Infernul albastru : KLIMT


GUSTAV KLIMT

Nascut in Baumgarten, Wiena la 14 Iulie 1862 si a murit pe data de 6 Februarie 1918, pictor simbolist austriac. Seccesion

 

Impresionant a fost scena mortii lui Klimt in filmul ce ii poarta numele. In fapt intregul film , intreaga viata a fost insotita de calea esoterica si de simbol.

Putini observa ca in film apare acel “personaj cu barbuta” despre care la o privire mai atenta constatam ca este vazut doar de Klimt si nimeni altcineva; acel personaj ce il inspira si il conduce in lumea extraordinara , fantasmagonica ce a reaprezentat-o cu finete.

Marturisesc sincer ca deznodamantul ultimilor secvente m-au impresionat foarte tare, practic nu ma asteptam ca filmul (viata) lui Klimt sa se incheie in mod atat de simplu, sec pentru cei care nu cunosc esoterismul …si atat de profund pentru cei care inteleg simbologia.

Va vorbeam ades despre Infernul albastru si am folosit ca exemplu diverse filme pentru a va creea o imagine referitoare la acest spatiu inert,rece,umed si albastru. Acest spatiu nu este un spatiu al PURGATORIULUI ( rosu) ci unul al izolarii in care caldura, soarele si lumina nu exista. Acest saptiu este cunoscut in egiptul antic cu : Insula Mortii la care se ajunge peste “apa neagra”.

Momentul cand Gustave se ridica de pe sofaua din atelier si merge in camera alaturata pentru “a iesi” este cutremurator! Acesta se “trezeste” ca in spatiul alaturat in care a intrat nu este tocmai cel cunoscut ci unul rece, albastru cu lumina Lunii si in care ninge.

Nehotararea lui si perplexitatea in raport cu noua situatie data este fascinanta; acesta ar dori sa se reantoarca in atelier ne gasind “calea” din spatiul in care se afla. Pur si simplu nu a putut decide pe care din usi sa “iasa”, cea din dreapta in care este asteptat de fetita sau cea din stanga unde il asteapta “misterioasa doamna” personaj atat de frecvent intalnit in lucrariile sale.

In usa atelierului este asteptat de “personajul cu mustata” care il untreaba ce anume cauta…

Klimt ii spune ca nu stie pe unde ar fi mai bine sa plece…cumva stupefiat de intrebare, misteriosul personaj cu mustata ii spune:

– Cum nu stii pe unde? E simplu…iesi pe usa din stanga, o faci la stanga si mereu o faci catre stanga….

 

Cei care au fost initiati si au studiat Calea Mainii Stangi, esoterismul, occultismul stiu despre ce este vorba. Va recomand acest uluitor film, va poate ajuta….

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s