INTUITIA


 

 

Exista momente in care trebuie sa decidem sau trebuie sa dam o rezolutie cu privire la ceva ce se intersecteaza mai mult sau mai putin cu istoria vietii noastre.

Ades nu stiim mai nimic despre acest lucru; spun ades…judecata apriorica si eticheta subiectiva nu este tocmai un mijloc de a paria corect si in favoarea unui adevar de ar fi numai atat ..adeseori o “incaltam” tocmai din acest mod gresit de gandire.

 

Totusi sunt situatii in care viata te scoate in fata ineditului la  ca care experienta anterioara  nu valoreaza intr-atat incat sa decizi sau sa actionezi corect.

Cred ca cea mai frecvent intalnita situatie este tocmai aceia care se refera la cunoasterea  unor persoane , unor noi caractere care se intersecteaza cu noi in actiuniile ce le intreprindem . O mare parte isi fac o ideie minima “la prima” despre persoana cu care tocmai a intrat in contact bazata pe subiectivisme, respectiv pe “norme” pe care societeatea pe drept cuvant sau NU le-a enuntat.

Cumva in baza etichetariilor vom spune: o persoana masculina care isi vopseste parul este considerata excentrica si prin urmare tot ce este asocita cu excentricul poate constituii “profilul ascuns” al persoanei in cauza. Se poate astfel , subiectiv ajunge de la o aparenta excentric inocenta la “filme” si/sau banuieli ce nu fac parte si nu au legatura cu caracterul subiectului in cauza.

O alta forma de subiectivism intalnita frecvent in social este tratarea directa a individului dupa clasa sociala din care face parte; “este sarac si din familie slab pregatita , cu siguranta nu are cultura…”.

Cred ca o mare parte din cei care citesc acest blog nu vor concorda cu mine insa in strafundul nostru , cumva, la prim impuls avem tendinta sa ne uitam la “haina care il face pe om” .

Am sa va spun, am descoperit enorm de multa lume care in ciuda conditiei sociale grele au dovedit nu numai cunostiinte bazice a culturii dar si surprinzatoare inclinatii spre aceasta din perspectiva a unor talente emancipate ce nu au fost niciodata exchibitionate in vreun fel.

 

Sa revenim la intuitie spunand, cum as putea sti incercand sa fiu uman atunci cand trebuie sa aleg  in fata unei situatii despre care nu stiu nimic astfel incat sa nu lezez pe nimeni , nici macar pe mine?

 

Nu exista doua situatii la fel, nu tot ce pare si este precum nu tot ce vedem ca este ar putea fi in strafund.

Filosofiile nu ajuta la nimic , mai mult ar incalci o decizie, cat despre arhietipuri si etichete date de normele sociale nu pot avea mare respect dat fiind faptul ca nivelul frustrarii persoanleor in ziua de azi a atins cote alarmante iar valoriile au inceput sa dispara.

 

Am inceput jocul cu intuitia cu multi ani in urma atunci cand am invatat pentru prima oara sensul simboluriilor esoterice si conexiunea lor cu psihicul.

O sa fiu intrebat…in toata aceasta experienta dece nu am castigat la loterie. Raspunsul este simplu , nu ma preocupa , chiar daca poate pare bizar sau hilar. Nu totul se rezuma in viata la castigul material.

 

Am gasit astfel, exersand mereu, ca logica in fata situatiei ce are foarte putine informatii revelate, insuficiente pentru a determina o “imagine” , este aproape nula doar pentru simplu fapt ca  lipseste din puzzle chiar suma pieselor ce ar da o pista spre solutionarea imaginii.

De multe ori in TAROT , spre exemplu, divinatia apare cu un raspuns straniu, neasteptat sau mai bine puncatat cidat de nepotrivit cu chestiunea in cauza. Multi, foarte multi gresesc aici pentru ca in acel moment permit logicii sa intervina ; moment in care divinatia se “oxideaza” cu dezinformare si rezultatele eronate nu inceteaza sa apara.

Se spune ca irationalul apartine femeii, iata, in acest caz femeiile sunt cu cel mai mare procentaj existential in arta divinatiei decat barbatii.

Imaginea data de simbol si interpretata ad-literam ca are sau nu de a face cu chestiunea in cauza , sau : “ce vad spun” indiferent ca pare ciudat sau departe de subiectul in cauza este solutia revelatoare cu mai mult de 80% posibilitate de revelare in realitate.

Tendinta, spuneam mai sus, este ca sa “adaptam “ o situatie revelata de simboluri in mod rational la chestiunea data doar pentru ca sa avem un raspuns. Gresit!

Sunt multe situatii in TAROT in care combinatia simboluriilor nu raspunde la intrebarea pusa ci tocmai la un eveniment cu mult mai important decat cel in cauza chestionat.

 

Intuitia este acel sentiment sau mai bine spus pre-sentiment care vine si iti spune DA sau NU fara o explicatie logica; acest lucru analizat prin sentiment este senzatia de bine sau rau care intervine si de care…nu prea ascultam.

