ARCANA X – Destinul


ARCANA X  Secret gardens 10 private collections  Colectia :Te Kunenga ki Puurehuroa danIzvernariu, Aotearoa – 2012 ©2012 colectii private danIzvernariu Realizat in 5 sesiuni foto  Post prod. :Nov.2011 NZL ©2012 colectii private danIzvernariu NZL Adobe photoshop CS5  This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES WordPress — in Quinta da Regaleira, Sintra, Portugal — atQuinta da Regaleira

ARCANA X Secret gardens 10 private collections Colectia :Te Kunenga ki Puurehuroa danIzvernariu, Aotearoa – 2012 ©2012 colectii private danIzvernariu Realizat in 5 sesiuni foto Post prod. :Nov.2011 NZL ©2012 colectii private danIzvernariu NZL Adobe photoshop CS5 This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES WordPress — in Quinta da Regaleira, Sintra, Portugal — atQuinta da Regaleira

Seria :Gradini Secrete- teosofie

9+1

In conceptul HORUS- Aeon avem abordarea dualista in care notiunea de Dumnezeu prezent pentru sine este eliminata.

Dualismul presupune constientizarea existentei noastre ancorata intre doua polaritati iar Calea nu mai poate fi cea de extrema (in bine sau in rau, spre exemplu) ci in parcursul ei “in echilibristica” ; acest fapt presupune realizarea une-i uniuni dintre cele doua polaritati (“ ce apare ca o a treia”- vezi axioma lui Maria Prophetissa) .

DOI vor fi uniti in UNU ca un al trei-lea ce defineste un totunitar. In acest context omul nu se va mai inchina unui Divin exterior lui ca in paganism si nici unui Divin ce salasluieste in el ca in crestinism (starea interna de constiinta) ci tocmai va realiza identificarea sa cu El (Divinul).

AEON , noul HORUS este produsul a doua simboluri opuse respectiv pe uniunea masculinului cu femininul in care utilizarea materialului seminal combinat cu extazul va culmina cu o apoteoza a materiei… ANDROGINISMUL  care va fi perceput din Duh Sfant in Baphomet , acel misterios zeu al Templieriilor sau Illuminati.

DESTINUL

Acesta este destinul spre care se tinde ca vrem sau nu, ca acceptam sau respingem. Zorii noii Ere a Varsatorului (Aquarius) va aduce cu el aceasta “mica” revelatie a uniunii care va modifica radical constiinta omenirii.

ARCANA 10 in Tarot este cartea DESTINULUI , cifra 10 in masonerie este o cifra cu un loc important (vezi Decalogul Initiatului) , zece ca cifra reprezentata este compunerea dintre 1 si 0 adica dintre material si imaterial (materie/antimaterie) in care cinci lucruri sunt vizibil existential iar alte cinci se alatura lor ca un fapt intuit, greu de perceput sau descris.

Zece in practica ritualica alchimica poate fi simbolul destinului la care am ajuns dar si a versatilitatii lui. Sa nu uitam, MOARA de VANT se invarte in toate cele patru zari sau mai exact in directia in care vantul bate.

Vantul este considerat aici ca Aenema sau Aenimus … imagineaza ca MOARA este un mecanism fizic ce este antrenat ( cu sens de insufletit , aici) de Aenima ce in alchimie este frecvent reprezentata de VANT. Putem intelege astfel: Aenime = Spirit, Moara = corp fizic , actiunea in sine = produsul finit sau a face antrenat de spirit mai pe scurt spus.

In Tarot o semnificatie aleatorie alchimica asupra aceste-i misterioase arcane 10, o avem astfel:

Numarul 10 marcheaza sfarsitul unui ciclu, dar si inceputul altuia pentru ca 1+0=1. Cifra indica o situatie de acumulare maxima a elementului de foc (bate), aer (spade), pamant (pentagrame) sau apa (cupe). Cand apare un 10, inseamna ca am ajuns pana la capat, in mod pozitiv sau negativ, am acumulat lectia situatiei si putem sa incepem alt ciclu.

In masonerie  in ritualul de rit Scotian , deschiderea une-i sesiuni de Loja are la un momentdat o scena in care deschiderea Carta Alba si montarea deasupra ei a compasului si a riglei (in forma gradului I,II sau III- dupa caz!) in fata altarului Orient (Est) , are loc in asistenta : Spadei in Nord si Batei (Maestrul de Ceremonie) in Sud ce isi incruciseaza spada si bastonul sub forma X ; imaginea in totalitatea ei simbolizeaza MOARA sau simbolul DESTINULUI ca auspiciu al lucrarii respective din acea sesiune.

Sa nu uitam ca Spadele desemneaza FEMEIA iar BATELE barbatul. Intamplator sau nu, am cunoscut in unele loje masonice (iregulare) in care in ritualul de zi cu zi erau acceptate femei si barbati in acea-si sesiune si loja. In aceste loje (mixte sau mai corect spus: de persoane) femeia aflata in serviciul deschiderii sesiunii ocupa ca pozitie locul de nord avand spada in mana stanga (gest inofensiv al spadei) respectiv maestrul de ceremonie (masculin) ce ocupa locul de sud (activ, stalp J) indicand masculinitatea. Uniunea simbolica a celor doi in fata altarului Orient prin incrucisarea spadei respectiv a batei indica comuniunea despre care va vorbeam mai sus –aici cu sens de materializare a cunoasterii sub un anume grad I,Iisau III in functie de cum este ceruta deschiderea sesiunii.

Totul, absolut totul se desfasoara sub legea atractiei , totul se compune astfel si numai asa!

In imaginea ce insoteste acest blog este reprezentata caracteristica ARCANEI 10. Astfel avem ideia DESTINULUI (ce este versatil si imprevizibil din pricina Aenima) si a faptelor ce se succed ca actiuni ca urmare a “mecanismului” antrenat de vant (spirit). Iata, in spatiul subpamantean avem Labirintul  Albastru in care neofitii isi petrec viata antrenati la intamplare de Aenima (din necunoastere, vezi orgia) ; in ultim plan pe inaltimi e Moara ce are corespondenta ca mecanism cu grota insa care in lumina si deasupra (ca ideie de iluminare si loc al cunoasterii) are propria ei intrare pentru initiati.

Grota are deshiderea central imagine pentru a atrage privirea si a abate de la calea ceva mai lunga pana sus la adevarata intrare. Grota aici nu are contextul “Mitul grotei” ci este spatiul in care odata intrat “furat de curiozitate” greu mai iesi pentru ca tot ce se petrece inauntru la lumina pala albastrie a Lunii tine de dependenta de simturi, viciul samd. In aceasta ideie sexualitatea fiind considerata cel mai elocvent act uman in care toate simturiile sunt antrenate in acelas timp; prin urmare si cel mai subjugant act.

In blogul viitor parolat (proctectie contra minoriilor) ce va apare in jurul datei de 05.05.2012 vom face cunoscut in linii mari “ce mai precis” despre Labirintul Albastru, ce se petrece si dece in acest mod si nu in altul. Parola de acces la blog o pute-ti obtine apeland la mesageria privata din FACEBOOK sau solicitand in comentariile din pagina FIVEBLUEAPPLES Memphis FACEBOOK vezi link direct in acest site in partea dreapta a paginii FACEBOOK BOX (click in).

  • Aquarius (fiveblueapples.wordpress.com)

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s