4 obstacole in Legenda Personala de la nastere la moarte


ALCHIMIE & SOCIAL

Legenda Personala si obstacolele ei in calea implinirii visului.Lupta mea.

‎”Suferinta mai intensa neasteptata se incheie mai repede decat suferinta aparent tolerata care se intinde peste ani”

Paulo Coelho

INTRO:

Sa aruncam  o privire in trecut. Sa privim putin in realitatea ce s-a CONSUMAT in decursul unei vieti si sa incercam sa facem acea ” curatenie in sertare” sau sa punem in ordine ce s-a petrecut si ce se petrece cu noi.

Nu putem planifica nimic daca nu reusim sa fim „bine cu noi insine” , nu putem schimba si nu putem altera o karma daca nu avem intelegerea a ceea ce s-a petrecut si se petrece cu sinele nostru. Este exclus si intamplator sa reusesti altfel in realizarea celui mai important scop al existentei tale: VISUL , PROIECTUL, REALIZAREA.

Analizand si determinand eroriile ,descoperind si recunoascand daca este cazul cu sange rece ca : am gresit si iata motivul… individul devine uman si face primul pas catre perfectionare.

Sa incepem o scurta analiza a ceeace se petrece cu noi toti ,in general, din momentul copilariei pana la varsta implinirii si sa incercam sa vedem daca ipoteza de mai jos nu este o observatie ce priveste acelas si acelas tip de experienta pe care TOTI O TRAIM.

Paulo Coelho distinge patru epoci absolut distincte ale unei Calatorii in Legenda personala ; Carls G.Jung spune: „determnarea notiunii EXIST tine de patru puncte orientative si nu de trei „…interesanta asociere de idei!

Plansa 57 Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Equinoxiul dePrimavara, Luna Plina 71% lumina,24 zile pana la Luna Plina , 9 zile pana la Luna Noua, Luna in AQUARIUS.

Viata este o provocare.

Calatoria de la nastere pana la moarte este o lupta in care ades notiunea de echitabil si frustrare este titlu subliniat in planul proiectelor sau mai bine spus al actiunii in sine. Viata este o drama , atunci cand radem …radem ades de noi .

Se pare ca viata ne rezerva patru obstacole succesive identificate ca fiind general valabil la toti din momentul nasterii noastre pana la moarte.

Tipuriile copilariei formeaza individul ; imaginarium este dimensiunea in care ne jucam imaginand ca…traind acel moment ca si cum aevea s-ar fi petrecut…este momentul in care decidem ce rol jucam si cine suntem. Treptat , noul personaj primeste nota personalitatii noastre cu care am fost dotati de la natura si tot asa visele, treptat, devin dorinte si scopuri in viata , mai tarziu.

Epoca : „Bati campii”

Societatea te primeste in randul ei cu scopul de-a te invata, educa, finisa(sic!). In acest moment incepe trauma primului tau soc , visul tau este confruntat cu realitatea sociala cu intoxicatia de vicii si nonvalori otravite e un sitem bolnav si avid de putere ,pervers si corupt.

Aici vei intalni primele tale contrarii , tot ce ai visat si ai imaginant traind aevea cu cativa ani in urma este uzurpat de mecanismul social ,ipocrit si infam ; este momentul cand vei auzi pentru prima oara si tot mai des :” baga-ti mintiile in cap, asta nu e posibil…” , vei auzi :” tu nu poti spune asta si nu poti face asta…” sau „tu nu stii cum este…” . Acestea sunt primele semne prin care socialul te agreseaza facandu-ti cunoscut ca prima regula este : SUPUNEREA si a doua DEPENDENTA.

Interesant este, va spun, chiar cei care va iubesc atat de mult va vor impregna aceasta ,de teama , probabil, „ca nu ai sa fi in rand cu lumea”; indiferent daca aceasta aliniere este buna sau rea.

In acest moment ai INGROPAT o mare parte din vise (daca esti norocos) sau le-ai ingropat pe toate daca ai dat ascultare deplina obedientei sociale.  Am sa profit de ocazie acum si am sa te intreb , conspiratia cui este in rau , a celui ce organizeaza sau a celui ce provoaca existenta haosului (diversitatii) ? Raspunsul este simplu daca gandesti, cei ce provoaca ordinea fac legi, reguli, definitii dupa bunul plac cu scuza pentru cazul eroriilor :”sunt si eu un uman imperfect”. Varianta celui care provoaca Haosul pare dura si pare incerta dar numai asa se poate conserva, adapta si perfectiona o personalitate.

Ingropand acea farama de vis a copilariei, acea dorinta de „a fi” si ” a face” asa cum ai visat candva , ingropi acel COPIL PUR , acel om luminos, liber si neintoxicat cu vicii pentru a te inhama si a te alinia „in rand cu oamenii”. Este momentul in care o parte din tine a murit!

