Promo : ” MISTERUL TEMPLIERILOR” .:.


Gradini secrete III –Graal (teosofie) 2012 Realizat in 3 sesiuni foto. Fundal : Quinta de Regaleira, Sintra ,Portugal; Manechin Naomi Cowan, Nov.2011 NZL ©2012 colectii private danIzvernariu NZL Adobe photoshop CS5

Lynn PinPicknett & Clive Price

Florence Farr si Elaine Simpson (actrita londoneza)  doua adepte ale organizatiei Golden Down initiate ale tainelor esoterice descriu o haliucinatie comuna , aspect obisnuit al pregatirii magice ce afc parte din “calea” cabalistica – proiectie mintala in cadrul Arborelui Vietii.

Desigur, aceasta descriere este , cumva, si o aluzie la secretele gradelor inalte ale Ordinului Golden Down .

Florence Farr at the theatre

Image via Wikipedia

Asa cum aflam, Florance si Elaine au vizitat , cu ochii mintii “sfera lui Venus” ,calatorie care a culminat cu

intalnirea unui arhietip feminin :(Ed. ISBN973-576-726-0/ 2005  pagina :

215 )“Eu sunt Mareata Mama Isis; cea mai puternica din lumea intreaga, eu sunt cea care nu lupta , dar mereu victorioasa. Sunt Frumoasa-Adormita pe care oamenii au cautat-o de la inceputul timpului. Calea ce duce la palatul meu e presarata cu iluzii si pericole.Cei care nu reusesc sa ma gaseasca ,dorm; sau poate alearga dupa Fata Morgana, ducandu-i pe cai gresite pe cei care ii simt influenta iluzorie.

Eu sed in inalt si atrag oamenii catre mine. Sunt dorinta lumii dar putini vor fi cei care ma vor gasi. Cand secretul meu va fi deslusit, se va afla secretul Sf. Graal…

Eu mi-am daruit inima lumii, aceasta este puterea mea. Dragostea este mama Omului-Dumnezeu , daruindu-si chintesenta vietii ei pentru a salva omenirea de la distrugere si pentru ai arata calea catre viata vesnica. Iubirea e Mama Christului-Spirit si acest Christ este dragostea suprema. Christul este inima iubirii, inima Maretei Mame Isis , Isis a Naturii. El este expresia puterii ei. Ea este Sf. Graal iar sangele ei vital al Spiritului din potir

Observam astfel ca descrierea de mai sus este un cocktail traznit de idei si imagini in genul New Age in care Isus apare alaturi de Isis si ambii alaturi de Sf. Graal.

Din perspectiva mandalei ,insa, lucruriile stau putin mai diferit. Astfel , “Mama Omului-Dumnezeu” este identificata cu Fecioara in prima instanta si cu Venus in secunda instanta –in acest caz conchidem ca este vorba despre iubirea “eros” si nu tocmai cea “agape”.

Din alt punct de vedere,Graalul este personificat si el cu Venus ,in acest caz avand intelegerea de : matrita, yoni sau mai clar : organul feminin al creatiei.

Recomandam aceasta carte. Pentru cei care sunt initiatiati in esoterism cartea are o usoara nota critica la adresa misticismului , pentru cei care gusta romanul lui Dan Brawn prezentarea aici este in maniera mai putin misterioasa si mai mult speculativ stiintific . In ambele opinii avem insa ocazia sa mai descoperim , amanunte pe care probabil nu ne-am asteptat sa existe sau care sunt chiar o trimitere buna la studiul simbologiei.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s