Eu cred…


Oratoria de Duminica 18-03-2012

Odata , prin anul 1988 un locotenent major mi-a cerut parerea in raport despre un fapt ce nu imi mai amintesc… . Am inceput sa “turui” cu : “ Tov. (numele gradul) …EU CRED ca…” .

Tipul mi-a raspuns taios :

– Crezul la biserica aici spui ce sti!

Eu cred ca…, ea crede in Isus, ei cred in Allah, ele cred in Budah,Jehowa,Krishna, voi credeti in Marele Arhitect al Universului, ei, ele cred in viata extraterestra.Noi toti credem in ceva atata timp cat existam .

Totul este o conventie!

Si totul este o conventie care culmea , nici nu prea stii exact despre ce este vorba si cum se face ca dar despre care ades “turui” lucruri din auzite, speculativ, …

Nimeni nu poate spune exact si mai exact ce a fost si cum va fi decat intr-o singura masura…atat cat ii dicteaza interesul si

imprejurarea in care isi afirma crezul pentru a deveni: credibili,puternici si oportunisti.

Fiecare religie se bazeaza pe adepti ce CRED .

De regula crezul sta in partea mistica, occulta mai mult decat in partea morala si etica a mesajului ei. Este ca si cum ne imbatam avand astfel senzatia ca haosul ganduriilor din capul nostru se pune de la sine in ordine. Acea senzatie de plutire dupa 3-4 pahare, care in prima instanta iti arata, in secunda instanta te imbarbateaza si in terta..te adorme uitand despre ce a fost “in discutie” la inceput.

Crucea pentru rastignire a fost un obiect inventat de romani (se pare!) ca mijloc de tortiune a condamnatiilor la moarte prin chinuri. Azi insa aceasta a primit simbolul martirului devenind chiar obiect de podoaba in cele mai multe cazuri.Ce paradox cinic!

Imagineaza, cati oameni au murit sub semnul ZVASTICII in sec. trecut. A purta simbolul fascist ca podoaba in memoriam (sic!) ar suna

ca o propaganda fatisa fascismului  sau chiar o intinare a memoriei victimilor. De buna seama obiectul martirului mai poate fi si SCAUNUL ELECTRIC sau SARMA GHIMPATA dar aceasta este o alta poveste cu multi martiri necunoscuti sau “neesentiali”.

Asa se face ca azi in sec. XXI noiile generatii isi pun intrebarea : “ Cum se face ca in numele dragostei au fost ucisi in ev mediu sute de mii de oameni chiar nevinovati”pentru o religie ce propovaduieste dragostea si nonviolenta dar care vorbeste despre sange,violenta,tradare,crucificare si pedepse aspre pentru cei care nu concorda.

Crucea are o lunga istorie ca simbol religios. Cu mult timp inaintea lui Isus aceasta apare in Egipt ca simbol al vietii si fertilitatii (Ankh); cunoscuta sub numele de “Crucea lui Isis”; in mod cert aceasta cruce nu a deservit vreunui act tortionar. Mai recent, chiar, aceasta a devenit chiar modelul de altar sacru pe care avea se fie facuta “Nunta alchimica” – vezi ritualul superior sagrad al curentelor new age, wicca, etc. Incepand cu Sec. XIX.

In alchimie simbolul crucii este intotdeauna a crucii cu brate egale sau crucea nontortionara de regula insemnand totalitatea lucruriilor materiale si imateriale ce sunt compuse din patru parti egale:quadratura, crucea celta, anotimpuriile, varstele femeii,fazele lunii,saptamainile,roza vanturiilor, punctele cardinale, foc/aer/apa/pamant –cele patru elemente, cei patru cavaleri ai destinului, femeia, samd. , mai precis , este simbolul ce presupune 4 elemente distincte si opuse care prin unirea lor constituie al cincilea sau TOTUNITARUL (Quintessencia).


Asa se face ca doar alchimistii reusesc sa vada si sa plece spre Univers din propriul lor interior fara sa omita aceasta si nu invers; este ca si cum esti pe deplin constient ca existi si ca faci parte…spre deosebire de religiosi care mereu vad ca Puterea si Legea este in afara lor si nu prin ei insusi.Interesant este cum , nici un ritual al alchimistiilor nu prevede :sacrificiul uman ci doar trecerea Purgatoriului (Psihicul) si Dragostea (Unio Mentais) ; sacrificiul aici fiind unul atat de natural si de acceptat , vorbesc de propria munca cu propria “piatra”, incat nimeni nu are timp sa spuna: “saracul de mine” sau “ ce sacrificiu” pentru ca observa un fapt marunt…alchimistul isi consuma viata pentru propria constructie, finisare, cunoastere iar daca o impartaseste altora este pentru ca acesta stie ca EVOLUTIA are la baza experienta trecuta si traita.

Imagineaza ca lumea de maine ar avea un dram de minte in plus si ar citi informativ si pentru cultura generala Scriptura din scoarta in scoarta pentru ca mai apoi sa conchida despre CE a citit si despre ce este vorba. Ar mai frunzari cineva acea carte dupa ce a inteles ca trebuie sa fie UMAN,LUMINOS,BUN,AVANSAT,PERFECTIONAT? Cu siguranta nu! Pentru ca ar fi non sens odata ce ai inteles acestea si

pentru ca dupa aceasta situatie urmeaza noi dimensiuni de studiat si conchis net superioare. Cumva de abia de aici ai sa “poti vedea ce a vazut Isus prin ochii Lui cand a spus….”.

2000 de ani de la zorii zilei crestine au adus framantari si lupte ce azi devin tot mai mult un mare semn de intrebare in propria existenta a multora “cum se face ca etica si morala este o lege scrisa dar pe care nimeni nu reuseste sa o respecte pe deplin?”.Raspunsul este simplu!

Toate religiile au ca cerebrare sacrificiul uman “in numele…” insa adeptii in general vad in acesta doar o forma “ce ne reuneste in crez si pareri” insa nu ca un fapt natural de la sine inteles.

 

Fie ca vorbim de Isus, de Herus, de Hiram, de Sfinti parinti (oricare ar fi) ,toti sunt martiri ce au murit pentru un crez sau au fost sacrificati pentru faptul ca la vremea lor erau ostili si periculosi in raport cu puterea si care in timp din eroi au devenit modele existentiale in numele carora, paradoxal s-au comis aceleasi atrocitati.

Odata cineva a observat bine un aspect…Cerebrarea lui Hiram in baza legendei lui ar putea apartine si ciobanului din Miorita pentru ca…observa…situatia a fost la fel!

Oamenii buni se recunosc, se simt , se atrag. Acestia nu au nevoie de identitate religioasa pentru a se reunii, acesti oameni, rari de altfel sunt aceia care duc mai departe spiritul UMANULUI si al PERFECTIONARII acesti oameni sunt in spatele scenei, in spatele vietii publice si departe de tumultuli ei.

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s