Sarpele de foc – Kundalani


Conecteaza te la memoria Divina!

 

O noua serie de bloguri care vor fi publicate cu acces limitat pentru protectia minoriilor.

Persoanele aditionate in FIVEBLUEAPPLES Group Faccebook au privilegiul accesarii individual in baza solicitarii in mesaje private. Pentru a accesa aceste posturi parolate trebuie sa soliciti in Facebook (vezi bara de menu site in partea de sus Link Facebook Profile (1) sau (2). In mesaje private mentioneaza : Acces blog FIVEBLUEAPPLES, numele, prenumele si email.

Avizam inca de la inceput ca “jocul” cu psihicul este un act periculos care poate atrage tulburari grave. Materialul prezentat mai jos se doreste a fi  un preview a exercitiilor tipice practicate in cadrul Opus Magnum (Marea Opera) pe care orice initiat al alchimiei practica in vederea transformariilor interioare radicale.

Sunt unele opinii care afirma ca acest tip de exercitii apartin cultelor satanice intrucat practicantul nu numai ca trezeste in el acel spirit adanc ingropat in constiinta dar si permite accesul entitatiilor sa patrunda in el. Cand spun aceasta ma refer la ceeace noi in esoterism spunem : invocare/evocare intr-un ritual dupa caz al mainii stangi sau drepte (ca regula).

Credinta orientala ,insa, ne vorbeste despre cu totul si cu totul altceva decat despre Satanism!

Adevarul este ca oricum nu stiim cui ne adresam; astfel deja este cunoscut ca in practica rugaciuniilor chiar calugarii (crestini) au mereu indoiala asupra revelatiilor pe care le primesc ca urmare a exercitiului esoteric. Multi din ei afirma ca deminul i-a diverse infatisari si spun:“am vazut pe …” insa mi-am spus : “Doamne sunt nevrednic de a avea astfel de revelatii…” tocmai, spun ei, pentru a demonstra smerenia mea si a anihila “inselaciunea Diavolului”.Acest fapt ne duce cu gandul la ideia ca cineva se cazneste sa ajunga la niste adevaruri insa atunci, in momentul in care ii se ofera acestea , acesta renunta spunand ca nu este dign de aflarea lor. Paradoxal este ca acest gen de credincios isi lasa soarta absolut in totalitate mainile Puterii (Divinului) si cum spuneam mai sus ne punem intrebarea in definitiv “cui?” daca tot nu stiim de unde vin toate?

Lupta umanului a fost mereu si continua sa fie cu propriul sine vis a vis de CUNOASTERE. Spuneam in bloguriile anterioare ca Omul Primordial (Adam) a mancat din unul din cei doi pomi prohibiti respectiv din cel al Cunoasterii si nu din cel al Vietii.

Sa ne reamintim dupa spusele Gnozei ca momentul coruptiei in care a fost oferit fructul Cunoasterii a fost dat de un Spirit care mai tarziu conform traditiei a fost blestemat de catre Dumnezeu devenind Sarpe.

Sarpele in alchimie este asociat cu foarte multe lucruri dar in special cu al cincilea element , acela care reuneste ,OUROBORUS, cele patru elemente care au fost facute dupa Verb.

Se spune ca acest “sarpe” exista precum Mercurul (Me) in tot si in toate in acelas timp , unele opinii speculative recente spun despre acesta ca ar fi chiar matricea ADN.

 

Nota asupra publicatiilor ce au ca tema : Sarpele de foc

Urmatoarele exercitii sunt destinate sa ajute eliberarea celei mai puternice energii cunoscute de umanitate .

Acest tip de exercitii se refera persoanelor deja initiate sau cu bogata experienta esoterica , aventurierii de “amor al artei” sunt sfatuiti sa se abtina de la a incerca aceasta practica ce in timp le poate fi daunatoare.

Aceste exercitii sunt recomandate  acelora care practica zi de zi Middle Pillar ( Pilonul Oriental Mijlociu) sau practicanti ai Ritualului Pentagramei si Hexagramei. Acest tip de lucrari cer timp si exercitiu gradual , cat despre graba, o viata neechilibrata..nici nu poate fi vorba.

De asemenea mai recomandam intocmirea unui jurnal individual si bineanteles supervizarea unor persoane initiate care pot privi din afara nesubiectiv evolutia. Un astfel de autocontrol este recomandat pentru ca , spuneam mai sus, greselile si excesele pot atrage daune grave psihicului.

Pregatirea spirituala inainte de inceperea acestora este cea cunoscuta de toate religiile : curatirea interioara, curatirea exterioara (purificarea) …recomandabil pentru perioade de viata linistite departe de probleme, tracasari, stress.

 

***

Odata cineva povestea cum in timpul noptii era abuzata de o entitate care ii ocupa spatiul ; o alta se plangea de faptul ca pe timpul noptii o entitate ii imobiliza corpul astfel incat cu greu mai putea sa repire si nu avea puterea nici macar sa ceara ajutor. O alta declara o mare placere erotica cu aceasta entitate…

Aceste exemple nu fac parte din exercitiile propuse insa au ceva in comun… psihicul si gestionarea lui.

Scopul exercitiilor noastre este cu totul altul si in alta directie chiar daca o parte a lui este fizic- tantric (orizontal).

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s