Pasind peste APA NEAGRA (Samhain 2011)


Tot ce spui, tot ce faci, tot ce gandesti si memoriile raman.

Oamenii au cerebrat milenii la rand atat viata cat si moartea pentru ca amandoua fac parte din principiul alegoric ce se scurge sub acelas Soare si sub aceeasi Luna , Marele mister al existentei.

Inca din Egiptul antic s-a stiut ca trecerea prin aceasta dimensiune nu este intamplatoare si ca evolutia, perfectionarea umana tine de individ si de modul in care acesta isi consuma existenta (invatand sau nu) de la situatiile ivite in drumul legendei individuale. Ca acest lucru se tranzmite generatiilor , ca acest lucru este util lor .

Spuneam ca exista un paradox in invatatura mistica a celor doua carti : Cartea Mortilor si Cartea Viilor. Prima ne invata despre CUM trebuie sa traiesti pentru a-ti gasi drumul catre perfectionarea ta ca individ in vreme ce a doua indica CUM trebuie sa te pregatesti  in timpul vietii pentru lunga cale ce va urma in dimensiunea Eternului.

Samhain , numele celtic al Sarbatorii Mortilor ( sau Hallowen, Ziua tuturor sfintilor,Ziua Mortilor in Romania)  in care dincolo de povestea esoterica se cerebreaza intrarea in spatiul cel mai intunecat al anului asemuit cu Infernul . Putini stiu ca Infernul nu este tocmai acela asa cum este prezentat in picturiile murale cu Diavoli si flacari ci tocmai cu Umbre , Albastru, Rece si Intuneric. Daca Infernul “rosu” exista pictat ca mesaj atunci acesta cu siguranta se refera la Infernul trait in timpul vietii ; focul reprezinta energia,lumina respectiv mintea ; lupta cu sinele si cu viata insasi este un infern.

Infernul Albastru apartine ideii de “racire” sau moarte in care , energia, lumina mintii dispare odata cu moartea fizica a individului ce este coborat in intuneric . Un extraordinar moment ce releva aceasta sta tocmai in povestea lui Ebeneezer Scrooge in secventa in care acesta intalneste Spiritul Mortii.

Sunt diverse terorii privind existenta in Etern , sunt diverse teorii ce spun : NIMIC DUPA. Nimeni dintre cei vii nu stiu mai exact ce se intampla dupa, pentru ca NIMENI DAR ABSOLUT NIMENI nu s-a intors din moarte 100%  ca sa poata sa ne spuna care este realtitatea. Cu toate acestea oamenii din diverse motive au intuit sau au creat crezuri bazate pe semne esoterice prin care au conchis ca in aceasta viata invatam si ne pregatim pentru un alt ciclu existential ce survine ca urmare a mortii fizice.

Sunt altii care sustin simplu: TOTUL ESTE ENERGIE ; memoria este o energie si prin urmare dupa viata forma existentiala este (daca se continua) sub forma unei energii. Nimeni nu poate explica exact si pe intelesul nostru CUM ESTE ACEASTA.

Important este un lucru…noi nu stiim insa banuim sau intuim ca ar exista …este o forma a crezului ce vine  poate si din frustrarea umana acumulata in aceasta viata si care naste speranta ca, “ va fi oadata asa cum trebuie sa fie”.

Este bine sa fii pregatit preventiv, daca exista o continuitate a vietii si esti pregatit ai castigat, daca nu mai exista nimic, nu ai avut nimic de pierdut invatand si incercand sa te perfectionezi. Cel putin existenta ta in acest caz se justifica prin cumulul experientei tale concluzionate corect si tranzmisa generatiilor viitoare pentru studiu, cunoastere, imbunatatire a calitati vietii. Nimic nu este degeaba doar existenta prosteasca.