NIMENI, dar absolut nimeni nu poate sterge o constiinta in totalitate indiferent de sistemul ce il adopta. Subconstientul va continua sa tina salvat o farama din ceeace ai fost candva si aceasta farama (crack) va continua sa te „jeneje”(impulsioneze) din cand in cand totata viata ta. Este acea licarire de ADEVAR ce se afla adanc ingropat in tine ,opera la care te-au ajutat cei care te-au dresat .

In aceasta epoca, viata te va obliga sa abdici de la magicul om in favoarea omului softweare ce factureaza si plateste impozite , acel care stiie despr el ca: ” eu depind de sistem” si spune ades” e viata”!

Epoca marilor iubiri

Daca ai trecut cu succes si fara mari alterari ale constiintei in lectiile si dresura epocii anterioare in care omul pur din tine a fost numit: rebel, controversat, nonconformist, sau chiar , dece nu ..idiot , la varsta adolescentei urmeaza un al doilea impact fatal acela prin care visul tau pare a se reflecta in opusul tau.

Dragostea este un impuls surplus ce intervine in viata. Este un impact inexplicabil ce ades reuseste sa rastoarne principii si valori ; este un fapt sublim in care te inhami si pe care ades pariezi tot ce ai fara sa tii cont de nimic, fara sa te temi,fara sa eziti. Este un al doilea pariu facut cu un nou vis , un nou proiect…iubesti, esti iubit incerci sa faci tot ce iti este posibil pentru a recreea lumea ta initiala a imaginariumului ce tocmai l-ai ingropat.

Dragostea contine un paradox , dragostea se doreste a fi asociata cu placerea dar daca privesti atent la detalii , vei constata ca si dragostea este o lupta permanenta si ades frustranta. Este o lupta cu tine, cu partenerul si cu tot ce va inconjoara…doar pentru simplu fapt ca acaesta lume nou creata, aces Univers al tau risca in orice moment sa fie invadat, distrus sau intoxicat asa cum propria ta personalitate a a patit-o in epoca trecuta. Acum insa incepi sa simti acaesta si lupta ta devine mai indarjita, esti mai necajit, mai obosit…dar uite…paradoxal IUBESTI .

Epoca navigatiei

Daca obstacolul controverselor din dragoste au apus in fata ratiunii si a luptelor date , al III-lea obstacol vine instaurand frica in sufletul tau ca nu cumva , „ceva” sa deruteze de la obiectivul visului ce inca mocneste si traieste in tine .

Omul are tendinta de-a lupta mai indarjit si mai dur in visele sale atunci cand sufera , atunci cand ceva intervine si nu lasa sa se implineasca intocmai asa cum El , omul, ar dori din tot sufletul sa fie realizat. Acest om sufera infinit mai mult decat omul supus viselor si proiectelor altuia. Acest om nu se poate multumii cu explicatii si motivatii ci doreste cu incapatanare sa realizeze visul intocmai asa cum l-a imaginat.

In aceasta epoca a mariilor furtuni , varsta mijlocie, omul se transforma in arhietipul razboinicului ce lupta in numele Luminii. Cheia eSoterica (inexplicabila in cuvinte aici) consta in ceeace Confucius a spus : ” sa ai puterea rabdarii…” si sa intelegi ca in acest rastimp in care toate fortele se aduna sa convearga in favoarea ta , Universul intreg conspira pentru a-ti veni in ajutor. Aici timpul se alungeste, clipele devin ore , zilele ani…prins in febra luptei nu ai timp sa percepi ce se intampla de fapt. Orbesti si nu mai vezi ca te aflii in pragul victoriei tale ci dimpotriva, crezi, ca lupta este pierduta.

Vazandu te din afara ta, ai sa gasesti pe chipul tau oboseala, sleiala, cenusiul si tot ce poate desemna intelesul: un cer fara soare.

-Dar, uite…ai tu timp sa vezi aceasta?

Este momentul in care , in mijlocul furtunii, in ochiul ei se lasa pentru o clipa acea liniste apasatoare, grea, fara aer parca, in care procesele de constiinta fac presiuni enorme asupra ta , in care dubiile si neancrederea in tine tind sa te stapaneasca …Acestea fac parte din viata, acestea sunt necesare evolutiei pentru ca daca cedam lor am pierdut definitiv cap compasul navigarii dar daca ne opunem lor avem sansa iesirii la liman.

Partea buna a celor doua angoase este ca ele in memoria treaza, in functiune, mai de frica, mai de spaima…memoria refuza sa adoarma si astfel scapam de plafonare si adormire ; aceste doua angoase te fac sa poti crede ca esti la podea de sapte ori si te vei ridica de opt ori doar pentru a infrunta …macar din deminitate.

Cei ce traiesc din plin rolul asumat in propria Legeda personala sufera mai mult se chinuie mai mult fata de cei care …s-au predat! Primii sunt mereu liberi ai doilea nu mai pot avea speranta eliberarii.

