6011 NOUL AN


6   0   1   1

BUN VENIT IN NOUL AN 6011 !

Desigur multi se vor intreba ” cum de” NOUL AN in Septembrie.
Explicatiile sunt multe, una din ele ar putea consta in ideia de CALATORIE ancestrala transpusa pe imaginea astronomica pe care o parcurgem in timpul unui an de 365 zile respectiv , vechiul calendar Egiptean ce continea doar 360 zile cele cinci zile ne fiind luate incalcul pentru ca reprezentau zilele cele mai importante de ceremonii si ritualuri ale anului.
360º ,deci, 360 zile reprezinta si valoarea CERCULUI ( simbolul perfectiunii) sau ceeace numim noi in alchimie OUROBORUS ,Sarpele care isi inghite coada ca simbol al inchiderii unui ciclu si al timpului ,faptelor, evenimentelor ce se repeta .Enthusiast:  The Queen Photoshop colage  By: danIzvernariu Lisboa Pt. 2011 (6010) © FIVEBLUEAPPLES Publications 1996 , Ca. L.A. US.
Din perspectiva ritualui egiptean mai putem face o conexiune relationata cu ciclul pamant-cer sau ceeace azi in masonerie se intalneste  sub numele legendei : De la Intuneric la Lumina (de la tenebre la adevar)  . Anul masonic global recunoscut inecepe si se incheie in ziua Solstitiului e Vara pe data de 21.06. .
Cumva acest calendar mai este recunoscut si de WICCA (Witch Craft) – New Age, care celebreaza cele patru anotimpuri  , evenimentele Solstitiilor fiind la fel de importante ca in toate celelalte practici esoterice.
De stiut este ca Wicca se bazeaza pe cultul LUNII si mai putin pe cel al SOARELUI; acest fapt provine din cauza ca practicantii erau de regula din mediul rural prin urmare conexiunea este : AGRICULTURA-LUNA (influenta)-INSAMANTARE-CRESTERE-ROD-RECOLTA.
21 Dec. este inceputul  drumului in Intuneric ( vezi Infernul Albastru in acest site/browser) dar si marea ceremonie a lui Sirius ( festivaluri) sau YULE (Wicca) ; acest drum se incheie pe data de 21 Iunie cand SOARELE este in maximul stralucirii.
Revenind la perspectiva ideii filosofice alchimice , cele doua zile opuse astronomic insa de o mare importanta a ceremoniei astronomice ideia se rezuma la UNIUNEA CONTRARIILOR , in acest caz : SOARE (OSIRIS) – LUNA (ISIS) ; cele doua simboluri fiind vizibile pe cer inca din timpul zilei .
Aceasta drama a cautariilor eterne pentru unificarea lui „2” in UNU (Yng/Yang) este in fapt principiul de baza al existentei si motivatiei existentiale a umanului , a tot ce exista in acest Univers despre care stim …este DUAL. (vezi principiul corespondentei in alchimie, browser) .
Din perspectiva strict stiintifica relationata cu UNIUNEA CONTRARIILOR, Dr. Carls Gustav Jung ne vorbeste pe larg si cu conexiuni profunde relationate cu simbolul fixat in constiinta umanului inca din zorii zilei sumeriene tranzmise pana la omul modern .
Din perspectiva religioasa (crestina) aceste evenimente sunt realtionate cu Isus asemuit (ideia imprumutata) cu Soarele ; ades acest personaj este reprezentat cu o aoreola (disc de aur) impartit in 4 ceeace de facto inseamna acelas lucru : cele patru stari ale Soarelui. De aici si ideia de CRUCIFICARE …a fost „rastignit” si ” a inviat a treia zi”…desigur este vorba despre exprimarea hermetica a miscarii ce o executa Soarele pe cer in aceasta zi, de la minim la maxim de stralucire.

TOT CEECA ESTE SUS ESTE SI JOS!

Daca astronomic parcurgem UN AN calatorind de la Intuneric la Lumina , in ritualul actiunii umane la nivel terestru acest fapt este simbolic execuat ritualic fie prin festival  sau ceremonie la date astronomice exacte , fie prin simpla ideie de INITIERE asociata cu dramatica scena a MITULUI GROTEI ( vezi despre mitul grotei in browser in acest site) . Acest fapt apartine in special Scottish rite 33º , eveniment magic si spiritual prin care are loc TREZIREA CONSTIINTEI individului vechi care prin noul drum dupa initiere primeste cunoasterea unor realitati exitentiale ,in mare, ignoarte pana atunci. Trezirea CONSTIINTEI (asa cum o vede masoneria agnostica, rit. gr. I) are in corespondenta ideia de trezire a Sarpelui in alchimie, aici ritualul executat , de grad III este diferit si as putea spune mult mai profund.

FINAL: DESPRE CE VORBIM?

