Simbolul lui HORUS ca mediant intre doua mari capitole a omeniri- Noul Aeon


The Book of the Dead was a collection of spell...

Image via Wikipedia

 

Cap.IV Liber Al Legis – scurta observatie

In capitolul din Liber Al legis : “Aeon” am gasit un fapt interesant ca o conexiune la istoria omenirii.

Autorul vorbeste despre trei mari etape trecute de omenire , ultima fiind in evolutie azi. Interesant este ca aceasta conexiune ZEU/ETAPA istorica a omenirii are corespondenta cu ceea ce cunoastem noi azi : epoca matriarhala, epoca patriarhala si venirea unei noi ere.

Era matrialhala este identificata in acest capitol cu Isis , zeita (pamant) dragostea, fertilitatea, reproductia… care pe toate le-a nascut. Stiim despre aceasta epoca ca fiind o lunga perioada pasiva a constiintei omenirii. Era patriarhala cea care a urmat este atribuita lui Osiris ,epoca activa in care disputa, moartea, violenta, contradictia este asa cum si azi o simtim in propria viata. Cumva opus primei epoci.

Apropierea de urmatoarea epoca cea a produsului  Isis/Osiris , adica HORUS asa cum azi simtim ca se prezinta face simtit amestecul primelor doua in UNU; Horus = androgin respectiv in cazul noii ere produsul dintre activ si pasiv .

In consecinta vorbim despre TREI ZEI fiecare din ei identificandu se cu epoca in care au fost dominanti ai puterii fiecare din ei fiind responsabili de destinele planetei.

Daca punem egal intre ideia de ZEU si produs al constiintei exprimat astfel (personificat) nu putem dact sa d am dreptate autorului.

Horus a devenit copilul de aur in crestere care uneste cele doua principii anterioare pasiv /activ insa care nu se “lasa biruit de circumstanta” .Aceasta noua perioada va identifica individul ca valoare parte integranta a societatii.

Acest „Dumnezeu”, Horus, are un titlu tehnic: Heru-Ra-Ha, o combinaţie de zei gemeni, Ra-Hoor-Khuit şi Hoor-Paar-Kraat.

Vezi mai multe despre aceasta in istoria Egiptului Antic.

Pana acum am cunoscut cam toate formele de organizare sociala de la dictatura pana la democratie (falsa) insa dupa cum se pare va veni un moment al reechilibrului care va spune : STOP! Acest moment va fi marcat de intrarea in noua Era in care valoriile vechi nu vor mai avea putere si vor trece in scrierea istorica a omenirii ca fapt divers in evolutia ei.

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s