CASA LUMINII _Farul


CASA LUMINII

Blogul meu de aceasta data va avea un carácter mai mult informal .

Nu foarte de mult timp cineva m-a intrebat daca am o vizune asupra a ceeace vreau sa fac peste 20-30 ani.

Am raspuns fara sa ma gandesc : Administartorul unui FAR departe de lume insa legat de ea. Cumva departe de aceasta insa cu legatura actualizata facultativa, optionala…”cand vreau eu” .

Dupa un timp m-am intrebat ce m-a determinat sa raspund astfel.Nu ma gandisem niciodata sa devin administratorul unui far pe mare dar totusi in acel moment de “vid” al gandirii logice de regula imi scapa spunand lucruri ilogice (aparent momentan) care mai tarziu, se adeveresc (surpriza!) intocmai. Drept sa spun nici nu stiu daca chiar asta as dori. Aceste sentimente spuse fara prea multa gandire au devenit realitati in viata mea, incredibil!

Carls Jung a facut o conexiune interesanta a celor doua dimensiuni, cea a noastra a viilor de cea a mortiilor afirmand ca spatiul prin care cele doua dimensiuni comunica ar fi tocmai acela al subconstientului.

Se mai spune ca sensibilizarea senzoriala (perceptie) a acestui spatiu vine fie din cauza unui impact (accident) , fie din cauza apropierii ca varsta de momentul mortii respectiv de acel moment tot mai proxim de moarte sau a unei initieri anume.

Einstein ne vorbeste despre suprapunerea si intercalarea dimensiuniilor ( a timpului) in special ideia de :trecut,prezent,viitor…toate in acelas timp. In cazul meu cred ca de fiecare data cand spun ce spun absolut irational si ades se intampla este in fapt o calatorie gen “deja vu”; de regula nu pot spune detalii pentru ca imaginea este doar un flash pe fractiune de secunda.

Fac parte din aceia care cateodata viseaza ce urmeaza sa se intample cu lux de amanunte fara ca sa am un preaviz sau sa fiu implicat in actiunea respectiva; ades unele lucruri par bizar de surreale pentru ca nu concorda cu stilul meu de viata dar cu toate acestea ajung sa le vad materializate , mai tarziu. Ceeace a parut ieri incredibil …in scurt timp se releva.

Casa luminii are multe semnificatii ; religios aceasta mai poate avea conotatia TEMPLULUI pentru ca templul contine lumina si o reflecta in afara “chemand” doar ochii care sunt sortiti sa vada.

Casa luminii ca FAR este o metafora extraordinar de frumoasa ce spune ceva despre uniunea materialului cu imaterialul: cerul si pamantul ; despre locul proxim unde acestea doua se reunesc in UNU : orizontul.

Viata ades este comparata cu o Cale cu sens unic, fie pe uscat, fie pe mare sau fie pe calea aerului , directia de naviigare este unisens.

Pentru a naviga avem nevoie de perceperea orientativa a unor semnale…stele,soare,luna..luminiile unui oras…lumina unui far.

Orice far are personalitatea lui si orice far are hazul lui aparte. Nu cred ca exista in aceasta lume doua constructii la fel pentru simplu fapt ca FARUL apartine locului, comunitatii respective, imprumuta ceva de la ea.

In Portugalia (si in genere in lume) antigamente pescarii vopseau barca individuala in culoriile in care era vopsita casa proprie; era un mod de-a se recunoaste pe mare sau de pe uscat la mare distanta. Se stia exact cine se afla in larg si cine … a naufragiat.

FARUL

Doris Izvernariu, acasa in Portugalia, Algarve 2011Inca din antichitate din Rodos (Helios) sau Alecsandria (Pharos) pana in zilele noastrela N.Y.C. (Statuia Libertatii) , farul a fost o constructie pe cat de utila pe atat de art si admirata de toti. Farul este acea sursa de fotoni fara de care in noapte suntem pierduti ; de aici si mariile mistere ale comunitatiilor detinatoare de faruri.

Farul insa are doar o singura particularitate. Pulseaza, fiecare sir de impulsuri este personal apartine doar farului respectiv , doar locului respectiv. Imagineaza un sistem morse exprimat in lumina si nu in sunet; este acelas lucru.

Farul in misiunea lui din mitul esoteric are rolul de a ghida atat viata cat si moartea. Pe cei in viata ii orienteaza iar pe cei ce deja au parasit lumea dimensiunii noastre ii conduce catre “locul” sau Insula Umbrelor. Vezi mitul : corabiei sufletelor pierdute.

Sunt foarte mult mituri cu privire la misterul farului in sine. Aceasta constructie este destinata luminarii in noapte si este asociata cu Spiritul sau exprimarea lui astfel in lumea noastra.

Se mai spune ca in casele in care au avut loc tragedii sau momente marcante ce au lasat amprenta istorica in spatiul quatic , acestea nu mai primesc lumina farului. Exista o sumedenie de filme in care FARUL nu se mai vede luminand din casa in care… .

Interesant mai este si un alt fapt, farul vazut de pe mare sau de pe uscat. Acest turn este echivalentul unui jalon ce marcheaza :SFARSITUL sau INCEPUTUL , pentru unii sfarsitul pamantului ca usacat iar pentru cei de pe mare sfarsitul apei .

Farul in TAROT este identificat cu arcana majora EREMITUL, acel calugar batran care conduce incet , alene, catre punctul vizat. Sau mai poate fi chiar maestrul de ceremonie din diverse ritualuri.

Dincolo de speculatia esoterica , farul este o constructie ce dainuie si functioneaza si azi in epoca GPS; am sa va spun, orice ambarcatiune super dotata cu aparatura de ultima ora  are in dotare vechiul sistem inclus. De exemplul comunicarea: morse,fax,internet, gsm sau telefonic (fir) sau porta-voce sau walkie talkie  pe nava este in mod curent utilizat si privit ca un fapt absolut normal si banal. Cu toate acestea marina nu a renuntat la tubulatura ce leaga punctele nevralgice a navei cu cabina principala.

Se mai spune asa , unele faruri se sting pe vecie odata cu administratorul lor. Este si acest lucru adevarat, partial esoteric, partial exoteric, poate fi explicat; doar o persoana decenii la rand poate sa se dedice acestui gen de munca, cat traieste traieste si mitul .

<br><a href=”http://www.hypersmash.com/hostgator/&#8221; id=”Ib985″>HostGator promotional codes</a>

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s