Belly Dance – Alchimie


Mai precis ce are in comun alchimia si dansul tribal?

In primul rand , pentru cei care nu au vizitat acest site, reamintim ca alchimia este o arta a transmutatiei a schimbariilor interioare prin procese exacte , procese care in timp evolueaza prin modificarea karmei sau  a exteriorului fie el istoric (faptic , viata) fie el  fizic (aspect).
Alchimia este un eclectic de procese, filosofii si practici spirituale in mare majoritate provenite din anticul :Marele Orient .
In acest sens trebuie stiut ca alchimia are diverse ramuri de la filosofie la autoeducatia sinelui. Includem aici si (contriversatul , pentru unii) tematica TANTRA.
Studiul tantric este obligatoriu de practicat intrucat nu ne putem educa teoretic simturiile si impulsuriile daca nu practicam realmente , concluzionand.
In anticul templu egiptean, dansul erotic era o modalitate coregrafica absolut normala din perspectiva ritualuilui pentru selectionarea atat a noviceului cat si a studentului in primele grade. Dupa cum stim , dansul erotic (provocator) era un examen forte al capitolului ABSTINENTA.
In prezent Belly Dance este studiat si practicat ca o forma a exercitiului minte/spirit/corp ; in clipul audio/video din acest blog am ales rithmul tipic cu care se suprapune meditatia .
Dansul in sine are si un rol relaxant/hipnotic ; monotonia ritmului lent si repetat conduce strea psihica catre ruprera de realitate respectiv faciliteaza introspectia.
Am avut intrebari frecvente privind  studiul tantric integrat studiului scolii egipteane respectiv, ce au in comun..
Trebuie stiut ca ALCHIMIA indferent de ritul , scoala, atelierul sau practica individuala se bazeaza pe DRAGOSTE ; multi vor confunda aici dragostea  (sau iubirea) aceia religioasa  platonica si abstracta privind aproapele. Alchimia se ocupa cu comuniunea contrariilor parte flosofic concluzionat si parte fizic cunoscut. Omul nu are capacitatea intelegerii apriorice decat formal fapt ce naste preconceptul.
Gradual , tantric se invata despre opusul tau respectiv ce este si ce simte (in Tarot spunem : „cum esti vazut si cum te vezi prin ochii aproapelui tau”) . Cum ai putea stii toate acestea atat timp cat aproapele (opusul tau) iti este in constiinta ca ceva in afara ta ?
Tantra este si o educatie care te face sa treci peste preconcepte si chiar sa iti stapanesti impulsuriile primare , care te „cizaleaza” in comportamentul relationat cu terti, iti formeaza personalitatea si am putea spune : te face mai frumos si mai luminos.
Desigur doar din perspectiva exercitiului fizic, Belly Dance este un mod prin care gimnsastic punem in armonie energia si corpul, prin care reinvatam ce inseamna echilibrul si stabilitatea; stiim din acest site ca paradoxul mersului uman se bazeaza pe miscarea (avansul) in dezechilibru insa acest fapt este controlat si iata un adevar : de la Haos catre Ordine-principiu existential.
Din perspectiva feminina, Belly Dance este o scoala a gratiei feminine; este un mod amgic prin care invatam sa cucerim si sa ne punem in valoare pentru a fi admirate si pretuite.
Dansul tribal este un ritual care pune in conexiune acele valori adanc ingropate de milenii in constiinta umana si starea de spirit actuala a momentului in care are loc reechilibrarea interiorului .

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s