Hermetic QABALAH – Totul este energie!


„TOTUL ESTE ENERGIE!”

QABALAH Acest cuvant  in limba ebraica inseamna :PRIMIRE si este diferit de sensul cuvantului similar KABBALH cu „K” sau „C” . Cuvantul primire in acest caz are un context aparte, hermetic, echivalent cu initiere sa spunem.

Noi alchimistii utilizam acest cuvant atunci cand facem referire la acele principii si filosofii ce pun bazele crezului ce ne reuneste in diverse societati magice fie ele Goden Down ,Telemic, Fellowship Rosacuz sau diverse alte rituri neopagane Wicca si New Age.
Desigur va vorbesc despre Principiul Mainii Stangi -sau calea inimii.
Hermetismul Quabalah trditional apartine Occidentului  respectiv (spun hermetic acum , VEST) a acelor culte sau religii pagane ce au la baza ALCHIMIA ,respectiv practica proceselor APA/FOC cunoscute din ritualuriile religiilor pagane greco romane si egiptene.
Daca este sa enumar ar fi multe insa am sa numesc pe cele mai cunoscute izvoare ale bazei aceste-i credinte hermetice: alchem, ermetism, neoplatonicism, gnosticism, enochianism, rosacrucianism, tantra si chiar francmasoneria.
Ca totalitate la toate acestea ar rezulta un eclectic de credinte avand ca baza motivatia :”un strop de adevar se gaseste in tot si in toate” sau „adevarul este in tot si in toate”; astfel selectionate si puse cap la cap o serie de filosofii (adevaruri) a facut sa rezulte acest „cocktail” spiritual in care conditia primara este acceptul (primirea, vezi mai sus in prima fraza). „Cockteilul” in acest caz are un nume, se numeste SINCRETISM (vezi Wikipedia).
extras Wikipedia:
Teza „Pacatului originar” a fost cunoscuta cu mult timp înainte (Cultul lui Mithras, zeitate din vechea Persie).
„Cultul Misteriilor” practicat de popoarele elene, a avut ca personaj central un „Messia” („Fiul Zeilor”). Acesta urma sa aduca mântuirea, dar — la fel ca si Isus — numai dupa supunere la chinuri trupesti si rastignire.
A existat si în trecut legenda „Învierii unui Messia”, a treia zi dupa rastignire, cu gasirea mormântului gol, având uriasa piatra rotunda de închidere data la o parte.
Ideea „Ridicarii la Cer a lui Messia” a existat deja în vechi credinte.
Ideea Trinitatii (Sfânta Treime) a fost — de asemenea — demult cunoscuta în vechile religii.
Zeii Mithras si Dionysos ar fi înfaptuit si ei multe minuni (vindecari miraculoase de boli, reînvierea mortilor, transformarea apei în vin etc).
Cultul religios elenistic prevedea „botezul”, cu conditia unui prealabil post alimentar si ispasirii unor penitente. Acesta prevedea „Masa Sfânta”, echivalenta Euharistiei. „Masa Sfânta” simboliza gustarea din trupul si bautul din sângele zeitatii, exact ca în sacramentul Euharistiei. Mai mult chiar, pâinea „Mesei Sfinte” se împartea credinciosilor sub forma unei hostii, concomitent cu facerea semnului crucii.”
Sincretismul mai inseamna si :”Federatia Cretana” trad. .
Studiile in aceste societati tin de MONOTEISM ; in unele cazuri ar putea parea un paradox, ades vorbim in bloguriile noastre despre zei si zeite si acest fapt ar putea bnaste confuzul cand spunem MONOTEISM.
Ei bine, cand facem referire la ZEI facem referire in fapt la ETALOANE; crezul nostru sta in ideia ca zeii sunt intermediarii intre imperfect si perfect sau OM_DIVIN; zeii sunt muritori; cumva inteles…zeii in cazul nostru cunt ceeace pentru religia crestina ar fi Apostolii.(Nu este tocmai convenabila pentru unii aceasta afirmatie insa practic asa se prezinta!) .
Divinul este UNU . 
Nimic nu este fara pereche (principiu) , in acest caz Divinul este dual. Vezi conceptul Yng-Yang
Omul este un emanat al Divinului . Acesta a  derivat din Ain Suph Aur si se refera la : SEPHIROT
Sephirot (Sephirah) inseamna enumerare (cu sens de catalogare aici) . Enumerarea in conceptul hermetic se bazeaza pe cifra 10.

Cei 10 Sephirot sunt:

Kether este UNU si reprezinta Copacul Vietii. Din acest copac rezulta toate celelate 10 principii:
Chokhmah(2), Binah(3), Daath (none), Chesed(4), Geburah(5), Tiphareth(6), Netzach(7), Hod(8), Yesod(9).
Observam ca DAATH nu are numar; Daath este occult pentru ca este inclus in 3 sau in Binah
Principiul energetic: lumina=energie
Fiecare Sephirah in parte din cei 10 este considerat ca fiind o emanatie enrgetica care se (va parea greu de inteles) scurge de la stadiul de nemanifestat la manifestat.. Acest aspect este dat de diagrama fulgerului ce il putem asemana cu Pomul Sephirot.
Acest ansamblu de energii are in parte fiecare functii precise (atributii) . Astfel sa spunem , HOD are conotatia perfectiunii, superiorului, inteligentei ; relationat cu deck-ul Tarot acesta corespunde Arcanei 8 ; in alchimie acesta este intruchiparea lui Mercurius (Me) ,in religia egipteana acesta se regaseeste in Thot (cel care a pus bazele alfabetului si stiintei) respectiv in religia crestina acesta este Arhanghelul Mihail.

La ce foloseste sa stii toate acestea?

Fiecare arhietip din cele zece reprezinta un principiu existential. Meditatia profunda si conexiunea dintre aceste principii reveleaza anumite aspecte alte Marelui Mister al vietii. spun „anumite” pentru ca nu cred ca cineva a atins acea totalitate (Quintessencia) pentru a putea cuprinde Adevarul in totalitaea lui. Chiar daca a fost asa  se spune in esoterism :”gura imi este sigilata” , propriu sau figurat, sa presupunem ca ai aceasta iluminare, iti este practic imposibil sa o descrii in cuvinte. Poti sa o simti dar nu poti sa o definesti din cauza limitarii proprii.
Imagineaza acum ca un copac ar avea 10 ramuri; fiecare dintre ramuri are un papirus cu indicatiile exacte pe care tu nu le percepi (intelegi) dar asupra carora trebuie sa meditezi trecand pe masura ntelegerii de la o ramura la alta. Acest pasaj de ramuri nu are un sens exact pentru ca ades acesta neasteptat schimba directia (din cauza dualitatii sensuriilor). acum imagineaza ca aceste ramuri pe care „mergi” cu meditatia sunt drumuri..si adevarat este „incalcite sunt caiile Domnului” dar toate duc la UNU.
In fapt acest studiu face cunoscuta natura Divinului, cunoasterea Lui; parcurgerea celor 10 pasi este in fapt o metodica

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s