Aqua vitae- Apa vietii


(Fotografia :© danIzvernariu 2011 Quinta da Regaleira Portugal. Solstitiul de Vara 2011 Sintra.Colectii private : Implementarea in Infinit 2012- Ritualuri gr.III.

(Fotografia :© danIzvernariu 2011 Quinta da Regaleira Portugal. Solstitiul de Vara 2011 Sintra.Colectii private : Implementarea in Infinit 2012- Ritualuri gr.III. Special thanks: Obrigado, agradeço para Tânia por colaboração cm. ns. publicação. Dan Izvernariu 2012

Avizam ca acest blog contine expresii hermetice alchimice si se adreseaza gradelor avansate in acest studiu.

Aqua vitae este un extract din extract. Vorbeam ades despre “vin” ca extract al Pamantului (corpus) care pentru crestini simbolizeaza : Viata respectiv Adevarul, in acest blog vom vorbi foarte pe scurt despre ce este Apa Vietii ca ideie in cateva cuvinte.

In imaginea de mai sus este reprezentata (surreal) Baia Vietii in care se unesc Regele si Regina. Desigur Baia Vietii in reprezentarea alchimica este in postura une-i fantani arteziene situata in peisaj cu flori (parc de regula cu trandafiri, simbol alchimic trata astfel rosacrucian) ; din perspectiva eclectica surreala aceasta reuniune se petrece in grota in intuneric cu lumina slaba aluzie desigur la Mysterium Coniunctionis.Isis si Osiris ( regele si regina) in Baia Vietii.

(Fotografia : danIzvernariu 2011 Quinta da Regaleira Portugal. Solstitiul de Vara 2011 Sintra.Colectii private : Implementarea in Infinit 2012- Ritualuri gr.III.

 Apa in acest caz este un triplu extract; desigur vorbim aici despre alcool si are proprietatea resuscitarii dupa parcurgerea spatiului NIGREDO. Desigur mai putem spune ca apa vietii mai poate fi gasita si in roua, iata, apa distilata ,pura ce spala piatra inegrita cu “roua harului” dupa timpul putrefactiei albind (albendo).

Parcurgerea etapei nigredo nu este tocmai una placuta dupa cum stiim aici, ne intalnim cu Moartea si caracteristiciile ei: mizerie,puterefactie,miros urat ..dezgust. Carl Jung spune ca ALBENDO etapa urmatoare vine ca o usurare imensa, o rasplata .

Aqua aici are intelesul de SUFLET dar nu de unul oarecare ci tocmai unul purificat ce tocmai a parcurs etapele dissolutio , s-a departat de corp prin evaporare si a revenit pentru a ressuscita. Ades aqua este asociata si cu spiritul (vezi cazul crestin, botezul lui Ioan) insa in ceeace ne priveste aici , apa este suflet sau in sens exoteric : psihic aplicata materialului.(corpus)

Intregul proces porneste ritualic in functie de fazele crescendo ale Lunii culminand cu faza Lunii pline respectiv cu ivirea zoriilor – ALBENDO. Despre albendo Hillman spune ca : “ albendo se refera la sentimente de transfer syntonic ce intaresc suprematia realitatii psihice “ despre care stiim ca o alta lume din afara formeaza lumea noastra .

In acest grad este garantata capacitatea de conexiune si intuitie ce cunoaste o accelerare atingand astfel primele forme ale intelegerii Quintessencia , adica a totalitatii. In fapt aa este apa vitala a filosofiilor , lichidul mult dorit de toti inteleptii cunoscuta si sub numele de Spirit.

Apa vie in crestinism se identifica cu Christos , citat aproximativ din memorie (Biblia- Evanghelia lui Ioan) : “Cine crede in mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie “ / “Oricine va bea din apa pe care o voi da in veci nu ii mai va fi sete”.

Aceasta este apa vesnica!

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s