„Liber Al thinking!”


 

Oratoria de Duminica

Lumea s-a umplut de opinii ce au tendinta de-a se prezenta sub forma de ADEVAR. Unii ar comenta aici : ADEVAR sau ADEVAR ABSOLUT. Este eronat sa spui aceasta atata timp ca notiunea de adevar este UNIC si punct.

Acest fenomen ar putea fi ca o cauza a fenomenului de masa : informatia si comunicarea; cumva asa s-a descoperit ca orice om ca are capacitatea de-a exprima o idee asa cum o vede sau o simte cu titlu de adevar. Indarjitii chiar merg pana la a spune : “va spun o profetie”.

O alta parte a oamenilor se lasa condusa de opinii formulate ca adevaruri (expuse) si cred insa tocmai aici incepe dilema existentiala care popular spus atrage atentia asupra socotelilor de acasa si a celor din targ.

Ce este adevarat pentru mine nu este neaparat adevarat si pentru tine; prisma prin care vedem lucruriile si modul in care le percepem sunt diferite de la caz la caz. Fiecare om este un caz si nu exista doua cazuri identice ci cel mult care seamana pana la un punct.

ADEVARUL in alchimie este comparat cu QUINTESSENCIA si are ca metafora Sarpele de Aur ce isi musca propria coada, Ouroborus , sau acel lucru ce reuneste toate contrariile existente in UNU. Cine cunoaste acest adevar, acest lucru pe aceasta planeta?

Spuneam ca informarea in masa si comunicarea a dus la primul pas spre trezirea constiintei ; oricine azi are posibilitatea (in principiu) sa acceseze informatia , sa o comenteze, sa o analizeze si sa o puna in comparatie. In prima instanta asa cum se vede ,cauza a aceastu-i  lucru a facut sa apara ca efect : confuzia.

Confuzia este si o rezultanta a comoditatii in prima instanta si o stare haotica in secunda instanta; omul citeste, asculta,vede si este comod preferand sa i-a un “hap” ca solutie fara alte framantari decat sa vada daca ce a primit este sau nu pentru el sau macar in armonie cu interiorul sau cate despre adevar…nici nu poate fi vorba.

Asa se face ca avem : mari “magicieni “ ce isi prezinta numarul in marele targ de gura casca; lumea inca se complace in ideia : “sa am totul de-a gata” decat sa incerc sa extrag … .

Carls Jung ne spune in alte cuvinte ca mantuirea sufletului este privita ca un fapt ce vine din exterior ca un “mura-n gura” si nu ca un fapt ce apartine interiorului , schimbariilor lui, analizelor profunde. Lumea este comoda , are pretentii si este dezamagita atunci cand nu primeste solutia mantuirii de la “farmacie” ce ades atrage malpraxisul sau administrarea incorecta a “solutiei” ori utilizarea solutiei nepotrivite.

In bloguiala noastra de pe trei continente incercam sa va lamurim intr un mod ciudat , si anume: incurcandu-va ,punandu va mintea in stare de alerta , de dubiu, de intrebare, framantare pentru a va stimula gandirea ,pentru a va obliga sa analizati si sa alege ti ce este mai bine pentru voi si cum ar fi mai bine de facut plecand de la interiorul vostru catre o schimbare exterioara.

Lumea se va schimba odata cu schimbarea interiorului ei ( mentalismul) si nu cu o lege data sau cu un profet care speculeaza si pe care oricum nimeni nu il asculta mai mult decat ii tine oratoria in acel moment.

Mereu aducem in discutie EU-l si surprinzator de multi vizitatori ai blogului nostru inca nu realizeaza ca oricat de magic ar fi tot nu poate fi privit ca o solutie ci doar ca un reper pentru ca omul OMITE sa se regaseasca in situatie si vede in solutia noastra ceva : interesant, bohem si straniu ca o eventualitate a vindecarii personale.

Suntem in zorii zilei noii Ere, statistica o spune, in care in final omenirea a inceput sa se trezeasca si sa intrebe …”cat este ceasul?” , sa se intrebe si sa gaseasca singura explicatii.

Trezirea constiintei , trezirea la realitate nu este tocmai o placere ci tocmai un lucru urat si dur care in prima instanta daca aduce lamurirea aduce si perplexitatea si durerea .

Avem doar doua ipoteze : ori sa ne ridicam din pat si sa umblam ori sa ne culcam la loc adormind pe vecie ; prima inseamna evolutie, a doua inseamna stagnare . Norocul aici e unul singur, natura de la sine impinge la evolutie astfel incat stagnarea va cadea in ignoranta.Va asigur ca acesta nu va fi nici placut si nici in pace!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s