CASUTA DE CARTON ( Un Craciun fericit?/ Merry Christmas?)


In mare parte invatatura alchimica s-a tranzmis oral :Desigur exista si manuscrise, insa invatatura in atelier se bazeaza pe poveste, oratorie, magicul cuvantului.

Oare in ce consta Magicul Craciunului?

NU CRED ca in doua mii de ani, crestinatatea a inteles bine ce inseamna valoarea vietii , etica si morala …si cam la ce folosesc acestea.

Discrepantele dintre clasele sociale in acest an 2011 sunt mari si devin tot mai mari.

-Cine se face vinovat, oare?

Nu mai putem vorbi, chiar in multe tari din occident, de clasa mijlocie care pur si simplu a disparut in mizerie , cand stim bine ca o societate sanatoasa se bazeaza pe clasa mijlocie si nu pe extreme.

A disparut incet ,incet traditia, am ajuns sa fim mai saraci material si mai lipsiti de viata pentru ca uite, omul a cazut din patima materialismului in cea a consumismului ajungand sa se chinuie sa aibe si ceece nu ii trebuie.

-Cand mai ramane timp si pentru cultura, cultivare, socializare si acel dram de spiritual ce te face sa simti ca traiesti, ca existi?

Un bun amic a spus de curand un lucru extraordinar privind mutatia stilului de viata ,in rau  in ultimii ani, prin cuvintele amare a bunicii lui :

” Inainte primeam in posta scrisori si felicitari de craciun, acum gasesc doar facturi…”.

Traim vremuriile lui Ebenezer Scrooge , Revolutia din Octombrie si disperarea razboiului ultim mondial .

Ii pasa cuiva?

Oare cine o fi vinovat, cine altul decat acela pe care in fiecare dimineta il zarim in oglinda , inca adormit si habauc cum in fapt ii este toata viata!

Ingropat in datorii , sclav al debitului, stressat mereu de sistemul si asa putred anost si impersonal ,incert pe ziua de maine si mereu singur …omul modern, trece pe strada ignorand o realitate …CASUTA DE CARTON.

Photoshop collage post prod. by: danIzvernariu Original photos: various No copyright pretend 2011-10-27 Lisboa Portugal FIVEBLUEAPPLES Wp.

Un lucru este cert, acesti oameni ce traiesc in strada sunt ceeace sistemul ii denumeste a fi : “ FINANCIAR  INOPERABILI” ; deocamdata aceasta etichetare este hilara pentru gulerele albe insa acesti inoperabili cresc exponential ca numar si ce este mai dur este ca multi dintre cei la cravata ii vor urma.

Am sa va spun, noilor veniti, e greu sa fii LIBER pentru ca libertatea nu este ceeace crezi tu ca este , pentru eliberarea si noua viata nu este tocmai o placere doar pentru faptul ca nu stii ce inseamna sa fii liber si ce trebuie sa faci.

Insa odata eliberat ai sa intelegi ca viata nu este nici anosta, nici lipsita de imaginatie pe care TU , birocrat, daca nu o ai nu ai cum sa faci fata.

Cand omul refuza sa faca curatenie in viata , o va face natura , este ca o lege a autosesizarii in tribunal sa spunem intrun proces ce tocmai a fost retras de reclamant pe diverse motive dar pe care procuratura il reactiveaza din autosesizare.

Nu ma astept la nimic bun, poate fi orice din ceeace va pune capat unui mentalism inuman, jalnic, penibil ; cu cat mai tarziu cu atat mai rau!

Nu privi omul de pe strada , homeless, cu scarba caci e semenul tau iar situatia ta este atat de instabila incat maine este posibil sa imparti restul de mancare cu el.

Anul acesta, este primul, nu am felcitat pe nimeni de Craciun in semn de respect si solidarietate cu cei care nu isi permit un Craciun.

Tot in semn de protest pentru degradarea conditiei umane , felicitariile electronice au fost inlocuite cu acest blog si aceste imagini , colaj pe CASUTA DE CARTON .

Nu putem sarbatorii ceva ce in realitate nu numai ca a pierdut sensul traditional dar sarbatorind cu fast ar insemna sa mai ignoram incaodata necazul, durerea, amaraciunea si disperarea acelora care in scurt timp vor ramne in strada.

Această prezentare necesită JavaScript.

Photoshop collage post prod. by: danIzvernariu

Original photos: various

No copyright pretend

2011-10-27 Lisboa Portugal

FIVEBLUEAPPLES Wp.

Unica urare ar putea fi : TREZESTE TE si NU TE MAI MINTII!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „CASUTA DE CARTON ( Un Craciun fericit?/ Merry Christmas?)

  1. adymacsut spune:

    Din nefericire Craciunul a devenit o sarbatoare comerciala. Bucuria spirituala a nasterii mantuitorului este parca uitata.

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s