MISCARI PLANETARE STIMULATOARE ALE CONSTIINTEI


„Citeste din timp pentru ca merita”

Luis Requejo Perez

„COJAN SU TIEMPO PARA LEERLO, PORQUE MERECE LA PENA!!

Richard Tarnas, profesor de filozofie si psihologie, fondator al programului în filozofie, Cosmologie si Constiinta la ICI California, scrie în cartea sa Cosmos splendida si Psyche (Atalanta), despre ciclurile planetare ale lui Jupiter si Uranus care sunt una dintre Configuratiile înregistrare bogat cultural si istoric pentru omenire.

Citez: „intinderea impuls arhetipala si grandoare asociate cu Jupiter pare sa interactioneze într-un principiu emancipatoare neobisnuit de dinamic si inovatoare de schimbare radicala, care este asociat cu imeditat Uranus ”

Stim ca legatura energetica a acestor doua planete a generat un impuls extraordinar pe întreaga istorie a civilizatiei noastre, promovarea creativitatii si miscari libertate fara Paragon, salturi cuantice în multe domenii. Acesta este un apel de trezire letargic.

Cu timpul acest studiu a devenit tot mai popular ,numarul curiosiilor si a iubitoriilor de astrologie este mereu in crestere pentru ca nu putem sa nu observam ca exista o legatura intre Univers si dimensiunea noastra planetara. Alchimistii spun: „tot ceeace este sus este si jos” sau altfel spus : „nimic nu este din intamplare”.

Acest tip de oameni au devenit linia I-a a observarii esotericului lucruriilor studiind neancetat in baza observatiilor si a conexiunilor facute cu cele rezultate din observare ; altii au observat din lina secunda sau mai precis din linia neinitiata dar nici unii si nici altii nu au contestat o clipa ca evenimentele ceresti  se reflecta in viata noastra.

Elitele conservatoare ,insa , au avut un rol negativ in aceasta evolutie ce de milenii (vezi Egiptul antic) s-a tarnzmis ca studiu ; acestea au devenit o opreliste ades violenta sau o clica ranceda ce nu avea interesul dezvaluirii acestor mari mistere.

OBSERVARE ASTROLOGICA/ CONEXIUNE ISTORICA

Ca un „facut” semnele de pe cer au anuntat si au influentat evolutia si evenimentul istoric al omenirii.

Alinierea planetelor au dus la modificari substantiale si dramatice ale evolutiei umane . In timp de tranzit planetar am semnalat cateva inexplicabile conexiuni intre factul ceresc si constiinta; iata cateva exemple:

