♂♀=♀♂=₪ VECHIUL ADAM/ NOUL ADAM_KADMON


Transmutatia alchimica –ideia

Diferenta dintre cele doua stari are ca efect DECADENTA ca urmare a fructului CUNOASTERII  respectiv alterarea starii de puritate ; Vechiul Adam  era atat de pur incat neavand personalitate nu constientiza propria existenta; dupa pacatul original prin Fructul Prohibit rupt din Pomul Cunoasterii (si nu cel al Vietii) Adam devine decadent din satutul sau , altfel spus : devine LIBER si in opozitie cu Divinul.

Unii ar spune: din acest moment Omul Ancestral a devenit nu numai un CORUPT dar si independent de Divin prin propria personalitate castigata astfel.

Carls Gustav Jung spune:

“…din pacate este infinit de mult mai adevarat ca o transformare in bine nu inseamna o transpunere totala a Intunericului in Lumina si a raului in bine ci in cel mai bun caz aparea acea stare de compromis intre cele doua in care MAI- BINELE depaseste cu ceva MAI-RAUL.”

Structura psihica in cazul transmutatiei devine quaternara (adica intotdeauna din PATRU stari) .

Vreau sa spun:

FIZIC ANATOMIC

ANIMUS/ANIMA _ BARBAT FEMEIE

Sau :

BARBAT/Anima _ FEMEIE/Animus

ANCESTRAL:

Sulamita neagra/Sulamita iluminata_Vechiul Adam/Noul Adam (Kadmon)

Sau :

Adam primus/Iubita neagra _ Adam secundus Mireasa cereasca

In transmutatie intervine separarea si coagularea in forma imprumut ; desigur aici fac referire la mandala Yng/Yang in care cele doua imprumuta “ceva” una de la alta chiar asa in forma bine delimitata in care se gasesc .

Importanta acestei proceduri este tocmai pentru a :

a Observa

a Percepe

a Insusi

Aceste stari cu timpul devin omogene prin urmare tendinta va fi de a reuni contrariile pentru a redeveni initialul Adam asa cum a fost el inaite de decadenta.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s