A FI UMAN , STRALUCIT si UTIL SEMENIILOR tai si NATURII


 

Oratoria de Duminica

 

Alchimia este un mod prin care avem oportunitatea de-a trezi constiinta.

O constiinta treaza dar nefolosita este echivalentul unui somn de dupamiaza care permite nasterea mosnstriilor.

Orice om care celputin realizeaza ca exista poate fi considerat FIINTA UMANA , toti cei care refuza ratiunea sau mai rau constientizeaza insa nu aplica nu se pot numi UMANI ci INDIVIZI.

Dilema existentiala in tridimensiunea noastra sta in :

UNU , care se manifesta in tot si in toate in acelas timp, acel fapt perceput insa imposibil de descris

In DOI, care este continut de unu insa care este opusul sau si Cel care naste dilema, acel fapt ce naste judecata

In TREI acel fapt care ne orienteaza in spatiu si care contine a patra latura : ceeace intuim

In CINCI acel fapt ce reuneste patru elemente esentiale necesare existentei de care tot si toate depind.

Priveste : 1, 2, 3, 5,… iti spune ceva?

Doua lucruri framanta existenta noastra : ceeace este bine pentru noi si ceeace este rau pentru noi insa acest lucru este atat de versatil incat valoriile negative sau pozitive se pot schimba in orice clipa si tot ce este bine acum poate fi un rau mai tarziu si invers.. .

Acest fapt demonstreaza ca cele doua polaritati sunt egale se intrepatrund si se contin.

Imagineaza…

Ai o ideie venita din inspiratie, din acel necunoscut…nespusa aceasta ideie , ne materializata sau mai precis neconturata din spiritual in forma materiala in dimensiunea noastra nu este NIMIC chiar daca aceasta ideie ca valoare este brilianta!

Nimeni nu poate contesta existenta sau inexistenta Divina… nimeni nu poate fi convingator sau sa argumenteze in vreun fel absolut cert acest lucru pentru ca “daca nimic nu este intamplator” atunci trebuie sa existe un plan . Cine a facut acest plan?

Considera simplu : DIVIN = ENERGIE ; observa ca viata ta si existenta ta tine de consum , de energie de ratiune si in acest sens intelege ca DIVINUL se exprima din dimensiunea lui in dimensiunea noastra (materiala) prin tine . Realizariile tale sunt legate de inspiratie si ratiune dar daca nu le exprimi materializand , spunand ce gandesti, incercand sa lamuresti …aceasta parte magica nu se poate exprima si prin urmare actiunea ce ar contribui la evolutie este ZERO sau NEGATIVA doar pentru simplu fapt ca ai EZITAT sau ai facut ceva fara sa rationezi.

Imagineaza ca la un moment istoric oarecare ai puterea sa AJUTI daca nu material , macar intelectual insa nu o faci pentru ca : esti comod, esti ignorant, esti egoist  etc. Putem sa ne gandim ca inspiratia ta (ideia in sine) care odata spusa si demonstrata nu ar putea salva valori, vieti sau solutiona situatii incredibile?

Priveste la socialul contemporan in care lucruriile merg din rau in si mai rau..in care lucruriile au trecut din decadenta in mizerie absoluta si intreaba te ce a determinat aceasta?

Sa fie Natura? Sa fie viata?Sa fie Divinul?

Reciteste frazele de mai sus unde am demonstrat cumva ca Divinul este in tot si in toate si cum se exprima el…

Am sa te lamuresc ca RAUL (Diabolicul) are “portal” in persoanele slabe. Ce denumesc eu aici persoane slabe? Inculte, needucate, rele prin propria lor prostie …pe aici RAUL are intrare in lumea noastra si prin aceste persoane (indivizi) raul se exprima si se materializeaza in tridimensiunea (viata) noastra.

Cand omul este inchistat, cand este indobitocit, infometat, sclavizat acesta trece in natura animalica ce nu are a face cu umanul. Acela care nu a reusit sa se elibereze de animalul ce zace in el este realmente o plaga a evolutiei umane si ades un diabolic personaj care se ocupa cu tot ce sta impotriva firii umane, impotriva cursului armonios al vietii.

Care ar fi ideia in acest blog ?

Toti vorbim despre solidarietatea intre oameni, despre etica, morala, despre frumos insa putini realmente fac ceva in afara teoriilor si si mai putini acorda o atentie reala aplicarii realmente a faptelor in baza ratiunii . Asa se explica ca , azi, traim intro societate care dincolo de putinul frumos ce se chinuie sa il deie cu mare greutate , are o mare cantitate de egoism, egocentrism, incultura, rautate intrun cuvant.

Daca esti iluminat ( open mind) trebuie sa exprimi si sa lasi ca aceasta lumina sa se vada , sa fie vazuta de cei din jurul tau prin FAPTE , prin transformarea VERBULUI in FAPTA altminteri constientizeaza ca in fapt puterea ta , lumina ta, energia ta, viata ta este folosita in scopuri negative si malefice.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s