NATURA REA A LUCRURIILOR : LUPTA


LUPTA

 DUREREA . LUPTA . FRUSTRAREA

"i see myself in his eye" - reprezentare ca FRACTAL fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us by:danIzvernariu LISBOA PORTUGAL 2011

LUPTA

Sunt rare si legendare persoanele care nu lupta si nu opun rezistenta.

Oricat de PASIVI am fi avem in continut si o parte activa; de regula aceasta se declanseaza ca urmare a unei autosesizari ce vine din spiritul de conservare. Este acea situatie in care victima devine agresor feroce.

Legenda lui Isus impresioneaza prin faptul ca , acesta, nu s-a opus DESTINULUI cu toate ca a avut viziunea a ceeace avea sa se intample .

Ramane pentru mine un mister care este sensul aceste-i legende dincolo de mistificare si balacarie religioasa.

Lupta cu raul este doar o actiune ce are ca finalitate un act relativ si niciodata anihilant. Se spune in esoterism ca :” pe masura ce luptam cu raul acesta se intareste si se perfectioneaza” ca sa nu mai spun ca notiunea de rau si bine ,in fapt este relativa si foarte versatila.

Nu cred decat in existenta unei singure lupte : supravietuirea ; luptele ce au alte denumiri tin doar de afirmare si orgolii.

Stiinta dovedeste ca nu exista notiunea de NOROC prin urmare nu exista DESTIN. Dar paradoxal stiinta dovedeste ca exista notiunea de probabilitate iar probabilitatea tine de conjunctura si convergenta sau divergenta de evenimente,stari sau lucruri.

Totul este un haos insa “uite” acest haos converge in UNU.

– Va intreb UNU este ce, daca nu destinatia spre care tinde haosul.

-Deci exista DESTIN sau NU?

Cinsprezece ani ,daca nu mai bine, in FIVE BLUE APPLES s-a studiat :psihologic, matematic grafic,statistic si esoteric: numerologic, indivinatie, simboluri vise, meditatie individuala si de grup, samd anticipatia unui eveniment.

S-a “frecat” la rosu incandescent memoria individuala si constiinta colectiva incat ideia ca : NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR nu numai ca este extrem de adevarata dar si un atu in afirmatia : EXISTA DESTIN.

Un fapt ignorat mereu doar pentru ca este simplu si cumva vulgar in exemplificare ce afirma ca suma probabilitatiilor constituie destinul sta in a gasi un surub pe strada si o saiba in casa iar probabilitatea ca cele doua sa aibe dimensiunea Fi si filetul identic pentru a le potrivii.

Partea hilara dar adevarata privind destinul apropos de acest exemplu sta in zicala evreiasca :”Cand e sa ai ghinion , ai sa gasesti si in vagin un cui ruginit” ,este acelas lucru.

LUPTA este , spuneam, cea pentru supravietuire.

Individul nu va face nimic impotriva lucururiilor convenabile, doar ca sa le schimbe in superbune, ce ii sunt relatate esoteric (vise,indivinatie etc) dar va cauta sa lupte impotriva acelor evenimente astfel anuntate care nu numai ca nu convin dar sunt si periculoase sau in cel mai bun caz inconvenabile.

VA SPUN : in cei 15 ani de experienta esoterica nu am intalnit o persoana care sa “fenteze moartea”- asta ca sa formulez cuprinzand absolut tot si orice in acelas timp.

Toti cei care au opus rezistenta in vreun fel sau altul au ajuns sa pateasca acelas lucru mai tarziu tocmai in momentul in care individul a omis posibilitatea… .

Revin la legenda lui Isus si reamintesc : acesta nu a opus rezistenta.

-Am sa va intreb, era sado-maso? Era nebun? Era idiot?

Sa nu uitam ca Isus a avut revelatia timpurilor apusului lui, a stiut exact (asa cum Biblia lasa sa se inteleaga) cum si ce va avea sa fie. Parte esoteric inexplicabil si parte eXoteric reiesit din situatia acumulata asa cum a fost ea istoric consumata (vezi: conspiratia politica a vremii) .Sa nu uitam ca Isus nu era un mediocru si cu atat mai putin un tampit.

