Pilula ALBASTRA, pilula ROSIE


Oratoria de Duminica

Cateva milenii, oamenilor li s-a spus CE si CUM despre BINE si RAU;  scolarizarea cumva obligatorie de cateva secole nu a reusit decat sa trezeasca indoiala individului ce studiaza. Una apare ca teorie si alta ca realitate. Mare dilema , mare!Si totusi ce ne scapa din acest tablou ce contine:

Un el, o ea, un popa, o preoteasa,un rege, o regina, un valet , o dama si un demon deumit aici: arlechinul . Cam asa arata socialul in cateva simboluri. Dar ce avem aici?

 

Imagineaza…

Te aflii deasupra unei conferinte politice parlamentare…pur si simplu o vizualizezi de sus in toata amploarea ei, auzind tot, vazand tot, chiar si grimasa fatisa…

Te aflii in postura de observator, total neimplicat, nesubiectiv…priveste si incearca sa vezi ,incearca sa asculti despre ce se vorbeste si CUM se vorbeste. Poti sa recunosti ca tot ce auzi in acea dezbatere tine de interese si de nimic altceva?

Realizezi ca toate cele auzite sunt doar simple interese in care argumentul este sa spunem o problema sociala sau umanitara care niciodata nu va fi solutionata sau daca va fi TU PERSONAL nu ai sa simti aceasta pentru ca tocmai nimeni nu s-a gandit la problema ta?

Ti s-a intamplat ca macar odata sa conchizi aceasta in mod rational?

Ai doua variante acum, sa iti administrezi:

Pastila ALBASTRA ca metafora (alta decat cea contrarie metaforei in cauza, Viagra) iti confera linistea, este tranchilizanta , te adoarme pur si simplu…insa nu in acea stare de somn obisnuit ci un somn al ignorantei.

Pastila ROSIE iti mareste adrenalina, iti pune in miscare inzecit puterea de concentrare si analiza… este contrarie ca efect primei  si aduce durerea, enervarea, disconfortul dat de ratiune care iti arata dur un adevar.

Alege…

Sa dormi si sa fii permanent anesteziat indiferent daca acest drum te duce la moarte certa intelectuala sau sa iti maresti puterea de gandire in stare de veghe 100% in care REVOLTA pentru cele auzite si vazute te aduce in pragul nebuniei.

MAGICUL initierii in arta esoterica (oricare ar fi ea) este comparata cu Pilula Rosie in vreme ce profanul este considerat ca adormit sau pasiv inoperant in cazul initiatului care tocmai a cerut : time out administrandu si de voie pastila albastra.

– Pentru ce ai opta?

Multi ar raspunde : Pastila Rosie, cei mai multi raspund aceasta, insa putini din acestia cu adevarat o ingurgiteaza.Dece spun si nu fac , e simplu…nimeni dar absolut nimeni nu ar dori sa treaca ca slab de inger sau tampit prin definitie! Doar din acest motiv.

Cel mai greu in aceasta viata este sa fii treaz intre adormiti ce sunt condusi ca o gloata de interesele cuiva.

Cel mai dur este sa realizezi constientizand insa sa nu poti face nimic si de fiecare data sa fii invins pentru ca..esti cam singur!

Cel mai execrabil este sa fi obligat sa faci lucruri contra vointei tale (principiu) pentru a exista cumva in sistem.

Ridicate in picioare acum si spune : EU AM DREPTATE! Poti sa faci aceasta? Daca da , te asculta cineva?

Cea mai mare parte a lumii inca traieste ILUZII, cea mai mare parte a lumii crede ca MAGICUL este un HOCUS-POCUS si nu o simpla manipulare in care TI SE ARATA CE TREBUIE SA VEZI. Marea majoritatea traieste visand la ziua de maine refuzand realitatea de azi si adevarul de ieri.

-Ce ai alege? Sa iei pastila albastra si sa fii acel “sarac cu duhul” fericit si condus de interesele meschine ale cuiva sau sa te trezesti …sa te trezesti intr-un adevarat INFERN ce cu adevarat este in aceasta viata creat de un sistem ce supune, conduce, imparte, decide pana si cum trebuie sa traiesti. Un sistem care iti spune tie : ce e bine si ce e rau, un sistem care schimba cum vrea valoriile, credinta, modul, … .

Ar exista si o alta ipoteza? Alta decat sa iti administrezi una din cele doua pastile? Crezi ca exista o alta metoda intr un sistem dual : bine/rau, alb/negru,frig/cald…?!

Raspunsul este : EXISTA! Sa faci parte din sistem, insa atentie…nu insemana ca daca faci parte din acesta ,“te-ai scos” !

Ai sa “vezi” observand in timp un lucru, toti platitorii de taxe si impozite cumva fac parte din sistem insa asta nu inseamna ca sunt scutiti sau chiar avantajati; acestia sunt cumva recunoscuti si acceptati si nimic mai mult.

Vrei sa faci parte din sistem? Adera…e simplu! Dar ce te faci cand realizezi ca esti soldatul sclavizat si ca etica si morala trambitata la intrare e doar o simpla teorie fara corespondenta in realitate?!

Cel mai rau este sa te nasti inteligent. Si mai rau este sa realizezi acest fapt si sa mai fi si o persoana buna, o persoana intelectuala, o persoana luminoasa ce nu are a face cu maleficul ,persoana care tocmai si-a facut un upgrade al culturii.

Cel mai dur este sa faci conexiuni rapide din ce simti, vezi, presupui,auzi si acestea cumulat!Dar si mai dur este sa nu faci compromisuri de la adevar! Acum intelegi pentru ce se spune “ ADEVARUL DOARE”?!

REVOLTATII au doua nume date de sistem.

Cand sistemului ii convine actiunea revoltatiilor ii numeste pe acestia EROI REVOLUTIONARI, cand, insa, aceia si sunt opozanti activeaza dar impotriva ai unui sistem defect , acestia sunt denumiti: ANARHISTI,REBELI sau chiar Satanisti (vezi cazul religiilor).

Te intreb ultima oara… ce alegi pastila albastra sau cea rosie? Viata te obliga sa alegi .

GAME OVER…see next LEVEL or go ahead!

 

Oratoria este unealata manipularii, de aceasta data te manipulam sa GANDESTI PENTRU TINE si sa incerci sa extragi acel : CUM AR FI MAI BINE si nu sa te lamurim CE E BINE SI CE E RAU. Pacat insa ca aceste ocazii sunt ades ratate , lumea inca doarme, putini s-au trezit, multi s-au speriat si s-au ascuns…in Infernul Albastru despre care va vorbim ades in acest blog.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s