“Tot ceeace nu exista in lumina nu exista nici in intuneric “


O opinie ce ar putea demonta logical aceste-I afirmatii.

Aceasta afirmatie m-a contrariat mult timp . Acesta afirmatie are o explicatie exoterica ce tine de legi ale fizicii ; lumina nu este altceva decat perceptia de fotoni , este o energie ,lumina evidentiaza intunericul  in vreme ce intunericul nu reflecta luman ci o absoarbe.

Nu totul tine de senzorialul olfactiv, o mare parte din informatia primita olfactiv nu este procesata.

Absortia luminii in esoterism are doua conotatii una rea (sa spunem) , atunci cand intelegem ca raul reprezentat de NEGRU (vezi constientul colectiv despre…) a devenit matur si puternic acesta a “manacat” lumina sau a “inghitit” lumina . Cumva ma refer  la antica tragedie a lui Osiris si Seth ;primul reprezinta Soarele (pozitivul) in vreme ce al doilea reprezinta obscurul, lipsa de energie, intunericul, tenebrele. Intre aceste doua contrarii intotdeauna a existat lupta ; aceasta lupta a devenit un mit din care vom intelege ca subiectul lui este unul cu continut moral si al doilea cu  referinta la noapte/zi respectiv ciclul celor patru evolutii solare Equinox/Solstitiu.Un alt caz ce demonstreaza ca lumina este absorbita de intuneric  consta tocmai in ceeace numim : gaura neagra.

Partea buna ,pozitiva a aceste i inlegeri din perspectiva esoterica consta in ideia de ILUMINARE a spatiului “GOL” prin extensie INCREATUL ; se spune ca in intunericul absolut al STATUIEI ( ref. la Adam Statuia ) dupa actul intercursului  a acaeste ia cu Lilith , in interiorul ei au patruns trei lumini care unindu se au format viata; respectiv au dat viata statuii .

Ramane insa o dilema care se refera la doua aspecte ce tin de dotarea senzoriala umana ce formeaza o imagine (ochiul) si anume:

– capacitatea ochiului de-a distinge respectiv finetea lui

– capacitatea propriei memorii de-a analiza

Ce anume vreau sa spun…cu mult timp in urma in atelierul nostru am procedat la o serie de experiente de grup prin care statistic am stabilit urmatoarele situatii:

– Nu toata lumea are capacitatea observarii fie din lipsa de concentrare fie din lipsa de interes

-Nu toata lumea percepe la fel :un detaliu,o culoare,un volum samd.

-Nu toata lumea intelege la fel ceeace vede ; o mare parte din subiectii alesi au demonstrat mai multa imaginaie decat cazul real prezentat putea exprima precum am vazut foarte multe cazuri care nu au vazut nimic.

Am sa mai uzez de un exemplu prin care afirmatia de mai sus : “tot ce nu exista in lumina nu exista nici in intuneric “ este pentru mine relativa.

In anii 1987 am plecat ca sa efectuez serviciul militar in afara orasului natal.

Mama mi-a declarat dupa un timp ca , citez din memorie : “ pana nu ai imbracat uniforma militara nici nu am stiut ca exista o forfota de militari prin oras” . Aceasta afirmatie intareste faptul ca desi exista materializat in lumina unele lucruri nu se vad pentru simplu fapt ca acel lucru despre care se vorbeste nu este activat in constiinta noastra , respectiv ne trezind nici un interes acel fapt “nu exista pentru individul X” .

Din aceasta perspectiva contrazic ideia ca ce nu se vede nu exista!

Am sa imi asum riscul de a deveni hilar aberand in extensie aceasta ideie insa am sa o fac afirmand ca , in baza teoriei compunerii vietii din nanopicrosecvente in care secventa= 1 sec. care fac ca lucruriile sa existe toate in acelas timp (suprapunere de spatii) , am putea spune ca “omul la cravata” a existat deopotriva in sumerian insa acesta a fost invizibil omului primitiv din simplu fapt ca memoria primitiva nu percepea omul la cravata ca ceva  materializat alaturi. Vezi mai sus , mama mea in cazul militariilor de pe strada. Acum ramane intrebarea la care nu stiu exact sa raspund : “- Cum se face ca omul la cravata din timpurile sumeriene nu a observat primitivul om din grota?”, considerand aici ca omul la cravata nu este tocmai un ignorant (sic!).

