Oratoria de Duminica : FOAMETEA


"and will come ..." Revelations 1:7

"and will come ..." Revelations 1:7

Oratoria de Duminica…

Recent , statisticile arata ca posibilitatea unui dezastru natural iminent ce ar putea dezechilibra viata pe aceasta planeta este mult mai restransa decat aparitia mortii prin inanintie…FOAMETEA.

Sunt foarte multi factori ce au condus la aceasta statistica sporita, demografia in crestere la nivel mondial, exploatarea nesanatoasa a naturii si a resurselor ei si mai nou ideia de criza economica ce pune in imposibilitate persoana mai ieri inclusa in sistem sa fie in imposibilitatea procurarii hranei.

Toate au o cauza si un efect. Daca foametea este un efect atunci cauza ar putea fi sistemul?

Unul din raspunsuriile care nu plac in general este : “ Dintr e sistem , contribuabil si bancher, vinovatul principal este contribuabilul” . Degeaba cautam vinovati pentru ca vinovatul principal suntem tocmai noi aceia care :

– am consumat fara a sti daca putem plati

– am consumat doar pentru a consuma

– am consumat si epuizat o resursa financiara ce azi nu mai are acoperire

– nu am produs nimic in schimb decat am multiplicat prin servicii banii

Toate aceste variante au decurs concomitent si acum imagineaza:

X s-a imprumutat de la banca pentru : casa, masina, yaht,scoala, afaceri samd. In vremuriile in care se putea acest lucru , insa, nu a produs nimic altceva decat servicii cel mult sau pur si simplu a falimentat (ades) .

X nu s-a intrebat : am eu nevoie de o masina atat de scumpa? Sau , am eu nevoie de doua case si un yaht pe care oricum nu am bani sa il intretin? Sau am eu nevoie de 4 masini cand doua sunt suficiente pentru nevoiile familiei mele? NU, X nu s-a intrebat acest lucru; a mimat doar sau a corupt pentru a obtine fonduri si imprumuturi bancare.

Problema azi, acum nu este a lui X care a beneficiat de fonduri , de bunuri si pe care le-a pierdut ci tocmai a acelora care vor trebui sa suporte costuriile pierderiilor suferite din cauza individului X prin: majorari de preturi, prin taierea unor drepturi ades esentiale existential, prin plata unor dobanzi neasteptat de mari , prin reducerea drastica a cheltuielilor absolut necesare  samd.

O mare majoritate a oameniilor nu vor sa recunoasca ca imprumuturiile pe care le-au facut si nu le-au acoperit prin productie sunt azi in sarcina a acelora care au trat modest si echilibrat; acestia nici nu realizeaza azi ca au produs un mare rau social , ca unii nu numai ca nu si-au putut ajunge visele prin munca prestata ades la greu dar nu isi mai pot permite nici macar modestia, multi fiind impinsi la pragul unei vieti de saracie crunta.

Statul si-a incasat impozitele, banca a incheiat afaceri, X a pierdut tot si odata cu aceasta a declansat cel mai mare colaps social al timpuriilor impingand majoritatea la un trai sub limita decentei.

Politica si politicienii , in schimb, incearca “sa o dreaga” insa si in cazul lor a aparut o problema ce este tot mai legata de credibilitate ; o mare parte a oameniilor au inceput sa constientizeze ca manipularea neacoperita de fapte in favoarea lor este contra lor iar acest fapt se trage din sforaraiul acelora care azi promit si maine uita odata alesi.

Ne vedem astfel in situatie critica , foarte critica …la un pas de un mare necaz de care omenirea a cam uitat in ultimii 67 ani.

Pe masura ce situatia critica generata de criza creste , creste si posibilitatia aparitiei  a noi lideri care “vor gasi solutia” iar aceasta nu va fi tocmai una concilianta si cu atat mai putin placuta pentru cine are o constiinta activa.

Dupa gnoza stiim ca ciclul evenimentelor se repeta din perspectiva aparitiiei lideriilor, a disparitiei si reaparitiiei lor.

Unii sustin ca traim timpuriile de apoi. Noi credem ca aceste timpuri abia au inceput sa se vada si ca daca acum e rau aceasta nu este limita din care urmeaza sa “urcam” in bine ci tocmai punctul din care ne vom duce ca pe topogan in si mai rau. Aici nu exista limita in acest “hau”.

Urmareste un fapt ciudat per ansamblu, tot mai multe fenomene naturale interesante, tot mai agitat se comporta natura si tot mai extrem. In paralel cu aceasta oamenii s-au schimbat enorm si foarte rapid in ultimii 20 ani , in rau, agitatia la nivel social este in crestere si tot mai turbulenta, societatiile guvernamentale occidentale insarcinate cu proiecte pentru supravietuire gasesc tot felul de solutii “bizare” (nimic intamplator!) si mai repede pentru o inmormantare decat pentru prevenirea ei. Am putea deduce din aceasta ca “e groasa”.

FEMA a produs in ultimul an cca 500.000 cosciuge din plastic capabile sa gazduiasca pana la doua persoane. 500.000 x 2 = 1.000.000 persoane. Acesta este doar inceputul productiei ! Acum incearca sa “vezi” rationand un fapt straniu: pana mai ieri cosciugele erau cat mai ecologice din perspectiva degradarii , azi ele sunt din plastic cu degradare in sute de ani, iti spune acest lucru ceva?

Daca nu am sa incerc sa speculez un raspuns posibil. Imagineaza ca cifra mortiilor ar fi de 500.000 persoane odata sau dublu …poti inomrmanta in timp util atatia oameni, ii poti arede fara sa poluezi atmosfera sau daca ii lasi sa putrezeasca nu distrugi ecologic locul… ?!

Daca un asemenea dezastru s-ar intampla atunci ideia este sa izolezi cadavrele in descompunere de natura iar prin solutii ce ajuta la descompunere sa faci ca acestea sa dispara in timp fara sa polueze. Acum, intrebarea este : cam care ar fi motivul pentru ca un milion de oameni sa sucombeze in scurt timp?

Daca ideile speculative privind aceasta nu pot lamurii, atunci inceaca sa faci un lucru practic : inearca sa devii constient ca si de tine noi toti depindem : de ce faci, de cum gandesti, de cum prestezi si cat de interesat esti tu de noi cei care te inconjuram.

Azi inca este facultativ acest lucru, maine din nefericire ar putea fi obligatoriu!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s