Pe intelesul al neinitiatului (neofit,profan) aceste lucruri absolut SIMPLE suna cam asa…ne nastem si suntem educati in spiritul grupului (societatii) din care facem parte. Educatia omului la inceput este mai mult o forma de „dresura” prin care copilul este invatat sa cunoasca:
– ideia de mister si frica
-ideia de incadrare si supunere neconditionat
-ideia de LOC in piramida sociala ca loc obligatoriu
Treptat individul constientizeaza (sau NU, ATENTIE!!!) ca in fapt este un OM/ENTITATE ABSOLUT LIBER sub SOARE si ca legiile, definitiile,filosofiile,regulile apartin mintii umane cu care poate fi in acord sau nu si ca doar PRINCIPIILE sunt si apartin Universului, acestea nu pot fi alterate pentru ca „vezi”…intre doua zile exista un apus si un rasarit de soare. acesta este un ADEVAR absolut.
In momentul in care individul constientizeaza ca exista (*Descarte) devine acel NEBUN (arcana 0 din TAROT) care se sustrage :legilor,definitiilor,regulilor, si piramidei impuse cautand astfel propriul drum in Univers, cautand astfel propria explicatie a propriei existente intre DOUA lucruri principiale ALB si NEGRU sau DUALISMUL in sine desprecare va vorbeam mai sus.

Noul an…

Noul an este un reper…timpul nu exista prin urmare , nu exista noul an ci un segment istoric ce are obligatoriu o statistica.
Astfel atunci cand spunem : NOUL AN (oricare ar fi el din orice credinta sau calendar stabilit orientativ) spunem : UN NOU INCEPUT in care doar umanul in baza constiintei active poate sa spuna: ” Am invatat pana acum despre…am concluzionat cumva apropiat de ceeace pentru fiecare in parte inseamna : ADEVAR si am facut un nou proiect pentru viitor … .”
Acesta este principiul EVOLUTIEI INDIVIDULUI, a SOCIETATII , orice evolutie se bazeaza pe experienta anterioara, concluzia corecta relationata cu prezentul si adoptarea unei opinii in practica pentru viitor.
NIMENI nu atins si este putin probabil sa atinga ADEVARUL ABSOLUT insa evolutiv avem doua situatii:
– adevarul momentului istoric
-adevarul asa cum il percepem si este valabil pentru fiecare in parte
-adevar asupra caru ia am convenit in comun
PERFECTIONAREA consta in gandire, acest fapt se tranzmite genetic generatiilor viitoare.
 Scopul TAU sa spunem (ca si al meu de fapt) este sa ma perfectionez prin gandire sa imi ” rotunjesc” constiinta prin cultivare, prin a DA si a PRIMI rational ,prin a fi sociabil, comunicativ,modest in exprimare, adevarat si  untotdeauna actinea mea in baza gandirii si nu a cedarii la primul impuls.
FIVEBLUEAPPLES_MEMPHIS prin FIVEBLUEAPPLES Publications WordPress
Specia umana a evoluat comunicand, principiul sederii la focul vetrei pesterii din Sumerian mai avea si o alta conotatie , alta decat odihna dupa o zi grea, de vanatoare,razboi samd. Ideia consta in schimbul de idei…
Umanul nu este construit sa traiasca solitar, de aceia spunem :”Nimeni nu reuseste singur!” ; motivatia publicatiilor noastre fie ele alchimice, fie ale estoerismului in genere sau al  explicatiei eXoterice prin factul psihologic asa cum este vazut de JUNG ( vertical) sau FREUD (orizontal) ,parintii studiilor bolilor patologice …motivatia este trezirea interesului a acelora care SIMT ca EXISTA prin urmare revin la Descartes : „Gandesc deci exist „- pentru acesti oameni publicam , initiati sau neofiti care simt ca existenta lor nu este din intamplatoare , nu este un hazard … .
Unul din subiectele principale ale siteului nostru , ale activitatii noastre este sa trezim in tine intrebarea:
-Cine sunt EU si incotro ma indrept eu in acest Ocean al Haosului?
La aceasta intrebare ,odata pusa ca problema propriei constiinte vei incepe calatoria ” De la Intuneric la Lumina” studiind, cercetand propriul EGO…pentru ca , trebuie sa stii… nici o schimbare nu incepe din exteriorul tau ci tocmai din propriul interior ( vezi V.I.T.R.I.O.L in aces site /browser) .
Orice societate evlueaza sau nu incepand cu natura individului, individualului , o societate exista daca exista indivizi si motivatie la unison sau cel putin cu  interese si obiective comune.
Nu pot sa imi inchei acest post pana nu am sa te intreb incaodata ccece in fapt JIM MORRISON ( The DOORS) te-a intrebat:
„HOW DO YOU KNOW CUZ YU`RE ALIVE?”
Cum stii ca existi?
Raspunsul este important pentru a  afla tu despre tine daca esti INDIVID BIPED sau UMAN EVOLUAT!
.`.Doris & .`.Dan Izvernariu
Adm site FIVEBLUEAPPLES WordPress Lisboa Portugal
FIVEBLUEAPPLES_Memphis
Toamna 6011
Lisboa., Pt.  

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s