Visul Mistic


 

Posted by : Nina Russel

Trad. Gabriel Fischer

Inainte de-a adormi, incearca sa te relaxezi pastrand o pozitie comoda in care respiratia si inspiratia este nestingherita si poate fi redusa treptat.

Relaxeaza muschii ordonand directia relaxarii lor de la picioare la cap (gat) astfel incat treptat sa ai senzatia ca greutatea ta “cade” si ca “tu” acea parte invizibila a corpului te inalti deasupra lui.

Controleaza activitatea memoriei pentru a nu adormi si lasa acea “pasare” ce sta inauntrul tau sa zboare  in momentul in care vei simti relaxarea totala.

Este foarte greu sa obtii acel “blank mind” sau cum se spune “incearca sa nu vizualizezi si sa nu te gandesti la nimic” ; este aproape imposibil fara o pregatire anterioara , dar este  posibil sa “navighezi” si acest exercitiu sa devina inceputul unui drum in arta divinatiei.

Experimenteaza regulat aceasta tehnica deosebit de simpla ce este cunoscuta ca : meditatie alfa ; starea de somn controlata cumva de memorie , atat cat sa nu adormi. A adormi in acest caz este echivalent cu un exercitiu pierdut.

De regula apar imagini ce nu au nici cea mai mica legatura cu ceeace initial (sa spunem) ti-ai propus si cumva memoria de la sine iti va oferi in unele cazuri  chiar o succesiune de imagini (spatii, entitati,persoane,fapte,peisaje etc) care daca reusesti sa le fixezi si sa navighezi in ele poti avea receptia unor simboluri (metafore) ca raspuns la intrebariile puse in mod constient in timpul starii zilnice de veghe.

In general ignoram visele insa visele reflecta de regula sub forma simbolica adevaruri la care nici nu ne-a gandit . In general aceste simboluri sunt o conexiune a realitatii chiar daca sunt absolut surreale sau chiar daca contextul nu pare a avea o legatura cu ceva din viata de zi cu zi.

In general visele sunt o expresie a stariilor, faptelor, raspuns la indoieli si angoase pe care le avem in starea de veghe. Decodificarea acestor stari nu este o magie ci este tocmai un libaj al imaginatiei memoriei  ce ades ne poate veni in ajutor in solutionarea unor probleme.

In timpul somnului creierul continua sa lucreze , liber de controlul subiectiv acesta reflecta o lume a fanteziei insa nu fara justificare pentru ca fiecare detaliu sau fiecare imagine de ansamblu “traieste” intr un context si in acel context are doar o semnificatie, nu doua!

Depinde de la persoana la persoana… sunt unii ce ani de zile “navigheaza” incercand sa descopere …sunt altii care din prima au sansa sa primeasca adevaruri  si raspunsuri  ori sa vada situatii asa cum nici nu au banuit ca sunt in realitate;  suntem egali insa diferiti  din cauza capacitatiilor , a nivelului cultural, a puterii de perceptie s.a.m.d. .

In orice caz , lasa mintea libera si pentru inceput nu incerca sa “imi propun sa vad…” ci lasa liber…memoreaza in detaliu cele vazute si incearca sa faci conexiuni simbol/metafora/realitate tinand cont de contextul in care aceste lucruri ti-au fost tranzmise.

In general suntem “orbi” pentru ca ignoram sau nu acceptam decat palpabilul sau pentru ca stam ancorati doar de rational ignorand un fapt : probabilitatea combinatiilor si aranjamentelor este infinita pentru o situatie si in acest caz ratiunea poate anticipa mai mult doar daca are mai multa informatie insa oricat de multa informatie ai tot nu poti descifra decat “la noroc” o situatie ce sta “ascunsa” …toate acestea din cauza subiectivismului cu care gandim.

O situatie similara poate fi prezentata astfel dincolo de ideia de experiment yoga : imagineaza ca toti din jurul tau iti spun “gresesti ca faci asta…” doar tu si eventula cativa terti sustin contrariul. Rezultatul final este : ai gresit si pierdut , de regula! Acest fapt se intampla in general din cauza firii egocentrice a omului si din cauza subiectivismului cu care acesta “vede” propria persoana ca un centru de referinta insa nu reuseste sa vada propria umbra sau starea generala asa cum se vede din exterior.

In cazul de mai sus , misticul sta ca expresie in afara celui in cauza, sta exprimat in parerea formata a tertiilor dar in totalitatea intelegerii ei …”un sambure de adevar sta in toti si in toate”.

Opinia mea despre visele premunitive este tocmai aceasta, o minte libera si relaxata poate dezvalui  in timpul meditatiei lucruri pe care in mod normal in stare de veghe nu le putem conchide ca imagine din motivele prezentate mai sus.

Cel mai greu pas pe care trebuie sa il faci in esoterism este sa te desprinzi din vulgar  pentru a incepe drumul si calea descifrarii misterelor ce stau ascunse in el.

Oricine poate facea acesta exceptand ignorantul !

 

Unele exercitii prezentate in acest blog pot fi periculoase si daunatoare psihicului. Recomandam acest blog ca o nota informativa despre… si nu practicarea fara supravegherea persoanelor initiate .

◊◊

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

3 gânduri despre „Visul Mistic

  1. @ Dan izvernariu :
    Thank you bro for graphic assit! Kisses Nina! Look great!!!!!

  2. My pleasure sis! Kises , dan

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s