NEGRITO (Negru)


Acest blog nu face referire la masoneria neagra!

Anterior spuneam in bloguriile ALBASTRU (Link) si ROSU (Link) ca in alchimie fazele de transmutatie la nivelul Eu-lui (schimbariile interioare) sunt ordonate pe patru culori , astfel:

Albastru ce reprezinta moartea individului vechi, Infernul lui Vergilius, Labirintul in care inveti sa mergi, sa deduci si sa realizezi ca existi si sa parcurgi spatii inca neexplorate cu increderea in sine deplina. Spatiu subteran al mortii , al grotei , al  profundului Haades.

Rosu ce reprezinta Cuptorul metalurgic si arderiile complecte ce vor urma ca metafora a dilemelor date de filosofia dualismului :” intre bine si rau “  pentru a invata calea dreapta, rectilinie intre cele doua valori, drum cunoscut sub numele de “mersul pe sarma” .

In acest drum , de altfel nu usor si periculos inveti despre magia manipularii, magia verbului , magia exprimarii si sensul aplicarii a principiilor vietii . Toate acestea la epuizare complecta pentru a concluziona simplu mai tarziu asupra unui fapt prin execlenta simplu : omul este cel care le produce pe toate.

NEGRU (Negrito)

Mai obscur decat ALBASTRU si mai incert decat mersul in echilibru fara plasa de siguranta in ROSU , aceasta etapa pare a fi asa cum , de curand s-a intamplat in viata mea , cel mai mare examen practic ce poate fi dat in care trebuie sa aplici cele invatate.

Daca pana acum intuitia esoterica functiona cumva oferind semne ca atentionare fara ca eu sa cer aceasta, acum, in aceasta faza toate acestea par ca au disparut si ca locul lor a fost luat de semnele ce le ofera viata in realitate.

Exemplul de viata ce acum il probez are ca inceput o zona absolut obscura , poate 100% intuneric in care anticipatia unui fapt per ansamblu sa spunem nu isi are sens pentru ca in acest intuneric nu ai cum sa compari ceeace imaginezi cu ceeace vezi.

Odata sotia mea m-a intrebat : “ tu ce simti” , eu i-am raspuns : “ de la un timp nu mai simt nimic pentru ca nu mai pot sa vad…”.

Imagineaza ca viata ta se desfasoara intr-un spatiu complect obscur sau ca te joci de-a Baba oarba. Dupa ce te orientezi daca legat la ochi esti dus intr-un spatiu despre care nu stii nimic?

Un proverb chinez spune ceva aleatoriu acestei idei : “ Este foarte greu sa gasesti o pisica neagra intr-o camera complect obscura cu atat mai mult cu cat este posibil ca ea sa nu existe.”

Dupa 19 ani de practica esoterica viata m-a impins pe un drum ce m-a condus in necunoscut in care abia daca reusesc sa compun mintal ceeace : aud, vad, simt, gust, miros…unica ratiune aici fiind sondajul si orientarea dupa sensul semnelor  ce apar daca reusesc sa le surprind.

Este poate cel mai cumplit examen. Olfactilul aici este non sens pentru ca practic nu ai ce sa vezi iar ceeace mintea imagineaza de la sine poate fi chiar o mare farsa.

Cineva spunea ca in aceasta etapa apare judecata inimii si odata cu ea adevarata iluminare; esoteric gnostic exprimat acest fapt poate fi comparat cu etapele Facerii in care stiim ca in intuneric absolut au aparut si s-au compus pe rand toate cele pe care azi le stiim.

La 43 ani am inceput acest “nivel” ; in masonerie acest spatiu este echivalent cu loja obedientei, loja neagra : Eu aici nu despre acest lucru vorbesc ci tocmai de examenele c e urmeaza sa le trec pentru a parcurge mai apoi spatiul final ALB , incandescentul, eternul.

Bajbai in intuneric si am mare grija sa nu ma lovesc de obstacole, nu stiu unde sunt si cum ncerc astfel incerc sa constitui o imagine virtuala ca un rezultat al unui SCAN ; ma ancorez doar de sunete si inflexiuni ca un sonar in propria orientare.

Sa fiu sincer cu voi…nu stiu daca acest lucru va dura pana in ziua trecerii mele la Orient in etrnitate catre acea Lumina despre care se vorbeste , poate da…poate nu insa mai cert este ca navighez deocamdata intr-un spatiu cu vizibilitate 0 si fara instrumente de navigare.

Am fost luat de mana si mi s-a spus : “Intra! Nimic din ce ai trait pana acum nu vei intalni dar din toate acelea trecute  ceva va exista. Mergi catre Est si orienteaza te la simt , la ceeace simti , poti gasi iesirea sau poti muri . Nu exista cale de intoarcere , Dumnezeu sa iti ocroteasca sufletul!”

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „NEGRITO (Negru)

  1. AdiO spune:

    Bunule, vei intelege expresia „muta-ti ochii in palma” . curand. si va trebui sa stii si sa poti sa renunti la… tot.
    pace.

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s