CONEXIUNI : Anticul Templu _ Noul Templu


Azi in conformitate cu noiile calcule referitoare la Calendarul Maya , are loc sfarsitul celui de-al 9 lea ciclu si ultimul….azi este ziua sfarsitulului  Calendarului Maya.

_______________________________________________

Mai multe in LINK (Why the Creation Cycles do not end
December 21 2012, but October 28, 2011)

BLOG:

Alchimistul nu a fost niciodata o persoana care sa nu stie sa scrie sau sa citeasca ; poate ca nu a fost intotdeauna o elita intelectuala si cu atat mai mult un bogatas cu averi dar desigur a fost o persoana dedicata studiului, cercetarii ,o persoana modesta dar cu personalitate si greu de manipulat cu povesti stupide ; acest fapt nu a fost pe placul multora si nu este nici azi.

Credinta a ajuns doar un orgoliu si ades se manifesta ca un club de suporteri  mereu pusi pe harta in scopul afirmarii dreptatii si al revendicarii detinerii adevarului.

Lumea a uitat , lumea uita intentionat sau natural …dar uita. Uita cine este si cum este de unde vine si cam care este scopul ei .Despre directia in care se inderapta nici nu poate fi vorba.

Tragedia inlocuirii vechiului de catre nou a fost cunoscuta si in religii ; pana la intrarea in legalitate ,crestinii au fost prigoniti si ucisi cu bestialitate, mai tarziu prin ev mediu in numele Dragostei adeptii ei mai ieri victime au devenit agresori feroce.

Se vorbeste mult despre victimile Celui de-al doilea Razboi Mondial si foarte putin despre ororiile executiilor Sf. Oficiu.

Lumea este usor de manipulat pentru ca este comoda, doarme, accepta, spera sa primeasca mantuirea fara sa faca mai nimic; spera mereu spera si asteapta  refuzand efortul cultural si mai grav cel al autosesizarii ca ceva nu este tocmai cum se spune ca este.

Daca doresti detali vizioneaza ZEITGHEIST , nu pierde aceasta conexiune cu lux de amanunte ce te va mai lumina in raport cu ce se petrece cu tine si in fapt cu umanitatea.

In acest blog am facut cateva conexiuni ce dovedesc ca omenirea nu are o vechime de doar 2000 ani si ca religiile recente au ca baza de plecare si elemente cheie ale ritualului aceleasi cu anticul templu respectiv cu antica credinta .

Este crestinismul o religie monoteista? Nu pentru ca are sfinti si subdiviziuni, atunci cu ce se deosebeste de anticile temple? Cu nimic altceva decat cu mistificarea si rescrierea principiilor crezului.

Biserica crestina are la baza toate elementele imprumutate din anticile religii si nimic altceva original in afara mixturii de lucruri adaptate la o noua forma de credinta respectiv accentul filosofic (un fapt nou in istoria omenirii ) in care viata primeste vaoare prin etica si morala.

Nu vom discuta acum, aici, importanta deosebita adusa de credinta crestina in evolutia sociala umana ci vom discuta despre o traditie despre care foarte mult vorbim in esotericul alchimic, anume: UNIUNEA CONTRARIILOR.

Daca as spune unui crestin ca , “din perspectiva crezului sunt spiritual pagan” acesta ar avea un soc si probabil o repulsie vis a vis de “interiorul meu nefricit” .

Va spuneam ca unica diferenta dintre crestin religios (sau oricarea alta religie) si alchimist este ca primul cauta mantuirea prin conexiune exterioara (in cel mai bun caz ca nu o asteapta ca pe un cadou picat din cer) respectiv al doilea, alchimistul cauta automantuirea in baza prelucarrii interiorului propriu muncindu si constiinta(sau finisand piatra).

Si primul si al doilea cauta un rspuns undeva; primul in afara lui, al doilea in interiorul lui…ambii procedeaza ritualic si ambii cred in sinea lor ca “aceasta este calea adevarata”.

Cu toate acestea putini religiosi stiu ca executa in fapt un ritual pagan ( nota: pagan in acest multe cazuri acest lucru rezulta din necunostere, incultura si ignoranta.

Am sa fac referire la Biserica Ortodocsa respectiv la sistemul de functionare al spatiului destinat  misei divine si am sa arat ca acest spatiu se bazeaza pe simbol esoteric ce nu a aparut odata cu crestinismul dar desigur exista de cand exista notiunea de TEMPLU ca spatiu materializat in constructie. (TEMPLU mai inseamna si Eu-l) .

