NATURA REA A LUCRURIILOR : DISPERAREA (FRUSTRAREA)


DUREREA . LUPTA . FRUSTRAREA

"i see myself in his eye" - reprezentare ca FRACTAL fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us by:danIzvernariu LISBOA PORTUGAL 2011  FRUSTRAREA

Nu cred ca exista ATEISM 100% decat in forma temporara (ignoranta) ; oricine crede in el insusi si nu in ceva exterior lui , nu este un ateu. Pentru ca toate sunt cuprinse in toate si-n unitar la final ,UNU, in acelas timp.Matematic dovedit.

Nu cunoastem decat doua notiuni ale existentei noastre dupa  care ne orientam : “cele vazute si cele nevazute” sau : material si imaterial. A treia dimensiune pentru acest caz este totalitatea noastra sau entitatea umana in totalitatea ei; OMUL ce nu se poate “scadea” din acest calcul doar pentru simplu fapt ca ,penibila sa existenta confirma pe cele doua , materialul si imaterialul.

Atata timp cat exsita constiinta activata exista ratiune, exista :vis, gand, analiza, prognostic, sansa…cauza si efect.

Milenii OMUL  fost exclus din acest calcul. Existenta sa a fost omisa intentionat din invatatura ca si cum acesta era doar un spectator al unui film (viata) cu toate cele ce se petrec in ea, atarnand la voia PUTERII fie ea umana (materializata) ,fie virtuala (crez indus) .

Milenii OMUL a fost invatat sa creada ca PUTEREA sta undeva in afara lui si nu in sinea lui , milenii omul a fost contrariat cu ideea asemanarii lui cu Divinul insa diferit Divinului pentru simplu fapt decretat “inferior Lui”.

Ratiunea umana a evoluat si in aceasta evolutie ratiunea l-a impins la actul extrem in care renuntand chiar la privilegiul vietii in fata neajunsului si a frustrarii , a impotentei de-a face ceva pentru a solutiona momentul sau situatia, secventa in care acesta a intrebat riscand tot : “ unde este Dumnezeul cel bun si milostiv?” .

Ratiunea este ancorata de simturi , mai precis de tot ce este palpabil, vazut si aromat ; ratiunea a aparut ca urmare a experientei si a confruntarii cu lucruri exacte chiar daca acestea au fost initial imaginate (ca film, varianta, prognostic) .

Odata cu ratiunea a aparut si manipularea, mod prin care mai putin rationalul a fost supus si condus. Imagineaza o planeta in care ratiunea nu exista. Imagineaza acest fapt ca un film in care nu ai cum sa intervii sau sa alterezi ceva. Imagineaza ca acel loc este un spatiu virgin fara istorie umana si plaseaza tot imaginar doi oameni EA si EL , ca doua personaje cu un creier gol, pur, neintoxicat.

Intreaba-te :

– Exista pentru ei (cei doi) notiunea de Divin altfel decat cei doi il simt?

Am putea spune in acest caz ca cei doi vor crede ca Divinul este imbracat roman cu barba si insotit de ingeri, herumvi..etc?

Imaginea Divinului este indusa este construita de mintea umana dar nu pentru a focaliza in comun imaginea a ceva ce nimeni nu a vazut ci tocmai pentru a reuni idei in crezuri si ideologii sau dogme si tocmai pentru a parcurge o programa “uniti in crez” – usor de controlat si manipulat.

Acest fapt dovedeste urmatoarea teorie : Divinul reprezentat exista doar pentru ca umanul exista si in ceasta ideie se justifica intrebarea “Dece Dumnezeu a creat OMUL?” pentru ca raspunsul retoric ar putea fi : Omul a creat imaginea lui Dumnezeu.

Ca sa exite notiunea de EXISTENTA cineva trebuie sa o confirme, altminteri ,sa spunem, daca Dumnezeu exista , doar El singur cu toata puterea lui la nimic nu i-ar fi folosit pentru ca , sa spunem “ nu ar fi fost cine sa il aplaude”. Este ca si cum TU in aceasta viata ai fi FOARE TALENTAT insa IGNORAT TOTAL; existi tu TALENT?

Starea psihica umana este influentata de analiza de probe exacte si de repere exterioare, daca acestea nu ar exista sau ar exista in cantitati reduse omul nu ar fi evoluat . Tragedia evolutiei sta in “proba de foc” dura si nemiloasa din care DACA si numai DACA supravietuirea are sansa… exista o concluzie, o noua invatatura si o noua treapta urcata evolutiv.

