SUMMER SOLSTICE_SOLSTITIUL DE VARA /Happy Litha!


Anul   6 0 1 1

21.Iunie 2011 (6011) are loc SOLSTITIUL DE VARA la orele 17:16 U.T.C.

Adm. site si intreg atelierul va doreste

O VARA STRALUCITA TUTUROR!

A.`.A.`. FIVEBLUEAPPLES Conexiunea Alchimica _MEMPHIS

The Fruits of TRUE  

H a p p y    L I T H A  !

Blessed Be!

L I T H A

eSoteric/eXoteric

Exista o multime de legende si mituri legate de aceasta sarbatoare astronomica a anului.

Litha sau Mijlocul verii ( Middlesummer`s Eve) este o sarbatoare celta dedicata  Soarelui, opusa calendaristic lui Yule pe 21.Dec dar care acelas obiect al cerebrarii : LUMINA. .

In ambele cazuri FOCUL DE TABARA are ca scop purificarea asezamantului uman oricare ar fi el, de spirite maligne .

Exista si o taditie , saritura peste foc ce inseamna exact acelas lucru , purificarea si “garantarea” norocului pentru anul urmator a persoanei ce executa aceasta saritura.

O traditie neopagana (WICCA) spune ca din cenusa trunchiului de copac ars se face o amuleta ce are puterea magica de-a proteja. Cenusa este amestecata cu apa si/sau lut moale ; in unele traditii WICCA acest fetish protejeaza de nenorociri. O alta sursa din cadrul acestor comunitati afirma ca cenusa este imprastiata peste ogor aducand astfel cresterea si prosperitatea recoltei, un fapt credibil chiar si din perspectiva eXoterica.

Strict ritualic vorbind, cerebrarea Luminii de regula are loc in camp deschis ( in natura); pentru pagani natura si comuniunea cu ea reprezinta pur si simplu Templul.

De regula oriunde in lume unde are loc practica ritualului pagan ( celtic) , missa este  derulata in cercul de piatra (vezi Stonehenge din UK sau Cromleque Portugal…vezi  BLOG ) in care orientarea si linia magnetica pe care acesta este construit nu este la intamplare ci dimpotriva cu minutiozitate amplasat.

O datina irlandeza spune ca in timpul ritualului se tine in mana o piatra culeasa din albia râului ( aceia care atrage ochiul) si in sopata se spune o dorinta dupa care se merge in cerc in sensul acelor de ceasornic, in jurul focului de trei ori  pentru ca mai apoi piatra este aruncata in foc.

De asemenea se mai spune ca aceste cercuri si ritualuri magice au puterea de-a produce aparitia (invocare/ convocare) a spiritului Fae despre care unii afirma ca in fapt este un inger decazut ce are darul de-a indruma sau de a arata “solutia” , un fel de revelatie pentru cei care cauta raspunsuri.

Litha

Solstitiul de Vara

Din perspectiva astrologica Soarele intra in zodia Racului ; astfel putem face conexiunea ca aceasta sarbatoare este in fapt o sarbatoare a doua contrarii : apa si focul (vezi principiul de baza al alchimiei) .

Cerebrarea Solstitiului de Vara este considerata ca fiind cel mai important ritual magic al anului. Acest moment sagrad indica schimbarea anului ( expl. :calendar gregorian 2011  respectiv calendar masonic 6010 pana la data de 21 iunie data la care anul se schimba in 6011) si vacanta masonica.

In Egipt (Marele Orient) sezonul verii este asociat cu timpul inundatiilor Nilului; un fapt atat de benefic pentru recolte in care seceta dispare si odata cu inundatiile sunt aduse aluviuni si hummus atat de necesar ingrasarii pamantului. In America de Sud se obisnuieste ca in aceasta zi sa fie lansate pe apa barci de hartie pline cu flori ce mai apoi sunt incendiate.

William Shakespeare a asociat Middlesummer cu vrajitoria , vezi “Visul unei Nopti de Vara” /”Machbeth” si “Furtuna”; toate acestea fac trimiteri la magia noptii de vara.

Din perpectiva ritualului atelierului alchimic, as putea spune :DEPINDE (de la caz la caz). Reamintesc ca atelierul alchimic nu este o forma religioasa dar desigur una spirituala. Cand spun : “depinde” depinde de influente, unele ateliere sarbatoresc agnostic prin ritual de mare tinuta cu expuneri de planse si oratorie altele impartasesc ritualul cu tenta spirituala iar aici intervin influentele .

Strict din perspectiva FIVEBLUEAPPLES acest moment este privit ca o secventa magica a anului ce reuneste diverse credinte si filosofii (nimic religios) ; in cateva cuvinte am putea spune: impartasim credinta egipteana ca orientare asa cum a fost ea ( cunoscuta azi) ca practica pana la inceputuriile Regilor Negri.

Ca in toate atelierele, sarbatorim acest eveniment la mare tinuta ; in trecut exista o traditie prin care persoanele se imbracau dupa traditia antica egipteana ; ca activitate sociala : discursuri  cu tematica alchimica si prezentarea de lucrari ori rezultate a lucrariilor anterioare (din anii trecuti). Aceasta traditie are ca rol , uniformizarea spiritelor (daca doriti!) adica oamenii trebuie sa isi aminteasca macar odata pe an de leaganul civilizatiei umane un fel de backup psihologic trait live.

Pentru unii acest moment sagrad este un prilej de ascensiune in grad, pentru altii un moment de a pasii in atelier pentru prima oara satisfacandu si curiozitatea prin oferta :”Porti deschise “ in care ,acestia participa alaturi de initiati la sesiunea de lucrari filosofice respectiv la parcurgerea ritualului simbolic de grad I. .

In calatoria noastra sub Nut de la intuneric catre Lumina , ziua astronomica a Solstitiului de Vara reprezinta inceputul unor noi provocari , unor noi capitole ale studiilor filosofice ,teosofice (telemice) care asa cum stiim nu au limita in perceptie si cu atat mai mult in intelegere. Toate acestea pentru un singur scop: transformarea interioara (transmutatia) pentru constructia unui templu perfectioant, luminos si bun.

 

 

FIVEBLUEAPPLES

WordPress

Portugal

6010/6011

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

3 gânduri despre „SUMMER SOLSTICE_SOLSTITIUL DE VARA /Happy Litha!

  1. Mai multe in FACEBOOK

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s