„Loja” FRUCTELOR ALBASTRE


In scopul elucidarii CE si CUM DESPRE… am redactat acest articol ce sper, vine in clarificarea unor imagini neclare sau rau intelese asupra a ceeace se cheama CINCI MERE ALBASTRE si CERCUL PERFECT PATRAT.
 
LÓJA s.f. I. 1. Fiecare dintre despartiturile amenajate în jurul unei sali de spectacol, în care încap fotolii numai pentru un numar mic de spectatori. 2. Camera în care sta portarul unei institutii în timpul serviciului. 3. (Determinat prin „masonica”) Unitate a unei asociatii francmasonice. II. 1. Cavitate în floarea unei plante (unde se afla ovulele sau polenul) sau în fructul ei (unde se afla semintele). 2. Cavitate în care se afla un organ sau alta forma?ie anatomica. [Pl. -ji, -je. / < fr. loge].
Sau:
1. Compartiment cuprinzând un numar redus de locuri pentru spectatori, asezat, alaturi de altele, în jurul incinteiunei sali de spectacole. ? Loja orchestrei = spatiul dintre scena si primul rând de scaune (într-o sala de spectacol), amenajat subnivelul scenei si al salii, în care sta orchestra; fosa orchestrei.
Ratiunea l-a obligat pe om sa observe sa divida, sa catalogheze si sa denumeasca ; asa se explica acea “etichetare” ades subiectiva si in rau sens utilizata forma ades relationata cand spunem : ETICHETA.
                                    LOJA FRUCTELOR , am spus frecvent, nu este o organizatie chiar daca forma ei a fost organizata ; nimic din socialul uman nu functioneaza daca nu este reunit de cateva reguli bazice iar daca aceasta organizare ce are la baza o anumita traditie , atunci putem spune organizatie insa nu cea de tipul “inregistrata la Primarie”.
Glumind spun: “ nu cred ca esotericul poate fi inregistrat la Primarie iar daca este nu mai este esoteric ci spoiala” .
Am fost ades confundati cu Riturile Masonice (oricare ar fi) , cu Lojele “salbatice, salbaticite” ale masoneriei, cu Templierii sau cu (mult mai rau pentru noi) : sectele religioase.
Factul real al definirii noastre in raport cu cele de mai sus este NONE adica niciunul de mai sus prezentat.
Din anul 1993 derivat din 5 persoane care au pus baza unui FORUM ESOTERIC bazat pe principiul alchimiei “Dissolve et Coagula” ,aceasta adunare de persoane nu este nimic altceva decat o reuniune de oameni interesati in studiul eSoteric / eXoteric al simbolului, al magiei pe care acesta il are in raport cu constiinta individului respectiv al constientului colectiv.
La acea vreme accesul la informatia NET era mult mai rara ,prin urmare posibilitatea de-a te intalni si a discuta era LIVE si nu virtual ca si azi in retele sociale, forumuri,siteuri diverse.
Pana in anul 2009 aceasta a reunit ca atelier alchimic peste 2500 de persoane din toata lumea.
 Cuvantul PERSOANE desemneaza aici : mixt adica masculin/feminin in doua sectiuni separate dar impreuna : “Cinci mere albastre” -sectiunea esoterica si “Cercul perfect patrat” -sectiunea eXoterica ; in prima avand loc studiul magiei si al religiilor antice iar in a doua studiul stiintific al simbolului avand la baza teoriile Jungiene (Dr.Carls G.Jung) .
Desigur ca orice comunitate , aceasta a functionat cu anumite reguli stabilite in 1993 si un ritual de sesiuni UNIC bazat pe principiul religios Memphis.
Probabil de aici confuzia unora care au facut conexiunea cu Ritul Misriam.
Daca am spus principiu religios am facut referire la sistem (model) si nu la vreo missa ,pentru ca am spus mai sus: nu sutem o organizatie religioasa ci cel mult una universal spirituala daca si numai daca reuniunea haotica in unu insemna pentru unii “organizatie”.
CARTA ALBA A LEGII (pentru care sunt obisnuiti cu acest termen esoteric) continea doar o singura LEGE universal valabila si recunoascuta exprimata atat de clar in TABULA ESMARALDA.
