUL.
Pana si religia crestina spune: ” toate sunt permise” (vezi ideia in Corinteni 13 , Dragostea si bunurile ei ) insa paradoxal aproape toti practicantii ideologiei crestine omit acest lucru ca si cum aceste cuvinte ar avea un inteles invers.
Decadenta este epoca -PRACTICII in urma unei decizii de-a INCERCA , fara aceasta epoca nu am puteaa determina propria existenta si nu am intelege ce este UMBRA in LUMINA.
A cunoaste umbra proprie inseamna a cunoaste spiritul tau animalic ancestral asa cum este el nealterat, umbra este orizontala , ea reprezinta partea negativa a presoanei si este permanent legata de aceasta. Necunoscand aceasta latura a propriului EU nu ai cum sa determini ce este rau pentru tine, ce nu este adevar si de unde vine acel „fapt” ce te incomodeaza. Mai mult, astfel de persoane cedeaza mereu in fata primului impuls.
In adolescenta decadenta este asociata timpului NIHILIST in care copii isteti neaga cu desavarsire absolut tot.  Aceasta negare merge pana la varsat de aproximativ 20 ani , varsta la care se decide : „merge ori crapa” . Acest tip de oameni care parcurg acest drum nu vor fi docili pentru ca intelectul a avut framantari fundamentale inca din copilarie , acest tip de oameni nu orbesc repede (metaforic) si nici nu adorm. De regula, societatii nu ii convine sa aibe in gestiune acesti „rebeli” care inaintea oricare-I mici probleme pun in fata ratiunea si ridica intrebari. Acest tip de oameni fac parte din categoria : „greu de manipulat”. Daca nu te identifici cu acestia esti un docil, la varste inaintate este mai greu sa mai schimbi ceva in tine.
Nu cred ca ETICA si MORALA functioneaza corect odata ce au fost luate la cunostiinta daca nu au la baza exemplul trait aevea ce le intaresc ca ideie. Popular se spune : ” a fost toata viata o tarfa iar acum a devenit o sfanta” ; desigur aluzia aici este fie la Maria Magdalena , fie la faptul despre care va vorbeam mai sus. Desigur, intelesul zicalei este contextual rau folosit in genere; multi inteleg prin aceasta ca tot prostul poate sa ajunga ceva (in cel mai fericit caz) dar nu accepta ca orice prost(in acest acz) are dreptul uman la actualizari si schimbari.
„Tarfa”- in acest caz a inteles ce si cum despre morala si etica trecand totul din exemplul de viata propriu trait in EU-l ei pe cand cele care nu au avut aceasta ocazie de-a experimenta stiu doar din afara lor ce si cum despre etica si moralitate , astfel incat „la prima” aluneca pe cai oculte si perverse la ceeace indeobste „tarfa” o facea public. Gasesc aceasta un mare defect si un mare pericol pentru intoxicarea constiintei individului ce asa cum spuneam, dupa o varsta nu mai reuseste sa iasa din propriile principii ce nu sunt  nici proprii si nici sanatoase.
DECADENTA , este momentul in care se sadeste indoiala si curiozitatea, este acel moment cu putin inaintea ingurgitarii fructului din Pomul Cunoasterii.
Lumea trebuie sa inteleaga ca EVOLUTIA se bazeaza pe inaintrea in Haos ce are ca baza de functionare echilibrul, insa miscrea in evolutie sta in dezechilibru.
Pana si mersul in sine, biped ,este o inaintare prin dezechilibru mutand greutatea corporala inainte de pe un picior pe altul.
Prin urmare DECADENTA este recomandata ca proces si acceptata in conditiile in care TREBUIE SA EXPERIMENTAM pentru a determina ce este mai bine pentru persoana noastra .
Exista si un alt paradox, Ingeirii decadenti…exista aici o intrebare ce nu poate fi omisa din perspectiva acelora care gandesc si observa:
-Pentru ce ar decadea Ingerii din locul luminat daca totul este atat de bine si frumos?

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s