„Pe semne”


Expresia nu foarte des utilizata azi, face referire la doua lucruri distincte ; in prima instanta lasa sa se inteleaga dubiul asupra… iar in secunda instanta face referire la orientare.

“Pe semne” in eSoterism inseamna exact ceeace Paulo Coelho in Alchimistul a spus referitor la modul cum decurge orientativ o Legenda personala. Daca nimic nu este intamplator , atunci totul este previzibil sau poate fi anticipat daca avem cunoasterea din experienta sau studiu.

O mare problema a noiilor inititati in simbolismul esoteric este tocmai acest sentiment “preview” la un subiect anume abordat ce trebuie solutionat sau evitat.  Sunt foarte multe cazuri in care desi suntem avizati de simboluri (metafore, actiuni ce spun ceva despre X in mod codificat) refuzam sa acceptam intelegerea sau avizul in sine si continuam in eroare . Este ca si in cazul in care , inexplicabil, acea “voce” a constiintei iti spune CE insa tu refuzi sa o asculti. De regula in acest caz concluziile le tragi (amarnic) dupa , spunand : “ am stiut eu…” sau “ ceva mi-a spus sa…” insa iata practic nu ai ascultat si de aici tot ce decurge ca efect.

Cred ca eXoteric acest fapt poate fi explicat ca o banca de date care sta in constiinta noastra dar care nu este explorata, sau este accesata superficial. Capacitatiile senzitive ale omului sunt capabile sa surprinda scene, sunete,gusturi… precum capacitatea memoriei de altfel mare poate procesa aceastea dand logica si conexiune insa partea proasta este neatentia, graba, lipsa de concentrare,ignoranta,  s.a.m.d. .

Imagineaza ca ai sta zilnic concentrat ascultand stiri despre un fapt anume; cu timpul , urmarind,memoria incepe sa formeze un “film” ce parte este fictiune (presupunerea ta) iar parte este adevar . In genere aici lupta se da cu subiectivismul , cu intoxicatia educationala primita pana atunci. Daca scapam de acel subiectivism , daca reusim sa imaginam simplu putem forma o imagine absolut adevarata care : este ilogica pentru cei care sunt subiectivi si amestecati in ea si brilianta ca solutie pentru cei care nu isi spun “ asta este imposibil”.

Nu de putine ori am vazut oameni ce au fost capabili sa aprecieze o situatie cu un deznodamant spus direct ce parea chiar aberant in raport cu situatia logica data! Mai tarziu li s-a dat dreptate cu stupefactie… .

Cred ca logica are o limita, limita este data de cunoastere/experienta daca acestea doua devin doar imitatii sau surogate probabilitatea de-a enunta un adevar este foarte mica.

Pe langa aceasta situatie mai exista una ce tine de ilogic ; acea inspiratie ce are a face cu acea parte (vorbeam mai sus) foarte putin explorata ;in esoterism acest spatiu este asociat cu profundul si intunecatul inconstient in care zac (afirm eu) toate informatiile despre existenta , trecut,prezent,viitor; spatiu care daca este atins si inteles cum si ce ,ai depasit cu mult nivelul uman.

Fiecare simbol corespunde unei actiuni , fiecare asociere de simboluri (alaturate) corespund unui act si fiecare act are N luate cate K variante de perceptie,intelegere,efecte,cauze etc.

Daca ar fi sa stabilesti matematic nu vei gasi nimic altceva decat un algoritm si daca cu greu ai obtinut acest algoritm nu vei sti la final sa ordonezi  matematica cu viata pentru ca acest lucru depaseste , azi, perceptia noastra.

In final ideia e ca din perpectiva “LOGIC” nu poti gasi decat frustrarea aproximativului insa nimic cert.

Daca ,in schimb, inveti sa lucrezi cu simturiile, sa iti ordonezi sa spunem “ce inseamna pentru mine X” atunci probabilitatea de-a vedea ce altii nu vad este in crestere si mult deasupra mediei.

Oamenii in general neaga, refuza sa creada , refuza sa se increada in sine tocmai pentru faptul ca sunt ancorati de NIMIC (paradoxal , nu?) ; acel nimic inseamna tot ce cu desavarsire nu folosete si nu construieste. Un fel de pierdere de timp cu nimicuri.

Cati azi mai sesizeaza ca pasariile canta intr-un anume fel inainte si dupa ploaie? Acum sa va mai intreb cati simt raul in jur sau vad binele; cati vad entitati in spatele semeniilor lor ca proiectie a starii interioarea a respectivei persoane care tocmai ascunde aceasta?

Multi vor spune , nu poti halucina decat chimic sau in nebunie. Am sa le raspund intreband : Ce este nebunia? Si daca stiu sa imi raspunda am sa mai intreb : De unde si pana unde tine aceasta sau mai precis cine e normal 100%?

Cum nimeni pana acum nu m-a putut convinge ce  va fi dupa moarte, de exemplu, tot asa nimeni nu ma va putea convinge ca o viziune este izvorata din nebunie si punct.

Este interesant un fapt observat in cei 20 ani de practica esoterica, unele situatii premunitive ne vin codificate metaforic , altele insa se releva intocmai (deja vú) ; si aici este o problema ce tot la simt poate fi rezolvata; este vorba de capacitatea de distingere dintre metafora si real sau sa fi pregatit sa talmacesti metafora .

Samanii spre exemplu au acest dar intuitiv , acesti oameni vad si percep mai mult decat o persoana inteligenta cu un IQ chiar inalt. In vreme ce IQ este doar o statistica a aceleratiei inteligentei la un momentdat (fapt subiectiv pentru ca aceasta tine ed concentrarare , de moment) exercitiul samanic este non stop ; este o conecatare fara limita la sistem.

Consider astfel ca un nivel ridicat al IQ face sa functioneze speculativul dar nu mai mult decat atat.

Anul viitor 2012 vom vorbi despre experiente preview al unor situatii ,fapte,stari, persoane care au fost semnalate prin meditatie inainte cu ani de zile fata de data in care s-au materializat.

Important este sa iti lasi mintea cat se poate de libera atunci cand meditezi , incearca sa o urmezi in imaginile ce aceasta le prezinta succesiv chiar daca aceste imagini nu au a face in prima instanta cu subiectul pe care  tu il cauti ca solutionare (relevare) ; treptat vei ajunge sa cunosti ceeace te intereseaza; important e sa nu ADORMI!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s