Pana in anul 1996 acest forum a functionat pe teritoriul Romaniei ,in Timisoara unde a fost fondat si compus din aproximativ 200 persoane stabile .
Criteriul acceptarii in forum a tinut inspecial de individ indiferent de pozitie sociala (functii) dar obligatoriu de urmatoarele minime conditii:
– sa fie acceptat ca individ casatorit si/sau in relatie stabila dovedita impreuna cu partenerul sau respectiv acceptul doar impreuna cu partenerul sau.
– sa nu fie un religios ci un spiritual ; in esenta :o persoana libera de preconcepte
– sa aibe inclinatii pentru occultism si “acel” dar aparte extrasenzorial indiferent cum exprimat
– sa fie o persoana culta, educata  , un cuplu unit si fidel si exclus individualist ca persoana.
Cum poti face ,realiza,intelegerea ideii de: UNIUNEA A CONTRARIILOR daca viata ta este solitara, individualista, egoista, retrasa social si lipsita de idealuri?
Transformarea individului in UMAN stralucitor si bun .Aceasta este realul scop al transformarii din individ inUMAN prin educatie, informatie si traditie mereu actualizat . Credem ca avansul uman tine de genetica si de memoria ce se tranzmite prin ea.
NU am avut activitati sociale altele decat cele care au privit comunitatea, respectiv: ajutor si suport in strainatate , organizarea de inatlniri samd. .
Desigur este foarte greu sa alegi sau sa gasesti astfel de indivizi mai ales ca selectia a fost si este dura insa “toate cele imaginate exista deja”- occultistii o stiu.
Pana in anul 2009 forumul a functionat asa cum spuneam mai sus in doua sectiuni: una pur spirituala -studiul esoteric si meditatia iar a doua materiala legata de ceeace suntem asa cum suntem si am putea fi prin perfectionare ca urmare a unui proces de schimbare (transmutatie) ; am putea spune transformariile materializate.
Tot din acest an 1996 in Orasul Ingerilor s-a fixat numele celor doua sectiuni astfel : sectiunea pur spirituala : FIVE BLUE APPLES iar cea materializata PERFECT CIRCLE IS SQUARE.
Ceeace a spus in fraza de mai sus tine de numerologia lui 3 si 4 respectiv de totalitatea lui 7. In care TREI reprezinta IMATERIALUL (sau spiritualul) , PATRU reprezinta materialul sau fiinta umana luata in calcul iar SAPTE reprezinta totalitatea spiritualului si a materialului in acelas timp; respectiv: quintessencia existentei noastre.
Comunitatea s-a intins pana in Canada (partea engleza) respectiv in US si EUROPA Occidentala, numarul ajungand la 2500 numar compus din o mare adunare cosmopolita: romani, americani,germani,nordici europeni .
In anul 2009 cu patru ani inainte de anul stabilit pentru “arderea si reconstructia templului” -principiul budist (20 ani de existenta a templului) prin care intelegem: dizolvarea unei comunitati, credinte, etc si reconstruirea ei ca urmare a evitarii instaurarii viciului , comunitatea a hotarat autodizolvarea ( Conf. din Toledo Espanha 2009 Solstitiu de Iarna) avand in vedere doua elemente ce au intervenit :
– criza financiara ce a facut imposibila continuarea activitatii ; retineti daca aceasta comunitatea era o organizatie ar fi avut fonduri de sustinere
– decesul neasteptat al fondatorului principal care a pus bazele in 1993 la Timisoara.
Nimeni nu s-a oferit pentru asumarea responsabilitatiilor.
Incepand cu anul 2009 de la data dizolvarii a mai ramas un singur nume “ Cinci mere albastre” sau asa cum deja este notoriu cunoscut : FIVEBLUEAPPLES care a ramas incontinuare valabil din perspectiva copyright al publicatiilor respectiv siteul in WordPress.
Incepand cu 2009 o mica parte a comunitatii a “migrat” in alte comunitati ; o mare parte in New Age , o alta parte a intarit randuriile organizatiilor umanitare non-profit si o mica parte a intrat in randuriile masoneriei .

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s