Daca exista cineva care ar putea sa faca o conexiune cu ceeacem afirmat mai sus sau sa contrazica , astept mesajul in comentarii post.

Merg mai departe si am sa fac conexiunea simbol esoteric releationat cu deschiderea celui de-a III-lea ochi. Ochiul mintii.

A privi un obiect ce inspira (spune ceva despre istoria lui, chiar imaginativ) chiar daca nu este Art ,meditand si/sau studiind origine,utilitatea samd este un exercitiu al mintii care in timp deschide noi perceptii; aceste perceptii odata activate activeaza odata cu cumulul de informatie ceeace numim : conexiune . Este ca si cum ne-am juca cu un puzzle ,joc care parte se desfasoara la simt si aprte la logica. Cel mai spectaculos este cand lasam simtul sa joace un rol imporatant ;in alte conditii acest joc este periculos daca nu se leaga de ratiune.

Invazia inconstientului lasat necontrolat in constient , joaca cu extrasenzorialul fara o cunoastere a utilizarii ei , ne spune Carls G. Jung este deosebit e periculoasa pentru oricare individ. Acest lucru mereu il afirm ca atentionare insa, insa fara exercitiul lui nu stimulam anticipatia si cu atat mai mult devenim orbi (in timp) datorita viciului ignorantei.

Inchei cu afirmatia:

TOATE EXISTA atat timp cat consideram un adevar in aceasta unica conditie necesara si cumva suficienta este sa vrei sa vezi !

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

3 gânduri despre „“Tot ceeace nu exista in lumina nu exista nici in intuneric “

 1. Om spune:

  ” se spune ca in intunericul absolut al STATUIEI ( ref. la Adam Statuia ) dupa actul intercursului a acaeste ia cu Lilith , in interiorul ei au patruns trei lumini care unindu se au format viata; respectiv au dat viata statuii .”

  Te rog (daca se poate) sa-mi dai mai multe detalii . Momentan nu am gasit referinte la Lilith si Adam Statuia. Cele 3 lumini? Ce erau, de unde, cum de… au creat viata, de ce?
  Ca sa ne intelegem mai bine … ma frapeaza termenul Adam Statuia si cele trei lumini, deabea dupa aceea corelarea lor cu Lilith.

  Namaste

  • Hello! Sunt Doris Izvernariu si am preluat comentariul tau.
   Pentru a fi eficienta am sa te rog sa scrii in browser pagina in dreapta (top) „Cauti ceva special?” , cuvintele: Lilith, sau Satuia sau Adam Kadmon si vei avea in fereastra separata bloguri cu referire la aceasta.
   Pe scurt , este vorba despre povestea GNOSTICA a aparitiei vietii ; se spune ca Adam Kadmon a cunoscut mai multe stari existentiale:
   1. A fost plamadeala din pamnt: rosu,alb si negr
   2.A fost facut sub forma uni stalp „Adam Statuia”
   3. A fost sculptat ca statuie dupa chipul si asemanarea…
   4.A fost ascuns in Padurea Intunecata si descoperit de Lilith
   5.A avut un intercurs cu Lilith moment in care tri energii s-au concentrat in el devenind VIU (mitul Osiriris/Isis) „Adam cel Luminos”.
   6.A avut o fiica cu Lilith
   7. A fost pedepsit de Divin fiindu-i luata puterea
   8.A fost sursa aparitiei lui Eva , cea carea a izgonit pe Lilith (in Luna).
   9.Adam cel decadent dupa fructul Cunoasterii…

   Cu aceasat ocazie (imi cer scuze) am sa mai fac si corectii gramaticale; ne cam scriem bloguriile in graba.

   In speranta ca am multumit cumva, cele mai bune urari,
   n.:m.:p.: Doris Izvernariu _Lisboa Portugal 2011 Nov.

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s