Calea MAINII STANGI (2)


„Fa tot ce vrei, RAU, nimanui!”

Esoteric in linii mari.

Radaciniile Caii mainii stangi sunt foarte stravechi; acestea sunt datate inca din timpul cultului feminitatii (Zeita) ce a avut si are un puternic curent care s-a tranzmis pana azi prin doctrina secreta si initiere occulta.

Calea mainii stagi are la baza practica sexuala ca ritual respectiv acele principii pe care se bazeaza pe culutura Tantra.Tantrism.

In Europa calea mainii stangi a luat forma de doctrina secreta din ev mediu pana in sec XIX ;insa toata aceasta pratica este si azi codificata si functioneaza sub acoperirea invataturii tantrice. Oamenii simt insa nu sunt inca pregatiti sa cunoasca , sa accepte si sa lucreze cu forme ale puterii ce le depaseste chiar si azi imaginatia.

 Occidentul a abuzat decenii la rand dand dinverse explicatii si sensuri magiei caii mainii stangi altele decat semnificatia reala initiala din Sanscrita , expresia Vama Marga.

Terminologia Vama Marga –calea mainii stangi este asociata cu practica si ceremonia ritualica oculta a Magiei Negre in vreme ce Calea mainii drepte este ca a fi o expresie si o practica a Magiei Albe. Acest considerent , va avertizam este doar o manipulare si o conspiratie adusa crezului in sine prin care unii au hotarat:“noi va aratam ce e rau si ce e bine” prin urmare in ce sa crede-ti si in ce nu.

Adevarul este unul, indiferent de practica stanga sau dreapta adeptii lucreaza cu puteri care utilizate ca “unealta” au o cauza si un efect ,prin urmare modul de utilizare tine mai mult de etica si morala decat de calea pe care vrei sa o urmezi pentru a utiliza in bine sau rau performanta ta.

Este bine cunoscut ca prin calea mainii drepte sa spunem se practica atat exorcismul (exorcizarea) respectiv slujba de purificare dar si cea a blestemului (act contrar) prin rugaciune si diverse alte obiceiuri. Sa nu spuna cineva ca nu a auzit niciodata ca ..altcineva nu s-a rugat pentru infrangerea dusmanului sau dorindu-i raul din lume sau chiar blestemand in gura mare.

Prin urmare vreau sa conchidem…nu conteaza ce practici si in ce , cine crezi ci in ce folosesti si scopul .

Calea mainii stangi are ca fundament filosofic ideea de comanda : “- Vointa mea sa fie, am zis FIE!”  in vreme ce calea maini drepte bazata si ea pe comanda isi inchide ritualul spunand “ – A ta…(x)…fie facut!”.

Aceste doua practici ne spune chiar Dr. Carls G. Jung au ca scop activarea contactului cu Divinul fie el individual imaginat fie colectiv sugestionat ; in fapt este vorba de un exercitiu puternic al stimularii subconstientului sau al umbrei (vezi teoria despre umbra) prin diverse tehnici ritualice .

In cazul Mainii Stangi avem de-a face cu naturalul , salbaicul,primitivul ,primarul respectiv cu Natura in sine componenta a interiorului uman asa cum este ea pura si nealterata; respectiv cu fortele celor doua principii opuse FEMININUL si MASCULINUL in care primul apartine irationalului si al doilea rationalului.

Aceste doua principii chiar definesc cele doua cai. Iata, in ritualul crestin , FEMEIA este cea care dupa toata regula ortodocsa ocupa spatiul din stanga a navei bisericii in vreme ce BARBATUL ocupa spatiul din partea dreapta. Unirea a celor doi reprezinta ceeace suntem ca natura umana in totalitatea noastra.

Diferenta dintre cele doua practici magice stanga si dreapta este ca prima are ca scop un fapt focalizat pe “ceva” (orice) in vreme ce a doua focalizeaza la modul general de regula o multime. Cumva, am putea spune prima practica este mai egoista decat a doua care imparte la toti pentru toti.

Calea mainii stangi priveste constructia (reconstructia) personala pe cand Calea mainii drepte priveste constructia de grup sau in grup.

Adeptii Caii Mainii stangi sut adeptii principiului Dragonului Rosu ; intre acestia intalnim cu frecventa: luceferieni, samani, yoghini, tantrici, gnostici si cativa din ramura crezurilor tibetane.

Traditia Caii Mainii drepte tine de hermetism si teosofie si este ragasita ca miscare in New Age si in Neo paganism : druidismul si Wicca, Kemetism.

In alte cuvinte adeptii Caii mainii stangi sunt numiti VRAJITORI (-re) in vreme ce practicantii Caii mainii drepte sunt catalogati ca MAGI.

Un celebru dictat in occultism spune: “ nu exista magie alba si neagra, exista un spatiu gri pentru ca toata magia este gri”.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s