ALBASTRU – Legenda Personala (dezvaluiri): „Labirintul Albastru”


"Oglinda ( ca obiect si nu metafora) este un obiect ce relateaza doar ceeace subiectul oglindit in ea vrea sa vada ; este un paradox , spun , cu toate ca aceasta contureaza o imagine absolut clara si fara pardon a individului ce totodata exprima chiar starea de fapt interioara a lui, cu toatea acestea adevarul nu este valorificat tocmai de cel ce se priveste in ea cu multa autocompatimire sau indulgenta."  FIVEBLUEAPPLES WordPress 17-11-2011 h: 7:33 UTC https://fiveblueapples.wordpress.com/  UNIO MENTAIS : Conjunctio partea I-a INITIEREA   The Secret Chamber & V.I.T.R.I.O.L.

ALBASTRU . ROSU . NEGRU . ALB

Alchimia contine in timpul procesului de transmutatie diverse etape de transformare. De la un atelier la altul aceste etape sunt metaforic vazute ca fiind:

Transformarea fluturelui – vezi ciclul

Evolutia maimutei – vezi Darwin si teoria evolutiei  “micului etiopian”

Transformarea pietrei brute extrasa din munte – vezi masoneria

Transformarea a orice in Aur – vezi metalurgia

Transformarea Apei in Vin – vezi crestinismul

Transformarea omului individ in uman evoluat – vezi filosofia

Transformarea Sinelui – vezi Carls Gustav Jung

Transformarea omului in Divin – vezi antica religie egipteana

s.a.m.d . …

Astfel vei intelege : toate aceste metafore sunt bazate pe principii reale ale existentei noastre transpuse insa metaforic in evolutia noastra, fie prin religie, fie prin spiritual, fie prin filosofie sau toate la un loc in acelas timp. Este o chestiune de perceptie si orientare in baza ei.

Cel mai simplu insa profund si complex proces este cel al culoriilor. Unii asociaza acest proces cu aura emisa de individ ca energie emanata din interior catre exterior.

ALBASTRU

Nota:  relatoriul pe scurt prezentat mai jos nu are a face cu masoneria!

In anul 1993 am fost initiat in atelierul alchimic care azi (din 1996) poarta numele Cinci mere albastre (sau FIVE BLUE APPLES ) .

La acea vreme inca nu implinisem varsta de 24 ani cand chiar asa cum se spune in esoterismul masonic :” din strada “ am fost acostat de cel (cea) care mai tarziu mi-a fost maestru si mi-a deschis Calea catre ceeace mai tarziu aveam sa cunosc sub numele de : “automantuire a sinelui” ( vezi vol 12. Opere complecte Jung).

ALBASTRU in alchimie este adancu ca reflexie a cerului insa contrar lui. Pentru a cunoaste adancul trebuie sa CAZI sau sa DECAZI doar pentru un simplu fapt ce mai tarziu dupa ce a primit intelegere devine si dureros si hilar daca poti sa razi de propria prostie si ignoranta.

In atelierul nostru ALBASTRU este asociat cu un LABIRINT  si mai precis cu Moartea. Omul vechi chiar daca tanar insa viciat trebuie sa faca aceasta calatorie in propriul trecut , sa vada si sa inteleaga mai bine : cine este, ce a fost, ce si cum ar fi fost mai bine si ce ar trebui de facut pentru ca toto ce a fost daunator sa nu se mai intample.

LABIRINTUL ALBASTRU in forma lui fizica este chiar un spatiu (exista ca spatiu) care contine un labirint si exista in orasul meu natal. Este albastru pentru ca , ritualul initierii in aceasta etapa se face doar legat de fazele lunii in care lumina ce patrunde in subsol este ades cu efect albastrui.

In labirint este frig. Am sa va spun aleatoriu , aceasta ideie transpusa metaforic va face inteles ca in Infern nu este tocmai FOC si ca FOCUL este o alta etapa a purificarii (vezi ideia aleatorie biblica in care Isus a fost botezat si va boteza cu FOC) .

Parcurgerea labirintului in cazul meu a tinut din anul 1993 pana in anul 2006 timp in care nu doresc nimanui sa probeze conflictele de idei , abundenta de informatie contrarie si contradictorie pe care le-am trait.Am mai spus: ” calea aceasta nu este usoara odata ce constiinta incepe sa se trezeasca…”.

A vedea cu ochi limpezi situatia trecutului tau fara a avea o explicatie justa sau fara a putea raspunde : “pentru ce…daca tot nu am avut cum sa stiu” te duce in proximitatea disperarii, a rebeliunii , a nebuniei. Asa se face ca am renuntat sa mai fiu religios, sa mai fiu dogmatic, sa mai cred ca valoriile vechi mai au o corespondenta in realitate , ca morala si etica sunt doar niste filosofii ce nu au corespondenta in realitate.Insa, in fata necunoscutului, omul se teme este inspaimantat si alterneaza in a crede si a renunta!