In aceasta seara a pasajului dintre cele doua lumi, cand se spune: “ Portiile celor doua Lumi sunt deschise” atelierul nostru a initiat in arta transmutatiei  neofitii care au concluzionat ca existenta lor trebuie sa urmeze acest drum greu si sinuos.

Sunt doua motive pentru care o astfel de NOAPTE se transforma in ZI de lucru :

Prima este cea esoterica si vine din influenta magica a noptii asupra viitorului initiat, noapte care tocmai spuneam mai sus are PORTILE DESCHISE ( vezi Dante) ,prin urmare tot ancestralul favorabil primirii si trecrii catre o alta lume, o lume oculta in care Labirintul si Tenebrele te asteapta sa treci (simbolic) Raul cel Negru pentru a porni mai apoi in Legenda personala a cunoasterii si eliberarii.

A doua este simbolica si vorbeste despre teatrul dramatic al existentei umane ce se desoara intre material si imaterial sub acelas Cer (Nut) ; de la Intunericul Mortii la renastere si din nou la Moarte pentru un nou cicu evolutiv.

In acest inceput de drum se deschide si primul grad din cele trei totale existente in percursul cunoasterii alchimice:

1º Moartea si Renasterea , confirmarea constientizarii propriei existente respectiv cunoasterea celor patru elemente

2º Confruntarea cu umbra, cunoastrerea eu-lui spiritul/sufletul  respectiv cele sapte case a lui Azoth

Mysterium Coniunctionis (Unio Mentais)  gradul cel mai inalt in care au  loc inceputuriile intelegerii totalitatii sau Quintessencia.

Dincolo de arta esoterica a transmutatiei si de simbolica populara data aceste-i nopti legata de fenomenul astral al iernii , de metafora mortii prin prisma frigului,umiditatii si intunericului anotimpului rece mai sarbatorim si memoria a celor dusi dintre noi. Aceasta traditie de-a sarbatori pe cei care nu mai sunt in aceasta dimesiune cred ca este exprimata cumva in orice traditie si civilizatie , acest lucru denota spiritul uman ancorat de existenta trecutului (radacina) si de acel lucru ce se graveaza in memoria noastra pe tot timpul vietii , imaginea celui drag care a fost o parte din noi si poate cu care candva am facut uniunea lui DOI in UNU.

In atelierul alchimic se invata atat din religie cat si din stiinta dar intotdeauna se aplica si nu se filosofeaza doar, la nimic nu ar servi daca nu am gusta pentru ca fiinta umana este sortita sa invete prin a simti ,prin practica , aprioricul si teoria fara practica nu serveste la nimic altceva decat consum inutil de energie.

Avansatii gradelor 2º invata ca toate se cuprind in toate si in acelas timp in UNU si ca tot ce exista in univers este destinat sa consume si sa fie consumat, ca nimic nu este etern , ca totul este in permanenta transformare, in permanenta  miscare in aceia si directie si ca doar sursa de energie (Soarele) este unicul ce ofera dar nu cere nimic in schimb pentru ca se consuma din propria i energie.

Gradul a treilea este un grad infinit , cred ca pot formula astfel pentru ca Ouroborus (Sarpele de aur ce isis inghite coada) este doar o senzatie de moment in care credem ca am gasit raspuns la marea dilema existentiala cand, iata surpriza descoperim ca un nou si necunoscut univers compus din aranjamente,combinatii si permutari derivate din O SITUATIE cu un raspuns dat este deschis unui nou studiu pe acelas drum sinuos si dur.

Un lucru este absolut cert sub Soare, ne nastem pentru a muri de aici doar o singura intrebare asupra principiului putem sa ridicam : a fost cu folos sau nu? La aceasta intrebare trebuie sa raspundem fiecare mai devreme sau mai tarziu.

TOTI ajungem sa parcurgem acelas drum in aceaia si directie , fiecare in ritmul sau si in maniera sa ,in timpul sau si in scopul sau insa toti fara exceptie ajungem in acelas loc .

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s