UNICA lupta ce ades reuseste este cea cu sinele ; Petre Tutea ne vorbeste despre impacarea cu Arhangelul, alchimia ne spune: automantuirea sau mai precis impacarea cu sinele dupa intalnirea lui si prelucrarea lui (adaptare).

Dupa atatia ani am conchis ca exista un adevar absolut in proverbul :dece iti este frica* nu scapi” si ca poti sa iti schimbi viata voluntar doar temporar pentru ca directorul cursului ei este deja matematic stabilit inainte de preconceptia ta.

(*) frica aici are contextul ratiunii prin care anticipam ce va urma ca fapt ce nu poate fi omis sau ocolit.

Trebuie sa recunosti ca in viata ai intalnit situatii in care situatia ti-a suras material (noroc) insa insuficient pentru a te scoate din mizerie doar pentru ca tu prin crez ai cerut aceasta incercand sa aduci modificari destinului tau.Si atunci…poti sa te rogi ca nu iti foloseste daca iti este scris… .

Nu va indemn la pasivitate , nu va fac sa crede ti ca NU MAI ESTE NIMIC DE FACUT insa din suma experientelor rezulta ca doar ce te lamureste te impaca, te fortifica si te incurajeaza sa crezi…macar ca “ intro viata viitoare va fi mai bine”.

Necunoscutul aduce anxietatea si ades panica dar si speranta cu care ne mai incalzim.

Omul este extrem de singur in launtrul lui, extrem de singur!

Nu exista doua lucruri identice prin urmare nu exista un exterior tie care sa iti fie parte din tine decat in masura in care DOAR TU accepti aceasta si/sau te amagesti crezand, visand,sperand (tot gerunziul).

“Nimeni nu reuseste singur”- este una din zicalele des intalnite in masonerie ; este un adevar dar si o mare amagire sau o reusita temporara tocmai din faptul ca situatiile se schimba mereu sau mai rau..pot avea substraturi penibile.

Lupta este cu neplacutul oricare ar fi el cu acela ce sta in tine si in exeriorul tau si acest lucru se va perpetua atata timp cat specia umana va exista, atata timp cat exista ratiunea. Este o LUPTA INECHITABILA si ades frustranta; invingatorii ades se bucura pe moment insa regreta victoria mai tarziu.

Cine realizeaza si rationeaza aceasta refuza sa aibe mostenitori!

In urma cu 100 ani acest fapt , aceasta lupta, nu exista decat fie organizat in care mase de oameni erau exterminate si supuse supravietuirii in maceluri patriotice sau in exterminare in masa.Oamenii erau mai putin constienti de propria existenta si mult mai putin antrenati in afirmare, prin urmare in ratiune. Aproape ca omiteau propria valoare in totalitate; cu 2000 de ani in urma inaintea crestinismului viata nu avea valoare sau OMUL nu exista decat ca individ la numar ; mai tarziu a aparut ideia de etica si morala, dar atentie , pe hartie si nu tocmai in constiinta oamenilor altfel decat un mod si nimic trecut prin ego.

Viata este mai complicata azi, partea buna a ei consta in acesul la informatie,opinie…ratiune insa acest lucru nu faciliteaza viata ci o ingreuneaza pentru cei care analizeaza si sunt treji din nefericire nu foarte multi .

Ma intreb : -Oare chiar trebuia sa aflam ca viata are valoare? Ce inseamna aceasta valoare daca TU ESTI NIMIC in raport cu situatia in care te zbati si din care scapi daca poti …pentru un scut timp.

Finalul acestu-i articol consta intro opinie formata din doua ipoteze:

  1. Viata este o lupta pentru supravietuire in care tebuie sa calci pe vii si morti doar ca sa mai traiesti macar 5 minute indiferent daca merita sau nu.
  2. Viata este o filosofie incurcata fara capat si fara logica atata timp cat noi incercam sa ordonam haosul prin ratiune.Fapt aberant relationat cu raportul minte umana/ratiune/univers/haos.

Finalul esoteric:

Din Gnoza am aflat ca OMUL PRIMORDIAL a mancat fructul din Pomul Cunoasterii si nu din cel al Vietii , prin urmare ,blestemul* lui tine de zbaterea cu aflarea raspunsului la propria existenta si nu la viata in sine.

(*) blestem : vom intelege eXoteric aici: URMAREA, CONSECINTA,EFECTUL.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s