In acest labirint din perspectiva ritualului in sine(faptic) , in noaptea cu Luna plina, incepi sa iti cauti calea spre iesire insa in drumul tau “spirite” iti pretind raspunsuri la intrebari punctuale la care nu te astepti la care doar daca esti sincer poti raspunde. A evita sa raspunzi sau a mintii este mai grav decat a fi dezorientat aici pentru ca daca minti…in acest caz te minti singur si nu gasesti cale spre iesire din acest nivel. Cale de intoarcere nu exista pentru ca odata plecat pe acest drum, constiinta ta incepe sa se trezeasca si nimic nu mai este la fel asa cum ai stiut pana atunci ca vrei sau nu adevaruriile pe care le vezi raspunzand la intrebari iti cer solutii certe, palpabile, in caz contrar …”ai cazut” iar caderea poate fi un alt infern. Nu este usor sa nu poti dormii noaptea incercand sa raspunzi, nu este usor sa muncesti ziua cu greu pana in noapte si sa constati ca nu esti fericit, multumit, satisfacut ba dimpotriva … .

Se spune ca unii : “aud voci” – am sa va spun, adevaratele ganduri ce nu se intercaleaza cu Diabolicul sunt acelea care ridica intrebari la care tu singur trebuie sa raspunzi si nu acelea care spun : fa asta sau asta. Tu esti singurul care analizezi si decizi.

O noapte am petrecut in ritual , 13 ani insa nu ap putut iesi din Labirint (metaforic, psihic, exoteic explicat).

In acea noapte am primit ca tema :” Gasirea Sf. Graal ” ; atunci am inteles pentru prima oara ca EU acea masa de carne gola in fata oglinzii nu sunt altceva decat o forma trecatoare si ca acea forma este interceptata de OCHI (vezi simbolul) si ca acest fapt este de fapt vazut in interior asa cum ma percep , sunt perceput de terti si vazut din afara mea prin recunoastere simpla fara “pardon!”.

A urmat apoi drumul , un drum anevoios condus de “o muza” , a te deplasa pe un intuneric aproape 100% cu doar cateva repere de stralucire din raza Lunei este absolut dificil peste obstacolele (obiecte vechi) depozitate de cine stie cine , cine stie cand si cu ce scop.

Soapta este unicul mod de comunicare aici; persoanele pe care nu le vezi insa pe care le simti prezente prin mirosul parfumului nu se identifica in acest caz cu oameni (umani) pentru ca nu ii vezi ci se identifica cu spirite pentru ca unicul lucru care te leaga i conexiune este “verbul” si poate usoara atingere insa ce nu spune ai atins ceace stii ci ai atins acel lucru care sta in spatele ochiilor. Spuneam mai sus, privindu-te intens in oglinda , contempland , vei constata ca nu masa de carne te priveste ci persoana (entitatea) aia care sta in spatele ochiilor tai , adica chiar tu, pentru ca tu din perspectiva materiala esti trecator iar ceeace sta in spatele ochiilor tai si te priveste este etern.

Am intuit , din inspiratie cred, unde este si mai precis ce si cum este Sf Graal pentru ca rationalul din mine mi-a spus ca doar aceasta ipoteza este posibila in acest caz… condus insa de intuitie am spus : “ In aceast labirint unicul lucru ce ar putea desemna Sf. Graal metaforic este maestra mea!”.

Asa se face ca am fost acceptat in Opusul Gradului I- Labirintul Albastru ; asa se face ca in timp am devenit un luptator impotriva misoginismului si un om care a inteles sensul magic al semnificatiei Sf. Graal.

Treisprezece ani a durat drumul in Labirnt, treisprezece ani de framantari si nelinisti, de frig, mizerie, lupta, drum sinuos , caderi repetate, lovituri, drumuri infundate, rupturi, dezamagiri, praf, miros de mucegai (la propriu) , fantasme … .

Toate acestea doar pentru ca mai tarziu prin anul 2009 sa gasesc iesirea catre noul nivel : Cuptorul Metalurgic in care aveam sa invat cea mai drastica disciplina situata intre BINE si RAU (alb si negru) in care drumul este un mers pe sarma in echilibru relativ in care…”caderea” inseamna ardere.

In blogul viitor „ROSU- Legenda Personala (dezvaluiri 2)”  cateva relatari despre initierea intre coloane , respectiv conexiunea metaforica asupra proceselor psihice ce au urmat si pana unde s-a ajuns. De aceasta data despre masonerie si scoala de valori in conexiune cu trairiile mele ce au urmat dupa Labirintul Albastru .

***

Acest articol este in memoria dragei si respectabilei mele maestre pe numele cunoscut :” Vero” care a trecut la Orient in lumea dreptilor peste apa neagra.

Pace, Dragoste, Aur si Putere tie! Am spus pentru tine : Fie!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „ALBASTRU – Legenda Personala (dezvaluiri): „Labirintul Albastru”

  1. […] pentru ca faptele si conexiunea sunt ordonate in aceasta ordine : ALBASTRU, ROSU, NEGRU, ALB . Link direct blog anterior : ALBASTRU sau roll page down […]

  2. […] spuneam in bloguriile ALBASTRU (Link) si ROSU (Link) ca in alchimie fazele de transmutatie la nivelul Eu-lui (schimbariile interioare) […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s