(2) Focul Secret -continuare


Introducere

Kundalini in linii mari poate fi tradus ca intelegere generala astfel:

In eSoterismul occidental (vest) exista in aparenta un decalaj de cunoastere privind practica si efectele ritualuriilor esoterice . Aceste practici desemnate sau nu au un singur rol , acela de-a trezi rezidente semi-latente de energie ce exista in noi si in fapt toata creatia, in toate fiintele vii. Legat de acesta , desigur, vom activa ceeace stiinta numeste constiinta.

Energia in cauza despre care vorbim  este cunoscuta sub diverse nume in functie de zona globala si crez; cele mai cunoscute si mai raspandite nume sunt : “Dragonul rosu” (vezi alchima) , “Sarpele de foc” si “ Kundalani” .

Despre modul CUM se manifesta aceasta energie in corpul uman si modalitatiile activarii ei (ritualice) exista multe contradictii intre sisteme intrucat lipseste cu desavarsire un relatoriu complect /analiza detailata in esotercismul occidental modern. Cert este ca stiim ca avem de a face cu o energie conservata (ascunsa) in corpul nostru care asa cum am ami spus mai sus are legatura cu corpul fizic si strea emotionala si psihic in masura in care practicantul procedeaza la activarea ei.

Cabalistii moderni au facut conexiunea exercitiului traditional oriental cu mistica ritualului alchimic, respectiv cu fazele procesului de transformare interioara. Astfel o mare parte a alchimistiilor care realmente practica alchimia si nu doar o teoretizeaza ajung la performante mari privind transformarea; multi din acestia sunt practicanti ai ritualului ceremonial al Pentagramei si Hexagramei dar si al exercitiului Pilonului Oriental Mijlociu .

Dupa cum pare scopul practicii este dublu: odata pentru ca acesta stimuleaza si activeaza Focul secret si a doua reuneste in limbaj comun studentii esoterismului care au ales calea Hermetica (alchimia) ; desigur spuneam anterior intru blog recent : filosofia nu are mare valoare daca aceasta nu este insotita de practica si o noua concluzie.

Cea mai populara practica este cea a Pilonului Oriental Mijlociu ( sau Middle Pillar in English) sau Sepher Yetzirah asa cum traditional este cunoscut .

Din Kabbalah aflam ca starea actuala a omenirii (asa cum o vedem) se datoreaza cresterii nivelului densitatii materiale astfel se explica incarnarea fizica si psihica si de aici evolutia.Insa in aceasta evolutie avem o singura energie ce le reuneste pe toate, le controleaza si le da sens. Aceasta energie latenta a fost descoperita de catre practicantii ritualuriilor esoterice care mai apoi a fost activata , purificata si prelucrata.

La intrebarea : “- La ce foloseste?” am sa va raspund:

Aceasta energie foloseste la dezvoltarea spirituala, senzoriala,extinderea psihica sau imbunatatirea starii fizice , sanatatea si longevitatea.

Inceputul

UNU- este denumit ca cifra ce denumeste EXISTENTA si punctul de plecare din care decurg toate. Astfel UNU a devenit ideia de Divin.

Unu este compus din doua lucruri , matematic daca am spune cum s-a format Divinul (imaginad astfel) am sti ca avem de a face doar cu doua simboluri 0 si 1 in relatia materie/antimaterie si rezultatul interactiunii lor.

Divinul in esoterism nu a fost concret niciodata descris ca o persoana in carne si oase ci mai degraba ca o energie omniprezenta in tot si in toate. Internetul (stupid exemplu ) poate fi comparat azi cu imitatia sistemului de functionare si existenta a Divinului. Internetul este un canal de comunicare bazat pe memorie.

Divinul astfel este considerat MEMORIE sau Ain Soph sau absolutul ce prin expansiune si contractie stabileste proportia (dimensiunea) Creatiei.

Alchimistii stiu inca de pe acum ca aceasta intreaga creatie a fost facuta treptat, gradual. Astfel pana la forma de azi exista cele patru forme de viata ce exista cu mult inaintea aparitiei omului pe care daca rausim sa o percepem ca ideie am intelege ce inseamna starea ed non-existenta.

Lumea focului: Atzilooth denumita astfel din cauza caracterului plin de viata si incontrolabil

Lumea aerului : Birah sau lumea arhietipuriilor cuprinse sau necuprinse de mintea umana

Lumea apei : Yetzirah ce apartine emotionalului, psihicului lume ce exista imediat in spatele materialului

Lumea pamantului : Assiah care se refera la partea materiala(materializata) a lucruriilor.

Pentru nu a plictisii nu am sa insit cu detalii (ades de neanteles pentru neinitati) despre succesiunea in detaliu a compunerii lumii; cert este ca notiunea de viata exista de la cel mai subtil element FOCUL pana la cel mai dens PAMATUL sau in alte cuvinte totul dar absolut totul se bazeaza pe energie deci are viata. Punem egal intre ENERGIE=VIATA pentru o intelegere mai directa.

Orteste spunea intr-un video recent ca totul are viata indiferent de regn , acum, orice are viata are memorie pentru ca memoria este constituita si ea din energie. Astfel piatra spre exemplu “viseaza” sa devina o floare, floarea “viseaza” sa devina un animal, animalele “viseaza” sa devina oameni, oamenii viseaza sa devina superiori lor..sfinti s.a.m.d. .

Spiritul evolutiv sta in contextul densitatii energiei sub forma a zece sfere (sau nivele) care parte sunt energie pura parte sunt materie dar care sunt perfect omogenizate ca energie/materie. Acestea sunt cunoscute sub numele de SEPHEROTH ce definesc existenta.

Acestea sunt constituite in  modele de unitate, reflectie, polaritate, unitate, materializare (spus in linii mari)

Această idee de bază a unităţii-polaritate-şi re-armonizare, este baza practicilor cabalistice şi alchimice, şi este derivat din observarea naturii al lucruriilor ce exista vazaute sau nevazute.

(continuarea in urmatorul blog)

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s