Pamantul – sau BABALON


 

Conexiunea: Scarlett Woman/ Babalon /Zeita

In alchimie pamantul reprezinta cel de-al patru lea element ce contine viata; spunem viata= energia a trei lucruri ce stau grupate in unu : material.

Toate cele trei elemente : foc, apa, aer au interactionat unul asupra urmatorului facand sa rezulte:  sulf, mercur si sal (sare).

Pamantul a devenit astfel materia pasiva ce a primit interactiunea si rezultatul celor trei. Acest fapt in totalitatea lui intalnim in religie, in care TREI sunt venite de la Tata-l si unu le contine.

In masonerie acest al patru-lea este tocmai stalpul rupt despre care va vorbeam in bloguriile anterioare ce are diverse intelegeri in functie de ce anume se discuta ca si context.

Din cele mai vechi timpuri cu mult inainte de sumerian, omul a consimtit ca in tot si in toate exista viata (energie). Astfel acesta a conchis ca PAMANTUL contine viata si ca are personalitatea lui. Un vechi crez oriental spune: piatra viseaza sa devina planta, planta viseaza sa devina animal, animalul viseaza se devina om iar omul viseaza sa devina fiinta superioara oricum am numi. Aceasta se cheama : evolutie si dupa cum pare este un fapt propriuMarii Opere prin care intelegem : transformare si perfectionare. Vezi teoria : in acest univers nimic nu se pierde totul se transforma.

BABALON , a nu se confunda cu BABYLON , este personificarea matricei in care viata coexista. Aceasta matrita a fost atribuita inca din era matriarhala FEMEII pe care omul a personificat o ca ZEITA datatoare de viata si purtatoare a magicului prin “care toate s-au facut”.

In acest caz ZEITA a devenit cunoascuta mai tarziu sub numele de ISTHAR pentru ca mai apoi sa fie cunoscuta sub alte diverse nume date zeitelor in antichitate , sfintelor dupa aparitia crestinismului, matriciei magice  mai recent la inceput de sec. XIX.

ZEITA isi are cultul ei propriu. De regula acest cult face referire la FERTILITATE, IMBOGATIRE, sau pur si simplu a verbului : a produce prin care VERBUL : “a face” – cauza, se produce ca efect ; de unde si teoria prin care UNIVERSUL este dual sau cum am spune : o matrice compusa din doua elemente : pasiv/activ sau popular : mama/tata.

Desigur cultul feminitatii privit din perspectiva fertilitatii a facut ca ritualuriile antice si chiar cele contemporane sa aibe conotatie sexuala sau altfel spus  in alte cazuri : uniunea contrariilor in care ideia de MATRITA este foarte importanta pentru materializarea unui fapt ce in prima instanta sta in imaterial (virtual-gand).

English: Babalon's seal Português: Selo de Babalon

Image via Wikipedia

BABALON este ceeace noi cunoastem in Sec. XXI ca fiind “Scarlett Woman”- femeia in rosu care ades este asemuita cu Marea Prostituata, in ritualuriile sub clar de luna plina aceasta este intermediarul intre dorinta de a face si a realiza materializand. Un fel de portal al invocarii/evocarii.

Neantelegerea sensului de “prostituata” vine din faptul ca omenirea a pierdut din cultura azi , acel antic cult al fertilitatii in care importanta femeii si a reproducerii era pe prim loc; azi acesta fiind inlocuit de misoginism si patriarhal.

Din cultura generala stiim ca in anticul templu practicarea sexualitatii nu constituia o problema spre deosebire de zilele noastre cand acest fapt este privit ca un lucru “indoielnic”. Cea care primea spre “rezolvare” era Marea Preoteasa a Templului , prin ea era efectuata toata magia lucrurilor.

In ev mediu alchimistii s-au straduit sa explice gresala prin care oamenii inteleg ca sexualitatea este doar un mod de reproducere sau ades distractie ascunsa sau perversa. Pentru acesta , cele mai multe tratate alchimice vorbesc despre contopirea (intercursul) a doua lucruri asemanatoare insa contrare (opuse). In baza principiului de intercurs , de functionare a lui vazut mai apoi prin : cauza/efect  , alchimistii au creat un subcurent al credintei exprimand intreaga gnoza prin metafore si limbaj hermetic. La acea vreme a vorbi liber insemna  a arde pe rug! Si paradoxal , spun, in numele DRAGOSTEI despre care si alchimistii si clerul ne vorbesc.

Babalon este personificarea FEMEII in zeita datatoare de viata; culoarea rosie vine de la foc in primul rand cu intelegere de PUTERE si ENERGIE , respectiv : sange , fluidul ce sustine viata.

Acest simbol “femeia cu par rosu” a fost mereu pe lista inchizitiei din foarte multe motive; misoginismul invecinat cu dorinta de crima pentru reducere la tacere, se pare, in acest caz vine tocmai din zorii zilei crestine si are legatura desigur cu Maria Magdalena care asa cum stiim avea un bogat par rosu. Si mai toate “vrajitoarele”(sic!) purtau fie rosu fie aveau parul rosu .

Marea Prostituata , Babalon, nu este altceva decat Marea Preoteasa a anticului templu (vezi secventa ritualului din filmul “Eyes Wild Shout “ a lui Nicole Kidmann si tom Cruise) iar asocierea ei cu insusi Diavolul se regaseste in gnoza ; vezi acea teribila asociere imagina in picturi dintre o frumoasa si angelica femeie de regula roscata si “fiara” ce o insoteste sau o imbratiseaza din spate ori posedata sexual de acesta . Acest fapt nu este altceva decat ceeace antichitatea numeste “Secretul lui Venus” sau modul cum aceasta (prin soapta) a primit  cunoasterea magiei de “ a face”. Marele secret fiind continut de un punct G care doar aceasta il detine spre deosebire de opusul ei: masculinul de unde si marele mister pornit din instincte.

Pamantul  le tine reunite pe toate asa cum Matca isi mentine propria populatie ; din acesta provenim si in acesta ne vom intoarce , iata din acest spatiu material toti beneficiem si traim in comuniune cu el si doar ignoranta si reaua intentie ne face sa ne distantam de el.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s