Lumea credincioasa moderna se revolta cumva atunci cand trebuie sa respecte anumite reguli privind “ cum anume ne pozitionam in biserica in raport cu identitatea sexuala” .

Axul unei biserici este intotdeauna EST (Rasarit-simbol al reanvierii si a vietii eterne)

Altarul deseori aurit reprezinta – ORIENTUL (sau Marele Orient)

Crucea reprezinta simbolul cu toate intelesuriile lui : SACRIFICIUL, CRESTINISMUL in sine- dar si simbolul ce desemneaza miscarea solara Solstitiu /Equinoxiu , crescent descrescent.

Ochiul simbolul Divinului il gasim in axul central al altarului ce aminteste despre DELTA si HERUS produsul a doua contrarii Isis (Luna) si Osiris (Soarele) ; respectiv principiile feminin/masculin.

Faptul ca barbatii stau la dreapta Tatalui deci in dreapta ax altar nu este intamplatoare; in toate templele esoterice in dreapta este fixat simbolul Soarelui iar in stanga simbolul Lunii ; iata femeiile in cultul ortodocs (ad literam dogma) stau la stanga.

Cand vorbim despre CASATORIE , aceasta are loc intotdeauna in centrul , pe axul altarului postura  in care femeia ocupa locul din stanga iar barbatul in dreapta. Aceasta unire in UNU se face sub auspiciul DELTA (vezi OCHIUL) ; mai mult ritualul urmat de incoronarea celor doi miri pe care noi o numim NUNTA ALCHIMICA (Unirea contrariilor) consta in parcurgerea in cerc, atentie in sensul acelor de ceasornic  a trei drumuri (ture) ; acest fapt se petrece ritualic in orice templu sau atelier altul decat cel cu titlu religios.

In fata altarului sta Evanghelia, in ritualuriile esoterice sta Carta Alba ce desemneaza toate crezuriile in acelas timp.

In fata altarului mai exista si doi stalpi ; simbolul 2 aici are numeroase intelegeri : sau mai pe scurt …doi este unu, unu este doi …bine/rau, sec/umed,..toate stariile cunoscute sub numele contrarii inclusiv stalpii :J si B intalnit in masonerie.

Mirele si Mireasa imbraca ritualic (corect ) alb si negru ca simbol al dualismului universal ; acestia spuneam sunt incoronati si pentru un moment devin REGE si REGINA doua simboluri atat de importante in alchimie si in intregul rit sau ritual esoteric spiritual alternativ.

Corul este intotdeauna opus altarului; in templele masonice Coloana de armonie este intotdeauna opusa Orientului (altar).

Sunt foarte multe asemanari doar pentru un singur motiv :”toate religiile deriva din acelas arbore…” si factul ca anticul a pus bazele metodelor si a filosofiei crezului ordonand totul in geometrie sacra , matematica,filosofie si teorie prin care misticul se tranzmite prin meditatie (rugaciune) sub forma revelatiei sau a iluminarii altfel spus individului ce cauta un adevar.

Diferenta unica intre cele doua forme de crez este una singura si tine de concept; in vreme ce crestinii continua sa desconsidere cifra 4 ca numar format din 3 si 1 respectiv din Trinitate si Material (Eu-l) , “paganii” se caznesc sa se regaseasca si sa se recunoasca ca entitate ce face parte din univers si este asemeni Lui.

Si sa nu uitam un lucru ce sta in comun, divizarea unui lacas ritualic este intotdeauna aceaia si indiferent daca este religios sau spiritual; altarul in acest caz contine acel “compartiment” secret (vezi de regula macheta biesricii) in care este tinut in siguranta SECRETUL HARULUI DUHULUI SFANT ; in orice templu a opta parte a lui din a treia dic«viziune principala este destinata obiectului fetish (magic) care mentine templul viu si activ.

Final as putea conchide asa, este putin important modul in care crezi si este rusinos din perspectiva culturala ce te poate defaima sa afirmi ca : “serviciul divin X sau religia Y precum crezul liber Z “ este mai buna decat … .

Nu exista doua lucururi identice, nu exista doua opinii in absoluta concordanta pentru ca firea umana este personalizata de ratiune iar cand aceasta devine “absolut” concordanta , adoarme si naste monstrii.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s