CHAOS


In spatele vointei nu exista legi! Fa tot ce vrei , rau nimanui!

Aseaza-te si imagineaza…

In fata ta virtual este o piata supraaglomerata in care lumea viermuieste de colo colo. Fiecare individ in parte isi vede de propria directie, interes, activitate.

Poti sa spui ca TU aflat in acea multime umbland ca vizitator (sa spunem) ca ai in gand legea circulatiei in acea piata in care totul este un HAOS din aceasta perspectiva in acel moment?

Daca nu poti spune ca te gandesti la asta cum poti afirma ca circuli fara sa te lovesti sau sa incomodezi pe cineva?

Sunt doar trei aspecte eveniment in aceasta circulatie haotica:
– circuli si inevitabil te lovesti de cineva dar treci neobservat

-circuli si te lovesti iar scuzele sunt reciproce

-circuli si te lovesti si de aici momentul violentelor ce decurc ca un conflict irational.

Aceste trei cazuri sunt cele mai frecvente exemple ale existentei noastre relationate cu sistemul social.

In primul caz lovirea de “ceva”/”cineva” este egal cu echivalentul sansei in alte situatii pe care o intalnim insa o ignoram. Este o

relitate ce spune ceva despre constiinta noastra despre capacitatea noastra de observare, despre capacitatea noastra senzoriala si orientare.Ades vorbind despre : ignoranta reciproca.

In al doilea caz intervine constiinta, care, in baza experientei anterioare sau a intuitiei data de spiritul de autoconservare determina omul sa nu cedeze impulsuriilor si sa devina rational o clipa pentru a evita un conflict , pentru a evita o deviere a preocuparii din acel moment.

In al treilea caz , impulsul pe fondul lipsei de educatie, experienta, nervi incordati sau pur si simplu spirit necizalat, determina individul sa treaca la violenta anuland voinat ratiunii ce poate ca in acel moment ii spune “ ai grija cu cine te pui”.

 

La scara unei piete astfel descrisa mai sus evenimentul 3 este in procent foarte mic sa se produca drept dovada ( din observatii) vedem ca astfel de evenimente sunt si izolate si rare.

De nota este ca oamenii in general nu au nevoie de reguli scrise pentru a se orienta, pentru a convietui, pentru a coexista.

Daca “legiile sunt facute pentru a fi incalcate” /vezi dicatatul popular sau “ sa faci ce spune popa si nu ce face popa”  am sa conchid ca majoritatea se supune legii ce constrange un caz izolat in raport cu majoritatea si ca acest fapt complica enorm din alte puncte de vedere situatia majoritatii.

Totul se rezuma la constiinta treaza a individului si la buna vointa a acestu ia de a se conforma ei in practic.

Nu vor exista schimbari in aceasta lume care sa o duca la o forma superioara de viata pana ce constiinta nu se va trezi in majoritate ; asa se explica ca “istoria se repeta”.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s