EXTRACTUL


 

 

 

SALOMEEA by KLIMT cover-sketch  Te Kunenga ki Puurehuroa 2012 Atunci Salomeea fiica Irodiadei a spus: - Vreau sa am capul lui Ioan... Ei l-au decapitat..intrebarea ,insa, este daca nu cumva Salomeea a lasat sa se inteleaga ca realmente ar fi dorit sa aibe “capul” lui Ioan! Aceasta este dilema. Din seria : thinking to upgrate you`re mind! Photoshop Cs5   © 2012 prohibit to reproduce fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us Photos,Paint and Photoshop by: danIzvernariu 2012 Australia

SALOMEEA by KLIMT cover-sketch Te Kunenga ki Puurehuroa 2012 Atunci Salomeea fiica Irodiadei a spus: - Vreau sa am capul lui Ioan... Ei l-au decapitat..intrebarea ,insa, este daca nu cumva Salomeea a lasat sa se inteleaga ca realmente ar fi dorit sa aibe “capul” lui Ioan! Aceasta este dilema. Din seria : thinking to upgrate you`re mind! Photoshop Cs5 © 2012 prohibit to reproduce fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us Photos,Paint and Photoshop by: danIzvernariu 2012 Australia

 

 

Istoria omenirii tine de drama, tine de vointa de a evolua sub orice forma cu orice mijloc… acest fapt a semanat nu numai discordia filosofica dar si imense erori, razboaie, decimari in masa, crime, frustrari, dureri…daune colaterale si toate, absolut toate in numele unui fapt invecinat cu dragostea: BINELE.

In imaginea de mai sus ( alterata) Salomeea favorita Regelui Solomon obtine capul lui Ioan apeland la magia frumusetii proprii ce avea o influenta mare asupra regelui. Vom spune : Frumusetea este periculoasa! Va voi spune : GRESIT!

Frumusetea este data de interior insa frumusetea nu este ceece fizicul (doar) exprima ci acea totalitate ce se exprima in intreg : corp/suflet.

Nu putem denumi frumos un lucru care arata bine insa se exprima rau! Exista un secret ce nu este un secret- ce paradox!- care te invata sa stii sa deosebesti si mai ales sa simti ce este bine si ce este rau sau mai precin ce in ce se ascunde daca se ascunde.

 

EXTRACTUL

Una din cele mai mari minuni procedata prin transformare este APA transformata in VIN. Toti crestinii, cred, cunosc acest lucru ca un fapt sagrad.

Este interesant un aspect de sesizat in acest context…iata APA este ransformata in VIN , putea fi transformata in SUC sau NECTAR sau pur si simplu in orice altceva, magic vorbind.

Aceasta magie explicata eXoteric ne duce cu gandul la o metafora ce are ca baza chimicul.

VINUL este un extract prin macerare al bobului de strugure copt din chimicul pamantului si energia solara. Parte imprumutat din material , parte din “spiritual” imaterial.

In acest caz pentru crestini apa care in alchimie este atribuita sufletului este supusa transformarii ; apa continuta de pamant (corp) este extrasa de planta si filtrata pentru ca aceasta mai tarziu sa deie rod.

Extragerea vinului din bobul de strugure ar putea fi ideiea echivalenta cu “framantarea” in conexiune cu procesul gandirii . Observam ca pe masura ce pamantul (fie el corpul in sine sau locul) este roditor planta este mai sanatoasa. Pe masura ce planta beneficiaza de energie solara devine mai productiva . Prin urmare putem crede ca pamantul este locul si ceeace suntem in acelas timp iar relatia cu nasterea ,cresterea deci viata in sine (sau planta) este strict legata de acea “lumina” (in sens de inteligenta) care dupa cum stiim daca este disproportionata fie arde fie nu ajuta la nimic.

Vinul reprezinta sangele? Metaforic , da si mai reprezinta energia imagazinata , caloria…. Vinul insa contine alcool aici este punctul in care metaforicul in religii se desparte de metaforicul in spiritual.

In alchimie VINUL nu este subsatanta absoluta! El poate fi considerat ca o tamaduire, ca un medicament cel mult insa nu este considerat ultimul nivel al adevarului.

Alchimistii sustin ca distilarea (tripla) extrage din acest medicament (solutie sau adevar partial) solutia cea mai aparoape de eter  : alcoolul.

Sa nu uitam ca alchimia provine din sursa orientala in care VINUL este prohibit sau in unele cazuri pe locul II in fata alcoolului.

Alcoolul este o subsatanta volatila. Intrebarea este daca prin volatilizare aceasta se pierde? Vom raspunde ca niste oameni informati ai sec. XXI : Nimic nu se pierde totul se transforma.

Relationat cu aceasta , existenta alcoolului volatilizat in natura ne face sa deducem ca ADEVARUL este omniprezent in exteriorul nostru si in interiorul nostru in acelas timp , prin urmare vaporul invizibil ,incolor si ades inodor (pentru ca nu tot timpul poate fi adulmecat) exista in aer; sau cum am spune in alchimie este purtat de Aenema.

Gustav Jung spune despre aceasta ca o concluzie : religiia este buna in masura in care este un pansament dar insuficienta pentru o vindecare (tamaduire) absoluta ; aceasta ideie trebuie inteleasa in profan ca : daca religia ofera invatatura pildei ca o norma e eticii si moralei doar ea fara constinta este doar un alcool ce imbata sau nu foloseste la nimic atat timp cat este privita ca un fapt exterior ca exemplu de viata.

Constiinta joaca in acest sens rolul cuptorului in care , arderiile (framantariile) tind sa elimine impuritatiile rezultand un extract rafinat (propriu/figurat) …concluzia asupra …

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s