S A T U R N


EQUINOXIUL DE TOAMNA 2011 (6011) MABON,  23-09-2011 h:09:04 UTC

SATURN

Filius regius
Fiul regelui este corespondentul metaforic al lui Mercurius in alchimie. El apartine sau corespunde mai bine spus planetei Saturn.
Planeta Saturn este considerate ca a fi simbolul maleficului cel sumbru si rece.
Existenta lui Saturn in acest context ne mai trimite cu gandul la oul philosophic al lumii  (vezi imaginea alaturata inspirata din Dali) care spune ceva despre starea initiala . Candva vorbeam despre acel pigmeu (vezi browser site=pigmeul) . In genere trebuie inteles acest simbol ca drept: spiritul forte animalic al omului. Fie el exprimat prin Leul Verde fie prin Leul Rosu acest spirit este o latura a lui Rex.
Toate acestea sunt exprimate (ca un comun) in simbolul dragonului ca summa summarum.
In Limba Romana avem cuvantul corespondent Dracu sau Draco ( „o” este un „ouu” in portuguesa) aceasta ar reprezenta cea mai de jos forma de viata si de inceput .
Referitor la materialul Plumb contextual, Saturn se remarca ca simbol astrologic ,spuneam mai sus, caruia i se atribuie tot raul dar tot odata este si un purificator. Vezi teoria „alexipharmakonului” -otrava periculoasa si antidotul in acelas timp.
Prin urmare latura „buna” sa spunem ar fi ca prin administrarea otravii lui Saturn obtinem purificarea si asa cum se spune in religie , se obtine ispasirea pacatului.
Am sa folosesc un citat din lucrariile lui Dr. Carls G.Jung si am sa arat atfel importanta lui Saturn din perspectiva vindicarii , metaphoric, prin calea alchimica, astfel:
Meister Eckhart (LXVII) : „Virtum coelorum movebuntur „
citez:
” Trebuie considerat ca intr-adevar ca el ,cerul corporal, cu sapte planete deci cu cele sapte astre alese care sunt mai apropiate decat celelalte. Primul este Saturn , apoi vine Jupiter.. .
Daca prin urmare sufletul se transforma intr-un cer spiritual binecuvantat, atunci Divinul il impodobeste cu aceste astre …/ .
Saturn prin urmare este primul astru pentru ca este purificator , astfel pe cerul sufletului acesta devine puritatea angelica si aduce rasplata care nu e alta decat <vederea> (n.a. = ochiul) Divin. „
Se spune in scrieriile oculte religioase crestine ca insusi Sf. Ioan  a vazut aceste astre pe cand a avut viziunea asupra Divinable , dupa cum descrie , Acesta, sezand pe un tron de slava avand in mana cele sapte planete.
PLUMBUL mai inseamna si chin si suparare , este otrava prin care Divinul ne stimuleaza vigilenta mintii pentru a nu fi inerti si adormiti. Cumva ar terbui  inteles aici, importanta contrariilor  ce ne sunt date in gandire pentru a avea o minte antrenata.
Prin ardere plumbul distruge toate impuritatiile metalelor -acesta este denumit si apa sulf ce are proprietatiile  spalarii numeroaselor stari de angoase genearate de greseli anterioare .
Ca finalitate, produsele spirituale omenesti sunt cele mai conservatoare dintre toate cele ce exista ca reteta . Religiile sunt doar o punte intre trecut si prezent cu rol de a da o rezolutie in viitor . Asa se explica propovaduiala .Cand spun religie, spun TOATE in acelas timp.
O religie care nu mai poate sa asimileze mitul respective isi pierde traditia isi uita functia intrinseca si dispare.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s