1540, coroborat Jupiter-Uranus, Copernic a publicat teoria sa heliocentrica a lumii si evidentiaza revolutia stiintifica a început în medicale (si tratatul lui Vesalius Humani Corporis Fabrica).
1595, coroborat Jupiter-Uranus, la nasterea lui Descartes (filosof francez a remarcat, Discurs asupra metodei).
Kepler, matematician, a descoperit calculele pentru determinarea miscarii planetelor.
1623, CJ-U; Galileo îsi anunta descoperiri istorice telescopic.
1637, C.J.U, Descartes a publicat tratatul sau celebru. El a fost nascut într-o Jupiter-Uranus si a publicat discursul sau privind metoda (coordonate carteziene).
1665, CJ-U; Isaac Newton a creat baza pentru calculele lor si descoperiri astronomice
Ulterioara a acestor tranzite opozitie a culminat în 1685 cu o serie de postulate stiintifice , una dintre cele mai prolifice etape stiintifice din istoria omenirii;
1775, Revolutia americana, nasterea chimiei moderne (Lavoisier publicat în 1789)
1789, coroborat Jupiter-Uranus, si, de asemenea, în opozitie cu Pluto, a pornit Revolutia Franceza, care a condus la o perioada de tulburari politice, impactul social, economic enorm.
1844, Darwin a publicat prima sa versiune a tratatului privind Selectia naturala a speciilor (care a vazut în timpul calatoriei sale în Galapagos ; ISA din 1831).
1858, Darwin si Wallace a anuntat Teoria Evolutiei. Paisprezece ani mai târziu, în timpul coroborat urmatoare a publicat tratatul sau Originea Omului (1871).
1899, începerea simultana a doua mari revolutii intelectual care a plecat de ilustratii putine si teorii noi investiga, psihanaliza si teoriile cuantice (Max Plank), si mai târziu se dezvolta in colaborare viitoare în 1927 (Niels Bohr, Werner Heisenberg, printre altele). Ritmul progreselor stiintifice tehnologice, ulterior, a fost de neoprit si absolut revolutionare.
Una din cele mai interesante conexiuni a avut loc in anul 1968 cand trei planete au fost aliniate timp de trei ani : JUPITER,URANUS si PLUTO acest fapt a dus la un fenomen unic in constiinta colectiva: sentimentul de LIBERTATE, REVOLTE,PROTESTE;REVENDICARI SOCIALE,REBELIUNI, FLOWER POWER  Woodstock , INITIATIVE CULTURALE ,PROGRAMUL STIINTIFIC APPLO II ; ASELENIZAREA pe 20 IULIE 1969.
De asemenea nu putem uita ca in prioada de tranzit a anului 68 a avut loc prima conferinta publica in care s-a expus modul de utilizare a computerului personal.
Miscarea de protest a femeilor în Boston: corpurile noastre, vietile noastre; teoriile de dr. Kübler-Ross pentru îngrijirea de moarte si de medicina paliativa, nasterea psihologiei transpersonale, (Groff si Maslow).
Mai taziu in 1976 , doi tineri californienii au devenit pionierii unui din instrumentele cele mai importante astazi, ce au marcat EPOCA computerului  personal, care a fost prezentat în cadrul urmatoarei conjunctii : Jupiter-Uranus în 1984 de catre Steve Jobs a creat primul Apple Macintosh.
In anul 1989 apare fenomenul de masa in lagarulul comunist ,respectiv : PERESTROIKA a lui Gorbaciov si caderea Cortinei de fier.  Toate acestea in opozitia  lui Jupiter in Rac si Uranus in Capricorn, încheiata în demonstratii de mii de persoane în cautarea libertatii si anti-comunismul (s-a prabusit un sistem totalitar si odata cu el caderea Zidului Berlinului) care sa extins la mai multe tari din Europa de Est .
Sfârsitul a venit, astfel cum aceasta nu poate fi altfel, cu aceasta opozitie si împreuna, si cu ea la sfârsitul Razboiului Rece, Uranus si Neptun au fost apoi, de asemenea, în opusa conjunctia Jupiter.
Cea mai apropiata, acum ar fi conjunctia care a început în 2002 si a durat pâna în 2004, ce a dus noutati galopante  in spatiul tehnologiei revolutionara dar si demonstratii împotriva razboiului din Irak, anti-miscari în rândul mai multe evenimente majore care se petrec de  atunci.
În momentul de fata,  cea mai recenta conjunctie a avut loc in Pesti si Berbec ce a  culminat în din luna mai 2010 pâna în martie 2011, am asistat la avansul implacabil al societatii care isi cere drepturile lor la libertate.
Cercetand diverse  în diverse lucrari despre influenta lui Uranus si Jupiter în Berbec, (amintiti-va ca intrarea lui Uranus în Berbec coincide cu cutremurul din Japonia)am constatat ca  este clar ca aceste energii de schimbare sunt de neoprit, deoarece acestea se întâmpla pentru aceste alte conjunctiilor si mai mult.
Aceasta ultima conjunctie , actualmente, joaca un rol important in fenomenul planetar al globalizarii , al consumului nejustificat si al consumismului exacerbat indefavoarea mediului si a planetei.
Frecevntele ciocniri sociale ca urmare a crizelor financiare si a proastei gestiuni a organizatiilor ce conduc aceasta planeta care nu au vazut sau nu au vrut sa vada efectele secundare ale proiectelor lor au dus la scindarea de opinii, la individualizare bazata pe neancredere si chiar versatilism fapt ce a adus un fel de trezire brusca a constiintei umane aceasta fiind de acum in situatia obligatorie de-a judeca si nu de-a dormi.
Practic traim o avalansa de evenimente si un sufocant aflux de informatie pe care asa cum pare nu mai avem capacitatea de-a o analiza ; creierul refuza sa mai inteleaga si sa „vada” ce anume se petrece cu interiorul si exteriorul nostru.
Efectul cel mai cunoscut relationat cu acest fenomen de „tzunami informational” consta in scurtarea timpului , fenomen in care avem senzatia ca timpul este prea scurt pentru capacitatea noastra de procesare a informatiei.
Aceasta lupta cu situatia data duce fie la disperare in prag de sinucidere fie la o dezvoltare prin suprasolicitare  a constientului fapt care, genetic tranzmis generatiilor viitoare ar putea fi benefic din perspectiva stimularii cerebrale ( a utilizarii tot mai mult a memoriei ca volum).
De altfel nu putem nega ca VIOLENTA a atins cote alarmante si ades pragul ANARHIEI (vezi Grecia) este atat de sensibil incat a devenit fragil si incontrolabil de catre autoritate.
Orice lucru ce presupune un avans (stiim de la Nietzsche)  se configureaza dur si violent. In toata aceasta violenta si durere, flagel, la care suntem supusi ar putea exista si o parte buna …EVOLUTIA dar aceasta este conditionata si nu obligatorie. ATENTIE!
Conditia evolutiva consta in RATIUNE , suntem in pragul unui examen major in care poate fi TOTUL sau PIERDUT TOTUL ; sa nu uitam ca toate civilizatiile umane din istoria omenirii au APUS DISPARAND in timp scurt datorita ABUZULUI in ceeace numeau CIVILIZATIE.
In acest sens apelul catre ratiune in aceste momente cheie dramatice ale omenirii este UNICA solutie pentru SUPRAVIETUIRE si chiar pentru respectul acelora care secole la rand au adus ceva pentru avansul uman, pentru stiinta,pentru civilizatia in sine.
In anul 2012 astral vorbind are loc una dintre cele mai importante fenomene astrologice, ALINIEREA TUTUROR PLANETELOR; acest fapt nu paote fi neglijat pentru ca asa cum am dovedit mai sus , are si influenta si nici nu poate fi negat. Ce aduce sau ce poate aduce acest fenomen astral reflectat la dimensiunea noastra pamanteana? Orice! Un singur lucru putem face  si care tine de noi : RATIUNEA si utilizarea ei in scopul vietii si nu al distrugerii.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s