Cand se intampla sa nu ascultam de vocea constiintei situatia contrar asteptata nu va inceta sa apara si odata cu ea regretul ca nu am ascultat.. . Patania la unii este de notorietate ,la altii este din incapatanare pentru ca acestia isi spun: “daca nu merge o oblig”- va asigur ca chiar daca merge , merge pentru o perioada dupa care efectele negative nu vor inceta sa apara.

 

Sentimentul intuitiv, cred, este foarte asemanator cu cel al indragostirii ad-hoc, nu avem o explicatie insa ceva ne da foc si ne spune : “iata persoana!”.

Mai cred despre intuitie ca ar fi un component functional al subconstientului relevat in constient sau in sfera esoterica ideia este asociata cu faptul ce vine din senin ca un ajutor la o dilema sau avertizare in special. Cred ca aceasta este reprezentata prin acea mana ce apare din nori (senin) si care daruieste ceva , depinde de noi daca acceptam si cum folosim ceeace primim sau altfel spus , despre AJUTORUL PROVIDENTIAL va vorbesc.Este cartea cu sensul impulsului din senin  ca ajutor la o situatie.

Intuitia este generata , iata, de natura dincolo de logica noastra , am putea pune de acel simt animalic ce zace in noi ; nu degeaba cartea neofitului in Tarot , Arcana 0, are ca imagine sugestiva un personaj care fie este muscat de un caine de picior ca o atentionare asupra instinctului ce trebuie urmat fie chiar urmeaza acel caine negru fapt ce lasa sa intelegem: “ghidarea in necunoscut se face pe simturi, intuitie” . sa nu uitam ca drumul esoteric si in genere viitorul este o mare necunoscuta si dilema a prezentului ce nu are decat o experienta a trecutului.

 

Daca scolile initiatice invata de milenii despre INTUITIE si initiaza in lucrul cu aceasta, Sec. XXI nu numai ca obliga la practicarea ei dar acesta invatatura in conditiile contemporane de viata devine ,se pare, una din conditiile ce presupune supravietuirea pentru cazuri extreme.

Majoritatea simboluriilor utilizate azi in grafica, informatica PC, circulatie, samd sunt sugestiv redate astfel incat, ades, nici nu cunoastem definitia exacta a simbolului respectiv insa stiim exact cum si la ce ar putea fi folosit.

Foarte multe sisteme sau cele mai ulte sisteme se bazeaza pe energie, orice abatere de la regula de functionare ce poate aparea ca un fapt marcant ,inopinant, accidental care sa puna in pericol buna functionare a sistemului aduce pagube si daune ce pot costa vieti omenesti. Acestea doar dintrun singur motiv, omul modern a pierdut orientarea si capacitatea de-a supravietui unei situatii ce face sa dispara sa spunem ca functie: gps ul, internetul, etc.

Sa presupunem un haos general datorat unor serii de evenimente ce pun la pamant sistemul electronic. Primul lucru ce se va instala dupa haosul general va fi anarhia. In aceasat conditie exista doar o lege: SCAPA CINE POATE sau ESTEMAI PUTERNIC.

Sunt curios sa aflu cum vom stii sa ne ferim de pericole sau sa ne orientam relationat cu iminenta lor daca pana la acel moment nu am descoperit in noi si nu avem o practica-exercitiu- al intuitiei? Am sa afirm sansa de supravietuire este foarte aproape de 0% .

 

Intuitia in opinia mea este un fact ce nu poate fi fortat pentru ca pe masura ce fortam aceasta se va intercala cu logica astfel incat din simt devine sistem iar sitemul tine de calculul probabilitatiilor ce nu garanteaza mai nimic decat o simpla filoofie matematica atata timp cat pana azi nimni nu a publicat ceva referitor la cum se poate utiliza acest calcul pentru ca faptele sa fie intocmai cum scontam.

Intuitia vine din strafundul sufletului si din perspectiva credintei crestine aceasta apartine caii inimii (mana stanga pentru alte religii)…ceva iti spune contrar asteptariilor tale sau asa cum te-ai asteptat ca este sau nu asa cum ti se prezinta.

 

Un mod simplu de-a verifica existenta intuitiei este sa desenezi un patrat vazut din fata si mai apoi sa trasezi la comanda expresa: “acum deseneaza un cub” liniile punctate ce marcheaza fatetele nevazute din spate ale cubului ; este clar ca aici avem de a face cu a patra dimensiune cea care nu se vede dar pe care o intuim ca a fi posibila in forma… .

O alta modalitate este jocul de carti POKER ; aseaza cartiile cu fata in jos si spune inainte de a ridica cartea din teanc ce culoare are rosu sau negru. Apoi fa suma si diferenta din total cate nimerite cate nu.

In timpul extrageriilor vei simtii o senzatie stranie de presiune psihologica (mai ales daca nu esti relaxat si de voie) in care daca reusesti sa raspunzi cu primul sentiment pe care il ai raspunzi bine daca te codesti o fractiune de secunda se instaleaza indoiala si ades esecul.

 

Poti avea sa spunem intuitia de-a extrage lozul castigator insa nu cred ca cineva ar avea performanta de-a trai doar din aceasta. Intuitia este legata de sentiment, spuneam mai sus…sentimentele sunt foarte usor coruptibile de ratiune.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s