Fa tot ce vrei , rau nimanui!


Oratoria de Duminica 25-03-2012

In memoriam H.M.P. of PERFECTCIRCLESQUARE & FIVEBLUEAPPLES

Odata am intrebat :

“- Maestre, ar trebui sa rezist unui fapt ce ma incearca mereu , despre care nu stiu mai nimic dacat atat cat imi spune preconceptia ?”

Ea a raspuns:

“-Ce iti spune “preconceptia”? O fi bine, o fi rau? Ce este preconceptia si la ce foloseste ea atata timp cat umanul este dotat cu simturi si are ca dar de la Divin ratiunea ?”

Pleaca din incapere si revine dupa un timp tinand o cutie neagra in mana. Se aseaza pe scaunul balansoar si dupa o clipa de tacere imi spune:

“- Ce crezi ca am in aceasta cutie? Asa la primul gand in mod profan? Nu te concentra…spune doar, ce crezi ca se afla inauntru?”

Am raspuns repede:

“-Contine o piatra rosie , rubinie slefuita …”

Dupa o alta clipa de tacere mi-a inmanat cutia neagra fara sa imi spuna nimic. A urmat o alta clipa de tacere in care nu am stiut ce sa fac sau sa spun. In final am decis sa deschid cutia devreme ce mi-a fost inmanata.

Surpriza a fost mare…in cutie nu se afla nimic!

Atunci maestrul m-a intrebat:

“- Ai gasit raspunsul la presupunerea ta?”

Am raspuns contrariat: “- Nu este nimic din ce am banuit sau ma asteptam sa fie!” E goala!

“-E goala? Ce raspuns este acesta pentru o persoana initiata? Adica vrei sa spui ca NIMIC , exista si daca exista atunci ce este?”

Dupa o alta clipa de tacere ea a urmat…

“- In cutie se afla ceeace crezi tu ca este chiar daca acum refuzi sa vezi ceeace ai crezut. Aceasta este magia, cat despre preconcepte am sa te intreb: cum se face ca ai preconcepte sau tii cont de ele de vreme ce nu eziti sa cauti sau sa verifici?”

“Totul este permis daca iti foloseste sau iti construieste” a spus ea, omul se naste liber si daca nu moare liber este pentru ca a acceptat din comoditate sa fie ingradit de legi, reguli, norme, conventii, date de cei care manipuleaza, conduc sau au puterea sa decida.

Cand esti copil , gandesti ca un copil, te joci ca un copil, exporezi in voie, gandesti in voie, imaginezi in voie, dar odata ce ai crescut si ai devenit matur  devii intoxicat si frustrat de educatia ( dresura ) la care esti supus ce are ca suport bazic metoda: FRICII, INDOIELII, INCERTITUDINII, …efecte care te pun in situatia limitarii , in situatia dependentei si in situatia in care pana si a verifica este “periculos” pentru ca nu stii daca nu iti atragi pedepse.

Nimeni nu se naste religios, precum nimeni nu se naste invatat dar cu totii parcurgem acelas drum …ei te vor invata ce este teama , ei te vor invata sa te pleci in fata unor lucruri inventate, ei te vor invata ce este bine si ce este rau, ei te vor invata sa crezi in lucruri ce nu iti poarta de grija insa fata de care trebuie sa ai respect. Ei iti vor spune ce este Dragostea, cum se face ea, in ce conditii si care sunt regulile , ei te vor invata sa fi un incadrat mereu ocupat cu interesele altora, ei te vor invata sa te aliniezi , sa te lasi consumat si sa consumi putin, ei te vor invata sa minti, sa inseli, sa disimulezi, sa crezi in zei, dumnezei,sfinti,demoni, si in tot felul de crezuri si religii insa nimeni nu te va convinge ca Sufletul tau si Spiritul tau este liber si ca doar TU nu esti liber.

Ar folosi la ceva sa ai ochi dar sa nu vezi? Sa ai urechi dar sa nu auzi? Sa ai epiderma dar sa nu ai simt tactil? Sa ai limba dar sa nu vorbesti? Sa ai simtul gustului insa sa nu poati ingurgita? Sa  ai creier dar sa nu il folosesti? Sa ai Dragoste dar sa nu o faci practic insa sa vorbesti despre ea ca despre ce stii din inima insa sa nu fi indraznit sa o faci…ar fi o minciuna, o ofensa adusa Creatorului ce a creat aceasta lume in care TU iti pierzi timpul si existenta ancorat si frustrat de preconceptii.

Pacatul cel mai mare este cand ratezi ocazia pentru a proba, concluziona si cataloga o experienta pentru ca viata ta (karma) in aceasta dimensiune este sa : CUNOSTI nu sa REFUZI, sau nu din Pomul Cunoasterii a fost luat fructul primimd astfel ratiunea si liberul arbitru, iar daca este asa cum faci aceasta aprioric?

Timisoara 1993

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s