Oratoria de Duminica 11.03.2012


MARIA MAGDALENA  2012 Realizat in 2 sesiuni foto  Manechin: Courney M. , Nov.2011 NZL ©2012 colectii private danIzvernariu NZL Adobe photoshop CS5

MARIA MAGDALENA 2012 Realizat in 2 sesiuni foto Manechin: Courney M. , Nov.2011 NZL ©2012 colectii private danIzvernariu NZL Adobe photoshop CS5

” De aceea El a iubit-o mai mult decit pe noi. Mai degraba ar trebui sa ne fie rusine pentruca ne-a spus sa propovaduim evanghelia si nu sa stam sa ne judecam unii pe altii sau safacem alte legi, dincolo de ceea ce El ne-a spus.”

Gandeste si reflecta un minut…

Poti spune ca sub imperiul preconceptiilor poti gandi si trai liber?

Esti o persoana libera?

Am intrebat mai zilele trecute o femeie religioasa despre un fapt bizar ce inca acum in Sec. XXI contiunua sa existe ca si concept : “femeia este nevrednica si necurata pentru a se atinge de altar sau de-a vorbi in biserica…”.

Intrebarea a fost:

– Ce poate simti un om care se naste femeie si i se spune : “necurata” – aici sensul de necurat echivaleaza cu : spurcat, nevrednic,rejectat in conditiile in care chiar daca nu este asa, tot asa este considerata?

Am fost socat sa aflu ca ( spune ea) , “ pur si simplu poate ca are dreptate din perpectiva religioasa, asa reiese din scripturi” ; in alte cuvinte femeia in cauza ca de altfel multe , multe altele, accepta aceasta stigma, accepta sa fie injosita dar continua sa creada si sa se roage in acelas templu cu proprii ei acuzatori.

In acest sens poate multe au devenit barbati datorita tehnologiei avansate in medicina.Asa cumva explicam si transsexualitatea ca o moda contemporana, multe renunta sa mai fie femei  si le cred. (sic!)

Pe de alta parte tot religia ne invata ca doar UNA este prea curata si nevinovata ceeace se vrea a fi “modelul unic” al puritatii pentru toate celelalte femei.

Nu aflam mai nimic despre ce anume o face mai deosebita pe aceasta femeie fata de celelalte insa stiim ca aceasta a avut un intercurs “cu ceva” asemeni lui Isis  pentru ca mai apoi sa nasca (in ambele cazuri Maris si Isis) pe acela ce avea sa fie “Profetul” pentru unii si “Copilul de aur” pentru altii.Insa iata…Isis era “pagana” deci este si ea considerata “oaia neagra speciei umane” chiar daca inainte de Niceea era considerata Marea Mama ce a dat nastere in acelea si conditii misterioase ca si Maria , mama lui Isus.

Interesant este cum ratiunea refuza sa functioneze si sa determine oamenii sa judece si sa observe ca “in numele dragostei” se fac nu numai diferente dar si afirmatii frustrante ce sunt inoculate in educatie dand frau liber: dispretului, misoginismului si minciunii .

Te intreb acum:

– Poti iubii plat si aprioric? Stii ce inseamna bazic dragostea daca nu ai facut-o faptic? Cui serveste toate aceste idei si concepte? Ce este dragostea si cu cine ar trebui sa o faci daca “femeia este o spurcata?”.

Religiile traditionale trec un prag greu in prezent. Din hermetism in mare incurcatura si cetoasa confuzie, acestea nu numai ca vor pierde audienta dar vor fi sortite pieirii pentru simplu fapt ca noiile generatii sunt mai practice si mai la obiect neavand timp pentru idei incalcite si avand avantajul scrierii si cititului precum si a liberei interpretari comunicand cu altii.

Pana “mai ieri” scrierea latina a dat de furca pana si lui Luther pentru a intelege mesajul biblic; pana “mai ieri” , doar cativa stiau sa scrie si sa citeasca si doar cativa din acestia puteau sa se exprime cumva, azi, TU nu ai nici un motiv sa nu studiezi si sa nu treci prin tine stabilind ce este adevarat si ce nu, concluzionand liber.

Din acest motiv abia azi multi au inceput sa inteleaga ca Divinul le-a daruit gandirea si liberul arbitru de a decide ce este adevarat si ce nu.

Incearca sa VEZI dincolo de hapuriile date de educatia mintilor dogmatice inguste ce considera ca femeia nu trebuie sa fie egalul barbatului  rezultand de aici ca propria mama ce le-a dat viata este o spurcata ce traieste in preacurvie si desfrau cu diversi sau cu “insusi Diavolul”nu este cumva chiar mana Diavolului ce a otravit mintiile acelora care aduc in temple astfel de invataturi?

Gandind liber, te eliberezi… fa tot ce vrei, rau nimanui, nici macar tie insuti!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s