Odata ce am invins deruta, (dubiile) licarirea victoriei asupra furtunii vine din largul intunecat de la limanul pe care ai pariat si o noua unda de energie viatlizatoare te ridica in picioare la lupta cu un elan si o vointa intreita. Doar in aceasta clipa poti sa „vezi” sau sa percepi ca viata contine acele MIRACOLE la care nici nu te-ai gandit sa fie. In aceasta clipa apare ceeace noi in esoterism numim : PROVIDENTA..sau lucrul la care eXoteric l-am explica ca a fi : factorul ce a determinat solutia la care logic creierul nostru a refuzat sa anticipeze sau sa creada!

Infruntarea directa si inopinanta a unui impact dureros este mai usor vindecabila decat acceptarea cu supunere a lui. „Trecerea cu vederea” a capului plecat „sabia nu-l taie” pare aparent lin si confortabil insa neconfruntarea si „pacea” cu acesta aduce instalarea in mod silentios si lin a unui mare rau in subconstient ce va fi o povara dura pe tot parcursul vietii .Acest fapt este ca un hot ce intra pe furis in casa si pe care refuzam sa il identificam pentru al anihila.

Tot ce decurge dintr-o lupat ce a fost evitata intentionat atrage o mare, mare agoasa existentiala  in care nu numai ca nu intelegem ce s-a petrecut sau ce se petrece cu noi dar nu putem nici identifica cu ce trebuie sa luptam sau de unde sa incepem sa ne „banuim” pentru a ne vindeca.

Epoca : „Mergi ori crapa!”

Este ultima ta incercare…ultima sansa, speranta moare ultima!

Daca VISUL a fost identificat prin reamintire, a fost dezgropat din constiinta ta a fost trecut prin fortadragostei ,daca raniile au primit crusta datorita „tincturei”(vezi intelesul alchimic in site) ce le ai in luptele din epoca navigarii in care …AI PIERDUT …vei avea ultima ta sansa, o sansa sublima prin simplitatea ei … „nu am nimic, nu am ce sa pierd” .

Reducand acum, in aceasta postura totul la nimic , la simplu incepi sa realizezi un fapt absolut STRANIU…acea prin care realizezi ca tot ce ai visat si ce ai dorit sa se materializeze este in fapt langa tine este conditionat doar de un lucru penibil de logic : DESCHIDE OCHII CA SA IL VEZI!

„Mergi ori crapa” ..este motto ul Legiunii Straine , acei luptatori confruntati cu desertul, frustrrea, oboseala,lupta inopinanta, moartea la tot pasul, speranta, rabdarea, fata morgana … oamenii care daca cad trebuie sa se ridice altminteri moartea le va fi unicul pariu castigat.

FRICA de-a realiza visul atunci cand acesta tocmai iti da mana sau te indeamna sa il atingi este un ultim prag ce trebuie trecut. Este poate cel mai greu… umerii tai abia ca mai pot sustine presiunea aniilor de revolte,lupte,drumuri fara sfarsit, planuri naruite, accidente fatale, lehamite, … .

Stai in fata visului tau, il vezi, dar uite paradoxal..nu il mai doresti, il ignori cumva, il privesti nu ca pe un fact important in viata scop al tuturor sacrificiilor facute ci tocmai ca un OBIECT STRAIN, poate chiar deranjant si  had. Asa se propaga acum visul tau de COPIL PUR de-a lungul drumului pietrelor strabatut ani si ani de zile… Cumva nu doresti sa il mai atingi pentru ca stii ca el exista , este aici, acum ,…insa oboseala ta isi spune cuvantul si parca… nu il mai vrei.

Acest ultim obstacol este TOTUL sau NIMC . Este ca si cum ai da o avere pe apa fara sa iti pese, este ca si cum stii ca poti fi VICTORIOS insa ” la ce bun?”…acest moment cheie poate insemna sensul arcanei majore XIII : MOARTEA fie ca intelect fie ca realmente sfrasitul vietii tale.

Sa retii un lucru!

Acest moment este decisiv si ireversibil pentru tine, pentru ca in acest moment ,in aceasta ipostaza VIATA iti suprima personalitatea , te predai adormind si mori!

In aceste clipe vei auzi multi spunand: „eu as fi putut…am obosit” ..aceste cuvinte sunt ultimile pentru ca sunt convinsa ca nu vei ai auzi acea voce in viata ta.

In clipele ultime ale luptei tale in care simti ca totul este pierdut, reaminteste ti de scopul tau si simtind ura, durerea si disperarea te vei intari, te vei ridica la lupta preferand sa mori in loc sa te predai …

Un moment MAGIC va revela ceva in acea clipa in constiinta ta , esti transformat in instrumentul Divinului si vei primi pe deplin intelegerea existentei tale.

Candva , demult la o conferinta FIVEBLUEAPLES , partenerul meu de viata a afirmat un fapt simplu ce cuprinde tot ce v-am spus in acest blog : „Cel mai mare pacat al unui om nu poate fi altul decat sa-si stinga singur lumina propriei constiinte”.

Doris Izvernariu

Fiveblueapples WordPress Lisboa 2011 (6010 Primavara)

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s