As justifica acest lucru cu un aspect cultural foarte ignorat de mii de ani , “Mitul grotei” din care vom intelege ca lumea cu universul ei este asa cum o vedem in fata ochiilor sau asa cum suntem invatati (dresati ades) sa credem ca este; dar odata ce am scapat de “manipularea locala” ne izbim de realitatea ce devine adevar in parte pentru fiecare individ asa cum o percepe cu proprii ochi.

Recent , NASA a emis o ipoteza cutremuratoare in constiinta umana ( acolo unde aceasta exista!) un fapt la fel de putin observat si de luat in seama precum “Mitul grotei” care formulat in linii mari spune asa:

“ Orice lucru care in urma interactiunii asupra lui ( a activarii lui, sa spunem) are capacitatea de-a memora si de-a reactiona in vreun fel este o noua forma de viata.”  Pentru a scurta dubiile unora am sa va spun: Intel Inside, Ati samd sunt generatoare de memorie logica sau o alta stare a vietii; cu alte cuvinte robotica si tot sistemul informatic ce noi il numim VIRTUAL este o forma de viata.

Va intreb, in acest caz unde este Divinul cu barba, toga si accesorii?

In timpuriile antice egiptene religia era dictata de Rege, bunaoara acestia odata ajunsi la putere decretau sau nu dupa caz care este noul crez, noul templu, noii Zei. Akenathon a fost primul care a avut neinspiratia de-a reuni Egiptul in crez monoteist decretand ca zeu UNIC … . Caderea imperiului si decadenta ce a urmat tocmai de aici isi are radacina.

DISPERAREA, disperarea nu vine ca urmare a alterarii unui crez ci tocmai in intalnirea VIDULUI datorat trezirii constiintei si a ratiunii ( al treilea ochi) care iti spune : Esti un prost , recunoaste ca te-au dus de nas si te-au folosit si acum raspunde daca tot ce au spus e minciuna atunci care este adevarul?!

DISPERAREA este o stare ce vine ca urmare a lipsei de solutii ( de revelatii pentru cei religiosi) ; daca nu ar fi existat informatia manipulatoare ce in final s-a adeverit ca este minciuna sau fact reprobabil si mai rau , OMUL ar fi trait cu mai putina frica fata de moarte si daca ar fi fost asa nu ar mai fi existat : anxietati si caderi in ispita de a crede doar pentru a te pune la pavaza.

Alchimistul stie ca Universul si existenta proprie se reduce la cateva elemente bazice ce fac existenta sa continue si ca in acest sistem de valori exista un echilibru atat de fragil incat viata nu este obligatorie ci doar un fact.

DISPERAREA TA, A MEA si a multor altora sta in afara noastra dar ne influenteaza in interior pana la obsesie atunci cand vedem , observam, sesizam, intuim ca “ceva” nu este tocmai cum ni se spune , ca ceva nu ajuta asa cum speram, ca ceva se spune ca este dar nu compara a fi in realitate…iar povestea aceia cu “ Nu te-ai rugat destul ca sa…” nu mai tine.

Tinctura si medicamentul alchimic:

In primul rand OMUL ar trebui sa invete ca este un pasager, ca aceasta viata este o vacanta atata timp cat Moartea a stabilit ca este.

Ca viata nu este nici privilegiu si nici bucurie dar ca daca tot am aparut sa facem ceva in ea folositor altora ce urmeaza sa treaca acest “flagel” sa spunem si nu sa le-o ingreunam.

Nimeni dar cu desavarsire NIMENI nu s-a intors din moarte 100% deci nimeni , absolut nimeni din cei vii nu au cum sa stie daca exista si ce exista dupa aceasta viata. Putem intui, abera sau construii noi mituri adevar absolut cert nu exista.

Nu suntem capabili sa cuprindem intelesuriile totlitatii noastre 3D, acum sa sarim si sa filosofam a 4-a dimensiune…este hilar!

Modestia iti aduce relaxarea, cultura si exercitiul ei te intareste chiar in propriul tau crez (univers) oricare ar fi acesta iar viata devine propriul tau timp pe care il gestionezi cum vrei fara sa regreti nimic.

Am sa inchei articolul meu de azi cu o atentionare care chiar in dogma crestina sta scris insa paradoxal putin inteles chiar de cei care se considera crestini , citeste finalul “Dragostea si bunuriile ei “ si incearca sa intelegi cuvintele exact asa cum ele sunt scrise si vei intelege ca toate vor inceta sa mai existe inclusiv religiile si profetiile dar nu pentru ca “o bomba” va distruge tot prin apocalipsa ci tocmai pentru ca OMUL prin ratiune va inceta sa mai creada in lucrurii ce nu compara practic si nu satisfac existenta vietii lui.Dar pana atunci va ramane speranta, crezul si Dragostea.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s